PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=817414}
6,8 75 tys. ocen
6,8 10 1 75393
7,8 98 krytyków
Midsommar. W biały dzień
powrót do forum filmu Midsommar. W biały dzień

Z 9 osób poświęconych w ostaniej scenie filmu kim były te dwie osoby „kadłubki” z gałęziami w ustach? Nie byli to Ci którzy zeskoczyli ze skaly, bo zostali spaleni ani Ci którzy przyjechali na festiwal...

mikxwhy

to nie była ta parka z Londynu?

Asianas_2

Nie.

ocenił(a) film na 9
Asianas_2

Gość z Londynu (czarne, kręcone włosy) był tym podwieszonym z sufitu ze "skrzydłami", potem w świątyni miał dalej te charaterystyczne kwiaty na oczach. Nie był jednym z kadłubków.
A co jego dziewczyny, to nie wiem.

laxman

Jego dziewczynę wieźli na taczce i była obłożona gałęziami jakiegoś drzewa iglastego

laxman

To były płuca , co dziwne działające

ocenił(a) film na 9
don82

Tak, to oczywiste, że płuca:) stąd cudzysłów.
Niemniej sama nazwa tortury / sposobu śmierci jasno odsyła nas do skrzydeł - krwawy orzeł

ocenił(a) film na 8
mikxwhy

Prawdopodobnie dwoje kolejnych ochotników spośród "osadników". Zdaje się było mówione że ofiary po połowie muszą wywodzić się z zewnątrz i spośród członków tej społeczności. Dani miała podjąć decyzję czy 9tą osobą będzie osadnik czy obcy. Ale "kadłubki" to chyba nikt charakterystyczny dla fabuły.

ocenił(a) film na 8
MoniaToronto

Kukły symbolizują wcześniej spalonych staruszków, to oczywiste. Zresztą, czy Marka i innych też nie przerobiono na kukły?

ocenił(a) film na 9
mikxwhy

Wydaje mi się, że ta dwójka, to właśnie para staruszków. Jako, że zostali spaleni, zrobiono z nich tylko kukły.

ocenił(a) film na 8
mikxwhy

O tym samym pomyslalem
Wychodzi ma to ze musiala to byc ta starsza para ktora rzucila sie w przepasc tylko nie wiem jak sie tam znalezli...
Nie wydaje mi sie zeby tworcy popelnili az taka glupote najpierw palac zwloki a pozniej przywracajac je, moze faktycznie jakies kukly albo cos