PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1275}

Mechaniczna pomarańcza

A Clockwork Orange
1971
7,9 223 tys. ocen
7,9 10 1 222672
8,8 85 krytyków
Mechaniczna pomarańcza
powrót do forum filmu Mechaniczna pomarańcza

Była w bibliotece,ale 10 stron było wyrwanych ludzie to się nazywa brak szacunku dla autora czy już się nie szanuje książek na tym świecie?Film niezbyt mi się spodobał i chciałem głębiej zrozumieć jego sens czytając książkę dobrze,że jest księgarnia i można zamówić.

użytkownik usunięty

Książka wgniata w fotel, w sumie to żałuję, że najpierw jej nie przeczytałam tylko obejrzałam film...

ocenił(a) film na 8

Prawda, książka jest genialna:)Ja na szczęście przeczytałam ją najpierw, a później obejrzałam film i muszę przyznać, że choć bardzo dobry, to nie umywa się do powieści, zresztą przeważnie tak jest:)

ocenił(a) film na 10

książka była g*ówniana. Dobrze, że zrobiłem z tego film, ktory zreszta jest jednym z najlepszych na swiecie. uwazam tak nie tylko ja, ale i wielu wybitnych tworcow i krytyków filmowych. To chyba o czyms swiadczy, prawda?

użytkownik usunięty
stanley_kubrick

Hehe jak pan zmartwychwstał panie Kurbick.xd jak Jezus czy regeneracja przez zabicie pięknej dziewicy?

ocenił(a) film na 10

Słyszałeś o respawnie?

użytkownik usunięty
stanley_kubrick

ponowne odrodzenie się postaci lub przedmiotu po uprzednim jej zabiciu, zniszczeniu lub przejęciu no ciekawe,że też na to nie wpadłem,ale w sumie Jezus umarł podobnie

ocenił(a) film na 10

Podobnie do kogo? Sugerujesz, że zostałem ukrzyżowany, czy Jezus zmarł (tak ja ja) na atak serca?

użytkownik usunięty
stanley_kubrick

no nie wiem pan jest wizjoner mistrzu po panu wszystkiego można się spodziewać xd e to był atak serca zawiodłem się