7,6 152 tys. ocen
7,6 10 1 151763
6,5 47 krytyków
Miasto gniewu
powrót do forum filmu Miasto gniewu

jak dla mnie to ten kiedy farhad strzela do córki daniela a ten krzyczy - swietne ; drugi to na koncu filmu kiedy anthonty(ludacris) uwalnia chinczykow :)

ocenił(a) film na 9
Diamond

a dla mnie najlepszym momentem było jak ten policjant (Matt Dillon) uwalniał z płonącego samochodu tę czarną (Trandie Newton). w tej scenie była super muzyka i w ogóle była to wzruszająca scena :)

maciek1983

mi tez strasznie podobal sie ten moment gdy ten policjant wyjmuje ta murzynke z samochodu.ogolnie film jest rewelacyjny!!!!mi sie strasznie podobal, i gdyby nie to ze musialam go oddac do wypozyczalni obejrzalabym go jeszcze ze 6 razy;)

maciek1983

mi tez strasznie podobal sie ten moment gdy ten policjant wyjmuje ta murzynke z samochodu.ogolnie film jest rewelacyjny!!!!mi sie strasznie podobal, i gdyby nie to ze musialam go oddac do wypozyczalni obejrzalabym go jeszcze ze 6 razy;)

ocenił(a) film na 10
Frida_Kahlo

Policjant uwalniający kobietę z samochodu-rewelacja

Diamond

Tak wiele pieknych scen, tak wiele emocji... trudno wybrac te jedyna. Ale badz co badz nawet najwiekszy twardziel uroni lze w momecie kiedy Farhad strzela do dziecka. Najpiekniejsza chwila nastepuje jednak kilka sekund po tym zdazeniu. Kiedy magiczna peleryna zaczyna dzialac i ku zaskoczeniu wszystkich dziewczynka przemawia do ojca.

ocenił(a) film na 10
Pablo_28

no włąśnie....ja twierdze żę na tej scenie każdy twardziel uroni łze....pierwszy raz od dłuższego czasu prawie uroniłem łze na jakimś filmie

ocenił(a) film na 1
Diamond

Ulubiona monet? Hmm. Z pewnością końcowe napisy. Reszta no comment.

ocenił(a) film na 1
nec

Sorki. Pomyłka. Chwila nieuwagi i poleciało... (czemu nie mozna usuwać swoich postów?)

użytkownik usunięty
Diamond

Najlepszy moment:
pod konie kiedy leci piosenka "in the deep",wtedy kiedy spada snieg"az chwycilo mnie za serducho:(

ocenił(a) film na 9

Wyciagnięcie z samochodu kobiety, strzał do dziewczynki, a wogóle cały film jest nieziemski...

ocenił(a) film na 10
Diamond

dla mnie najlepszy był ten motyw ze strzałem- był najbardziej ujmujący i wzruszający jak już dziewczynka się odezwała. ogólnie cały film boski- oskar jak najbardziej zasłużony ;)

wiler

ja sie wzruszyłam jak sandra bullock mówi swojej słuzącej ze jest jej najlepszą przyjaciółką

ocenił(a) film na 10
wiler

Z klawiatury mi to waćpanie wyjąłeś.

użytkownik usunięty
Diamond

Także się zgadzam:)Normalnie chwyciło mnie to za serducho,a zaraz potem ta piosenka o której juz wspomniałam.Coś pięknego.

ocenił(a) film na 7

Tak, najlepsze sceny to: jak ten BIAŁAS wyciąga tę Kobietę z płonącego samochodu oraz strzał do dziewczynki. I ogólnie wszystkie te sytuacje graniczne.

Pan_Kuba

"ja sie wzruszyłam jak sandra bullock mówi swojej słuzącej ze jest jej najlepszą przyjaciółką"

I nie trzeba od siebie nic dodawać. Ktoś zdążył zrobić to za mnie :)

Albertino

Ale były też inne momenty. Wyżej wspomniane wyciaganie z samochodu Thandie Newton i jej awantura z mężem.

ocenił(a) film na 8
Albertino

i jak ten rezyser przy planacym samochodzie mowi zonie ze ja kocha

ocenił(a) film na 8
Albertino

i jak ten rezyser przy planacym samochodzie mowi zonie ze ja kocha

Diamond

Dla mnie cały film był wspaniałym,wzruszającym momentem.Jest to jeden z najlepszych filmów jakie ogładałam do tej pory(jak nie najleprzy)!!!jak dla mnie Arcydzieło:)

Diamond

upsss,(zmieniłam niechcacy literke)...NAJLEPSZY:P

ocenił(a) film na 10
Diamond

Najlepszy moment? Hmmmm... wszystko bylo fajne, ale najbardziej spodobala mi sie cała scena z tym strzeleniem do dziewczynki. Poza tym bardzo poruszające było też gdy policjant zastrzelił tego chłopaka w swoim samochodzie...

ocenił(a) film na 10
Diamond

mi sie tez podobała ta scena gdy farhad strzela do dziewczyny...ale na sali kinowej wywarał troche odwrotny skutek niz powinna....gdyz napierw wszyscy wstrzymali oddech...a gdy okazało sie ze nic dziewczynce nie jest, sala ryknela smiechem....co bylo w tym zabawnego nie wiem...ale tez sie smiałam:p
bezwzglendu na to jaki miał byc efekt tej sceny napewno została ona przez wszystkich zapamietana

ocenił(a) film na 4
Diamond

A mi najbardziej podobała się ostatnia scena, w której czarny złodziej samochodów postanawia nie sprzedawać znalezionych w samochodzie Chińczyków, a nawet podarować im całe 40$. Piekna scena... Taka symboliczna. pokazuje, że ameryka nie jest jeszcze całkiem zgubiona, że ludzie potrafią jednak zachować się przyzwoicie.

Waloszzz

ja sie najbardziej wkurzyłem przy scenie, kiedy ten rudy policjant zabija zioma, który chciał mu coś pokazać... o_O

ocenił(a) film na 10
zboq_2

dokladnie, to była chora scena zwlaszcza w momencie kiedy okazało sie że murzyn wyciagnal figurke św. Krzysztofa

zboq_2

To było do przewidzenia, że on go zabije, tak samo jak to, co wyciągnie ów "ziom" z kieszeni :-)

ocenił(a) film na 8
Diamond

Uważam tak jak maciek1983, że najlepszym momentem było to kiedy ten policjant ratował kobietę z płonącego samochodu.

ocenił(a) film na 9
Diamond

nikt nie wspomniał jeszcze o innej pięknej scenie:
matka zabitego chłopaka mówi swemu drugiemu synowi (policjantowi), że ten młodszy syn był u niej gdy spała i przyniósł zakupy. starszy syn, choć wie, że to on przyniósł te zakupy, odchodzi w milczeniu

ocenił(a) film na 10
Street_Spirit

Prócz wszystkich wspaniałych wymienionych już momentów, chciałbym dodać jeszcze scenę kiedy Meksykańczyk (niestety zapomniałem jak miał na imię) "daje" swej córce "kulę". Wymowne