Film o niczym... Ciężko mi powiedzieć o czym był ten film. O agresji, wolności czy manipulacji ? Komiczny obraz z karykaturalną grą aktorów :(
zgadzam sie, az dziw ze onanisci napinacze jeszcze do ciebie nie doskoczyli, mlody. Ale nie boj sie, jak psy przybeda zaraz, w koncu im rozkazalem, wiec musza wykonac rozkaz.
Dobry komentarz i widzę, że skuteczny bo nikt się tu nie stawia.
Lecz ja powiem o filmie, że jest po prostu świetny i nie zgadzam się z opinią adriana5115
Obraz nie tyle komiczny, powiedziałbym, co groteskowy.
Film mówi o dobru i złu, o cienkiej granicy między nimi, o tym jak jedno nie może egzystować bez drugiego.
Według mnie film wybitny, ale zdaję sobie sprawę, że nieco specyficzny, więc i nie każdemu musi się podobać.
Po prostu ten film Cie intelektualnie przerósł :)
To groteskowo ukazana przyszłość przepełniona brutalnością i bezprawiem młodych ludzi nie uznających żadnych wartości.
przerosla to ciebie glupota, retynie, typowy komentarz dziecka gimnazjalisty powyzej. film jest gownem, oto co mnie przeroslo, gowno jakie masz we lbie. film slaby.
prosze o spojrzenie do lustra, wtedy pojmiesz. Kino kiczu jest oczywiste, ales ty ciemny, zal mi cie. Nedzna muzyka, aktorstwo na poziomie filmow wajdy, zenujace dialogi, scenografia dla dzieci neo, usypiajaca fabula, zero pozytywow. Nalezy zapytac inaczej: prosze o uzasadnienie ze ludzie ktorym podoba sie ten kicz nie powinni znalezc sie w psychiatryku. To kino zenujace, o ile kino w ogole, az mi sie nie chce tracic czasu na opis tego szajsu, 1/10 to i tak duzo. A scena, gdzie aligator ucieka z wiezienia i terroryzuje ludzie na ulicach Paryza jest wprost tragiczna, nie wspominajac juz o apoteozie nazizmu jaka dokonuje glowny operator w tym filmie poprzez mimike Krystyna Czóbówny. Ode mnie jednak czarna lista.
Jesteś po prostu żenującym trollem i Twoja odpowiedź to tylko potwierdza...Chyba już tylko z nudów zmasakruje Twój prymitywny bełkot...
Ad 1) Dialogi jak wiadomo są na podstawie książki o tym samym tytule co film. Powieść ta jest przez ludzi rozumnych i koneserów dobrej książki uznawana za przedstawicielkę literatury pięknej oraz jedną z najlepszych powieści futurystycznych w historii.
Ad 2) Scenografia ujęta celowo ujęta w sposób krzykliwy i specyficzny aby w ten sposób ukazać przyszłość w sposób oryginalny i nieco paranoiczny.
Ad 3) Może i Ciebie uśpiła fabuła ale na pewno nie znawców dobrego kina. To Twoje odczucie subiektywne, które tyle obchodzi ludzi kulturalnych co kupa gołębia na chodniku. Nawet nie potrafisz solidnie tworzyć opinii bo niczym mały, prawiczkowy Hitlerek narzucasz swą wolę.
Nie będę już tracił na Ciebie czasu. Zapewne podnieca Cię jeżeli ktoś w ogóle na Ciebie zwraca uwagę. Wolę już poczytać książkę. Pozdrów tatę i tatę.
nie czytałem, wiec jedynie potwierdziles ze piszesz dla pisania i leczenia kompleksow i ze jestes zwyklym frustratem. Ceikawe jakie to uczucie, ze twoj belkot pisany dla nikogo, przed lustro, a kazde moje slowo czytasz ze szczegolna uwaga. Goruje nad toba, zas nad tym kiczem bez muzyki, z dialogami na poziomie Plebani oraz scenografia z ulicy sezamkowej, goruje kazdy film, nawet polskie komedie romantyczne, ktorych pewnie jestes odbiorca komicznym i glownym. Dlatego kontynuuj dalej swoj spam, dla mnie film jest klasa Z , bo B to trzeba zasluzyc, gdyby byla kategoria gowno, z checia bym poprosil o umieszczenie tego filmu tak a tylko prosze teraz moderatora o blokowanie twego spamu zglaszajac go, frustracie :)
Po co mu odpisujesz? Jak mi odpowiedział jakąś sekwencją z przedszkola - olałem go. Tobie proponuje to samo ;) trzymajmy się od dzieciaka z daleka.