film slaby :/ Bylo kilka ciekawych watkow itd, ale strasznie mnie draznilo ze przez caly film przewijal sie rasizn :/ czarny i bialy :/
poza tym brakuje jakiejs zwiezlej fabuly. Pod koniec filmu tylko dowiadujemy sie co 'laczy' postacie. A do tego ta przemiana kazdego z bohaterow... koles kradnie samochody, prawi moraly koledze, chcial zostawic potracaonego chinczyka, a jak moze zarobic kupe kasy kosztem emigrantow z chin to wypuszcza ich wolno.
A do tego ta nagla odmiana tego mlodego policjanta. nagle stal sie rasista, zachowywal sie agresywnie a niby z jakiego powodu? Dal mnie 5/10. byloby mnij gdyby nie kilka ladnych scen, jak np. ta z pelerynka ;)
Przecież on DOSTAŁ pieniądze za tych Chińczyków, dopiero później puścił ich wolno. A młody policjant nie stał się raistą, on po prostu zabił brata detektywa bo myślał, że ten ma broń.
Mądry twórca, głupi widz...
Nie mogę się z Tobą zgodzić co do Twojej wypowiedzi. "Przez cały film przewija się rasizm", bo o tym właśnie film opowiada- o braku toerancji wśród ludzi. Uważam, że ten film jest piękny, ponieważ ukazuje, że w każdym człowieku jest dobro- U jednego więcej, a u drugiego mniej. Były sceny, kyóre mnie poruszyły, np. scena ratowania kobiety z plonącego samochodu, bąć "uratowanie życia ojcu przez jego własną córke". Policjant, ktory zabił tego murzyna- on byl dobrym człowiekiem tylko znalazł się w chwili zwątpiena i sam przestał wierzyć w dobrą intencje drugigo człowieka. Stało się to przez prace jaką wykonywał, choć uważam,że taka chwila zwatpiena został ukazana za wcześnie w tym filmie- to przychodzi z czasem, a nie w pierwszy dzień służby. Ale mogę to wybaczyć twórcą, bo w sumie to tylko film i nie jest konieczne, by był on tak bardzo zgodny z rzeczywistością. Ja daje temu filmowi 10/10, ponieważ lubie, gdy uakazuje się, że w każdym człowieku jest dobro. Rasizm to część naszego świata, a w USA to na pożądku dziennym, gdyż tam jest mieszanka kulturowa. Zapomniałmam scena z uwolnieniem emigrantow z chin, także mnie bardzo poruszyła. Zasługuje na Oscary, które otrzymał:)
Świetnie napisane. Po raz pierwszy w życiu widze cos mądrego i w 200% się z tym zgadzam ;)
Doskonały film...
Nie mogę się z Tobą zgodzić co do Twojej wypowiedzi. "Przez cały film przewija się rasizm", bo o tym właśnie film opowiada- o braku toerancji wśród ludzi. Uważam, że ten film jest piękny, ponieważ ukazuje, że w każdym człowieku jest dobro- U jednego więcej, a u drugiego mniej. Były sceny, kyóre mnie poruszyły, np. scena ratowania kobiety z plonącego samochodu, bąć "uratowanie życia ojcu przez jego własną córke". Policjant, ktory zabił tego murzyna- on byl dobrym człowiekiem tylko znalazł się w chwili zwątpiena i sam przestał wierzyć w dobrą intencje drugigo człowieka. Stało się to przez prace jaką wykonywał, choć uważam,że taka chwila zwatpiena został ukazana za wcześnie w tym filmie- to przychodzi z czasem, a nie w pierwszy dzień służby. Ale mogę to wybaczyć twórcą, bo w sumie to tylko film i nie jest konieczne, by był on tak bardzo zgodny z rzeczywistością. Ja daje temu filmowi 10/10, ponieważ lubie, gdy uakazuje się, że w każdym człowieku jest dobro. Rasizm to część naszego świata, a w USA to na pożądku dziennym, gdyż tam jest mieszanka kulturowa. Zapomniałmam scena z uwolnieniem emigrantow z chin, także mnie bardzo poruszyła. Zasługuje na Oscary, które otrzymał:)
zupelnie nie zrozumiales tego flimu. obejrzyj go jeszcze raz za pare lat. film nie jest wybitny, ale bardzo dobry bez watpienia.
Kompletnie sie z Toba nie zgodze! film jest wybitny jednak z pewnością nie każdy go rozumie i dlatego można jakoś przymknąć oko na Twoja wypowiedź. Przyłączam się do zalecenia mojego poprzedniki, a mianowicie do tego abyś obejrzał ten film jeszcze raz za pare lat jak już bedziesz starszy! Wtedy zrozumiesz o co nam wszystkim chodzi!