i tylko idiota nie bedzie w stanie jego piękna docenić. Absolutnie jeden z najlepszych filmow jakie w życiu miałem okazje obejrzeć. To niesamowite w jak delikatny, subtelny i wyrafinowany sposób przedstawiono tak brutalny i poważny problem jakim jest kierowanie sie przez miliony osób na całym świecie pobudkami rasistowskimi. Przez cały film wyczuwałem niesamowite napięcie wręcz przygębienie i lęk,wydawało mi sie że zaraz coś sie zjeb.., że stanie sie coś naprawde złego co wywoła we mnie olbrzymie poczucie smutku a zarazem bezradności i to było niesamowite. Wspaniała muzyka i znakomici aktorzy( No może poza Sandrą Bullock która moim zdaniem zupełnie nie pasowała do tegoż filmu)dodają tej produkcji niepowtarzalnego klimatu i uroku. To jest naprawde przepiękna historia tego co nas otacza, lecz o czym sie zbyt wiele nie mówi. Historia tego jak bardzo żałosnymi istotami jeśteśmy my ludzie, pokazana w sposób niesamowicie wyrażny i dobitny, lecz na tyle delikatnie i pieknie by módz urzec kazdego kto oglada ten film. Poprostu nie za bardzo da sie opisać słowami jak wiele przekazuje Miasto Gniewu.Jak juz napisałem tylko idiota, lub osoba zupełnie obojętna na to co go otacza, przejdzie obok tego filmu obojetnie. Według mnie jest to pozycja którą każdy z nas powinien choć raz w życiu zobaczyć gdyż naprawde wymusza w człowieku wiele przemyśleń i nasuwa wiele niestety smutnych konkluzji. Naprawde GORACO POLECAM!!!!