PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=817414}
6,8 75 tys. ocen
6,8 10 1 75384
7,8 98 krytyków
Midsommar. W biały dzień
powrót do forum filmu Midsommar. W biały dzień

Jeśli film jest pełen obrzydliwości to nie jest straszny (no chyba że w tym sensie, że nie daje się go oglądać), tylko obrzydliwy. Ja miejscami nie mogłem patrzeć. No i to aktorstwo polegające głównie na wykrzywianiu ust (Dany) i wytrzeszczaniu oczu (Christian). Nieee. I jeszcze rozciągnięty ten film w cholerę, gdy mniej więcej po trzydziestu minutach robi się bardzo przewidywalny. Strata czasu i kasy. Jedyne plusy to muzyka i (czasami) ciekawe ujęcia.

ocenił(a) film na 10
miroslawpiotr

Ja nie widziałem tam za wiele obrzydliwości ;) sceny gore były jednymi z najpiękniejszych jakie widziałem, poezja kaleczonych ciał.

ocenił(a) film na 3
litwosxd

No nie wiem, to nie jest mój gatunek poezji. W ogóle zestawienie piękna i gore wydaje mi się lekko chore (przy okazji mi się zrymowało :)) ale ok, co tam kto lubi.

ocenił(a) film na 3
litwosxd

litwosxd - to może, jeśli mogę delikatnie zasugerować - kup sobie Atlas Pięknych Gór Szweckich oraz (koniecznie) do tego Atlas Medycyny Sądowej (mniam). Obrazki choć piękne lub obrzydliwe nie stanowią o całości filmu; a ten wyjątkowo nudny i o niczym, bezideowy czyli bez przesłania i o czymś co już "wałkowane" było na kilka sposobów. Gniot!

ocenił(a) film na 3
miroslawpiotr

Zgadzam się: film obrzydliwy. A jego obrzydliwość bezcelowa. Wydaje się, że nic innego reżyserowi nie przyszło do głowy. Mógł przecież nie pokazywać zwłok, wówczas widz przez następną godzinę (bo tak dłużył się) zastanawiał by się czy Babcia i Dziadzio pofrunęli do szwedzkiego nieba czy też zasilili rośliny hodowane dla sekty na botwinkę. Podobnie z pozostałymi mógł tak uczynić, ale to niestety jego film... A najśmieszniejsza kopulacja i za to właśnie dostał u mnie jeden punkt. I niech mi nikt tu się nie wymądrza o kultach płodności, po prostu facet powinien kręcić kiepskie komedie typu Gang O. i Stodoła Tajemnic (przesadziłem troszkę).

ocenił(a) film na 8
miroslawpiotr

Chyba mało obrzydliwych filmów w życiu widziales xD