7,6 152 tys. ocen
7,6 10 1 151763
6,5 47 krytyków
Miasto gniewu
powrót do forum filmu Miasto gniewu

caly film jest rewelacyjny ale mi najbardziej podoba sie scena jak mala dziewczynka myslac ze ma pelerynke, ktora chroni przed kulami, wybiega ratujac ojaca i rzuca mu sie na szyje chcac ochronic go przed kula i w tym czasie irakijczyk strzela do nich

scena jest tak genialnie zrobiona i tak pelna emocji ze az mi sie lza w oku zakrecila a jeszcze nigdy na zadnym filmie nie plakalem (nawet na krolu lwie jak bylem maly;)

ocenił(a) film na 10
maruszek666

Dla mnie też to była najlepsza scena. Szczególnie połączoną z fanstastyczną muzyką w tym momencie.

ocenił(a) film na 10
kakerot

Zgadzam się, tej sceny nie da się zapomnieć...

ocenił(a) film na 10
zdzicha1991

według mnie bardzo dobra była również scena gdy ten policjant probujewyjacz auta tą murzynkę, którą wcześniej molestował.

ocenił(a) film na 10
madziAA_2

dokladnie to jest moja druga ulubiona scena tez pelna emocji;)

ocenił(a) film na 7
kakerot

Ta scena była niemal niema i w tym tkwiła jej siła przekazu. Tu cisza wprowadzała napięcie. nie muzyka.

kakerot

To chyba dobrze świadczy o twórcach tego filmu że potrafili nas wzruszyć, ale dla mnie było najważniejsze to, że dzieło to pokazuje nie tylko konflikt i zło ale też dobro i współczucie, które tkwi pewnie w każdym z nas... Dla mnie ten obraz to było swego rodzaju katharsis, spłakałem się jak bóbr.

ocenił(a) film na 10
maruszek666

dla mnie rowniez ta scena, lzy same polecialy, tym bardziej ze sie juz sie przygotowywalem, ze ktos zginie i mnie to wqrzalo, a tu taka niespodzianka, ostro pojechali tworcy na emocjach widzow

scena z uratowaniem Christine tez dobra

ocenił(a) film na 7
maruszek666

mnie również poleciala łza przy scenie z dziewczynką.

ocenił(a) film na 10
maruszek666

Nie jest to dziwne, bo odczułem dokładnie to samo. Też mi sie chciało płakać i tez z reguły na żadnym filmie nie płakałem.

maruszek666

Moja ulubiona to z Bullock i jej gosposią, kiedy mówi jej, nie pamiętam dokładnie słów, że to ona jest jej jedynym przyjacielem.

ocenił(a) film na 8
maruszek666

no genialna scena, ja ile razy ja widze chce mi sie plakac, moze nigdy lzy nie polecialy ale zawsze kreca mi sie w oczach :) ogolnie caly film jest genialny, jak go ogladalem mimo ze bardzo na niego czekalem o filmie nie bylo glosno, to bylo krotko po swiatowej premierze i kiedy go obejrzalem jak rzadko wtedy po ktorym pare minut siedzialem i sie nie ruszalem ogladajac napisy koncowe :)

maruszek666

Oprócz tych, które już wymieniliście, do moich ulubionych scen muszę zaliczyć tą, w której ten młody policjant zastrzelił brata tego detektywa (ich imiona już dawno mi powylatywały), gdyż myślał, że tamten chce wyjąć broń, a on chciał mu pokazać figurkę św. Krzysztofa. Wzruszyłam się właśnie w tym momencie, jak figurka wypadła z jego ręki. W ogóle przykro mi się zrobiło po tej scenie, bo policjant, który był taki przeciwny rasistom w jednej chwili pokierował się stereotypowymi przekonaniami, w pewnym sensie przegrał, stał się tacy jak inni rasiści. W ogóle cały film jest świetny:]

ocenił(a) film na 10
locust

Ehh... Coz ja tu bede mowil o najlepszych scenach jak caly film to jedna wielka super scena :D:D:D Film poprostu rewelacyjny... :))

ocenił(a) film na 10
locust

Ehh... Coz ja tu bede mowil o najlepszych scenach jak caly film to jedna wielka super scena :D:D:D Film poprostu rewelacyjny... :))

ocenił(a) film na 10
locust

Bbodex

ta była naprawde dobra i dobra była gdy ten policjant myślał że ten murzyn wyjmuje pistolet a to był św Krzysztof :) i go zabija

ocenił(a) film na 10
maruszek666

scena jest arcydziełem, film również genialny, same pozytywy!!!!!!

ocenił(a) film na 10
maruszek666

Tak, sceny z dziewczynką i gdy policjant ratował murzynkę, były najlepsze. Ogólnie, cały film był świetny, i każda sekunda oglądania go, sprawia przyjemność.

ocenił(a) film na 9
Marlena_4

dla mnie każda scena w tym filmie jest naprawdę dobra, dawno nie widziałam tak dobrze zrealizowanego pod każdym kątem filmu, polecam wszystkim!