7,6 152 tys. ocen
7,6 10 1 151763
6,5 47 krytyków
Miasto gniewu
powrót do forum filmu Miasto gniewu

1. Nieziemska scena wypadku z Thandie Newton i Mattem Dillonem.
/muzyka naturalnie przyczyniła się w znacznym stopniu do świetności całego fragmentu!/

2. Matka winiąca Dona Cheadle za śmierć brata.

- Mom, I promise you... I promise I'm gonna find out who did this mom.
- I already know. YOU did.
...
- He came home, did you know that? My little boy. When I was sleeping. He brought me groceries. His last thing he did.

/jego reakcja na te słowa chwyta za serce/

Cały film jest świetny, z czystym sumieniem można go polecić :)

PureNarcotic

Tak, scena wypadku była jedną z najlepszych jakie widziałam w kinie...

ocenił(a) film na 10
PureNarcotic

Zgadzam się z wami, ta scenę z palącym się autem jest świetna. Poprostu mnie zatkało jak to zobaczyłem.
Musze przyznać, że podobną scenę widziałem o ile się nie mylę w serialu "Brygada ratunkowa", który leciał dosyć nie dawno na TVN'ie. Tam jednak kobieta uwięziona w aucie po chwili umiera a policjantowi przed śmiercią każe przekazać wiadomość dla swojego męża i córeczki, że ich bardzo kochała.
Ta scena naprawdę daje niezłego kopa, z pewnością nie jednemu zakręciła się łezka w oku i nie jeden zastanowił się nad swoim życiem. „Miasto Gniewu” to wspaniały film.

Conrado_2

A to jak próbowali odciągnać Dillona od auta, a kobieta widząc go wpadła w szał... Po prostu maksimum dramatu na przestrzeni paru minut. Tak sobie myślę jak trudna musiała być ta scena w realizacji. Thandie Newton głową do dołu przywiązana w aucie...A pewnie próby trwały dłużej niż kilka minut.

PureNarcotic

Echh, no a scena kiedy dziadzio strzela do dziewczynki ? Kiedy oglądałem film pierwszy raz, ta scena wywarła na mnie piorunujące wrażenie

1974

Tak, ta scena także była wstrzasająca, podkreślał to jeszcze fakt oślepiającego słońca, co sprawiło, że nie było wiadomo co się do końca stało... Na szczęście się to wyjaśniło.

ocenił(a) film na 10
Marisa

Obie te sceny są poprostu genialne!!! Na mnie największe wrażenie zrobiła jedna muzyka...a ta końcowa scena, gdzie pokazywano wszystkich i leciala piosenka "in the deep" 100% zasłużony oscar!

ocenił(a) film na 7
Peyton_3

mi najbardziej podobala sie (wywarla najwieksze wrazenie) scena gdy dziadzio-arab strzela do czarnego ślusarza i "trafia" w dziewczynke... rzadko kiedy ostatnio nowe filmy wywoluja u mnie inne niz odruch wymiotny reakcje, ale to tamto po prostu... brak slow. scena mistrzostwo siwata...
podobala mi sie rownierz scena gdy czarnoskory rezyser wysiada z samochodu ze schowanym pistoletem, bylem pewnien ze poleje sie krew jak to zwyklo sie robic w ameryce. film mnie zaskoczyl, nie myslalem ze bedzie... genialny :)

ocenił(a) film na 7
PureNarcotic

Rozmowa Grahama z matką, zdecydowanie. Chwyta za serce.