7,6 152 tys. ocen
7,6 10 1 151763
6,5 47 krytyków
Miasto gniewu
powrót do forum filmu Miasto gniewu

Ani mnie nie wciagnal 10 razy wlaczalem i wylaczalem film zeby obejrzec go do konca ... wkoncu zobaczylem caly film i zrozumialem przeslania filmu jednak forma przedstawiona w tym obrazie nie przemowila do mnie i daje niska ocene ...
nie kazdemu musi sie podobac

ocenił(a) film na 7
Max

Dokładnie. Mi też nie przypadł do gustu. Byłam zdziwiona gdy zobaczyłam tematy tego forum <"10/10, najlepszy film" itp> Sam film nie jest głupi i porusz istotne zagadnienia...jednak mnie nie "chwycił za serce", być może dlatego że temat rasizmu jest bliższy amerykanom... Ja dałam 7.

pzdr;]

ocenił(a) film na 3
Max

a ja dałam 4. i szczerze się dziwie z nominacji i oscarami!! i zachwytem nad tym filmem! co prawda treść i przesłanie - ok, ale sama forma nudna. Cały film w rezultacie nudny, od początku do końca nie wciaga, nie porusza, nie zachwyca. przecietny film.

ocenił(a) film na 1
Max

Jak dla mnie przecietny. Dramat powinien wzruszac trescia, a nie forma. Film z pewnoscia dowartosciowuje widza, zmuszajac go do myslenia i gdyby nie te zawile watki, to nie spotkalby sie z tak dobra opinia. Zauwazam podobienstwo do "Amores perros", ktory rowniez nie przypadl mi do gustu.