PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=817414}
6,8 75 tys. ocen
6,8 10 1 75393
7,8 98 krytyków
Midsommar. W biały dzień
powrót do forum filmu Midsommar. W biały dzień

Właśnie wyszedłem z kina po seansie i mogę powiedzieć tyle: najbardziej oczekiwany film roku zdecydowanie mnie nie zawiódł! To niesamowite, piękne i niepokojące doświadczenie. Mam wrażenie, że Ari Aster zdecydowanie polubiłby się z Jagodą Szelc ponieważ cechują się podobną wrażliwością i (mimo młodego wieku) artystyczną dojrzałością. Oboje znakomicie operują niedopowiedzeniem i potrafią zahipnotyzować widza do tego stopnia, że mimo nieśpiesznego tempa akcji siedzi się na fotelu kinowym jak na szpilkach. Warto również wspomnieć o genialnych zdjęciach Pawła Pogorzelskiego, przytłaczającym klimacie i wielkiej kreacji nieprzyzwoicie utalentowanej Florence Pugh. Jestem przekonany, że tę aktorkę czeka ogromna kariera, której szczerze jej życzę! "Midsommar" wysoko zawiesił poprzeczkę kontrkandydatom w wyścigu o tytuł najlepszego filmu roku i jeśli mam być szczery to nie jestem pewien czy prześcignięcie tego filmu jest w ogóle możliwe. Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 2
DeenWelt

Ten film jedyne do czego sie zalicza to do dramatu roku.

aproxx

No cóż! Szkoda, że ta produkcja nie przypadła Ci do gustu, ale ja pozostanę przy swoim zdaniu.

ocenił(a) film na 2
DeenWelt

Ogladajac film reklamowany i klasyfikowany jako horror, a tym bardziej niby najstraszniejszy horror tego lata, czlowiek oczekuje, ze dostanie horror.