7,6 152 tys. ocen
7,6 10 1 151763
6,5 47 krytyków
Miasto gniewu
powrót do forum filmu Miasto gniewu

To filmidełko jest największą pomyłką Akademii!!! Puste, plastikowe, mętne. Fuj!!!!!

simps84

PEWNIE TWOIM IDOLEM JEST UWE BOLL I JEGO "TWÓRCZOŚĆ"

ocenił(a) film na 8
simps84

Przepraszam bardzo kolego, czy tez kolezanko ;]
Nie zgadzam się z twoją opinią, ale chciałbym wiedziec czemu tak własnie uważasz... Sądząc po tym jakie filmy zamieściłeś/aś w kategorii ulubione mogę spokojnie stwierdzić, iż mam do czynienia z osobą inteligentną (np. zamieszczenie na tej liście Zielonej Mili uważam za twój wielki plus :])
osobiście uważam ten film za arcydzieło porównywalne, a nawet lepsze od filmu Franka Darabonta. Może o tym podyskutujemy? :D
Pozdro :D

ocenił(a) film na 10
simps84

HMMM no wlasnie nie napisales/as czemu... mi sie film bardzo podobal i czekam na kulturalna dyskusje...
Pozdrawiam:D

simps84

nie wim co chciales/chcialas powiedziec przez slowo gniot;byc moze tak wlasnie sie przedstawiasz-bo ten film napewno gniotem nie jest.to bardzo dore kino z dobrymi aktorami i swietna fabula.moze najpierw nauczysz sie dokladnie ogladac i interpretowac filmy a potem sie zastanawiac nad ich glebszym przekazem bo owy film taki wlasnie posiada.latwiej rzucic kilka bluzgow niz sie troche wysilic i napisac pare krytycznych uwag,co?

ocenił(a) film na 10
simps84

Jak większość wypowiadających się nie zgadzam się z tobą na temat opinii ze ten film to kiła. Bo o tuz nie film jest trudny (może dlatego wyniosłe pochopne wnioski)ja obejrzałem dwa razy ten film i za każdym razem zobaczyłem coś nowego. Film pełen uczuć wrażliwości na relacje między ludzki, problemy społeczne ówczesnego świata.

Pozd4all

cZuLi

ocenił(a) film na 10
simps84

Również nie zgadzam się z tą opinią. Jestem pod wielkim wrażeniem tego filmu. Trzymał w napięciu, wzruszał... Miałam łzy w oczach, gdy dziewczynka została "postrzelona". To była moja ulubiona scena :) Piękny film.

ocenił(a) film na 9
simps84

Na liście ulubionych to 80% shit, więc również taką jest twoja wypowieć, szkoda komentarza.

ocenił(a) film na 8
simps84

a ogladales /ogladalas ten film wogle?
nie wiem, albo ejstes na poziomie muminkow, albo masz tak najebane we lbie.

simps84

pomyłką jest twoja wypowiedź - albo nie rozumiesz takich treści albo treść tego filmu przerosła twoje liche możliwości intelektualne - pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
simps84

wiem oco Ci chodzi koleżko badz koleżanko robisz sobie jaja bo ten film jest naprawde dobry i mam pytanie jaki jest twój ulubiony film? (nie pytam o atomówki i tym podobne)

ocenił(a) film na 6
simps84

Nie zgodze sie, ze "gniot", ale do "genialnych", jak wiekszosc tutaj pisze tez go nie zaliczam - pewnie dlatego, ze nie znam realiow panujacych w tytułowym "miescie gniewu", wszystko wydawalo mi sie troche sztuczne (plastikowe, metne - jak to ujales). Film mnie nie "porwal" a w tym przypadku doskonale zlozona fabula, bardzo dobra gra aktorska i ciekawa interpretacja schodza na drugi plan.
Bycmoze gdybym byl mieszkancem LA uznalbym ten film za arcydzielo ale, ze nie jestem - oceniam go conajwyzej na niezly.

ocenił(a) film na 6
simps84

a ty jesteś największą pomyłką swoich rodziców

ocenił(a) film na 10
simps84

zazdrościsz że oskara za najlepszy film dostal kto innt? "brokeback mountain" był świetny ale mi do gustu bardziej ten film przypadł.