PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485856}

Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem

Flickan som lekte med elden, Millennium part 2
2009
7,3 42 tys. ocen
7,3 10 1 41606
5,9 9 krytyków
Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem
powrót do forum filmu Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem

Trylogia S.Larssona genialna a film wyszedł ot taki sobie, ale cała nadzieja - rzeczywiście, cała- że Amerykanie zrobią z tych książek świetne kino, bo Szwedzi chcieli zdyskontować sukces książki ale słabiutko im sie udało. Aktorzy główni czyli Lisbeth i Mikael w wydaniu szwedzkich aktorów miałcy i nijacy a już sceny bójek rozśmieszają do łez. Polecam książkę i odpuścić film.

44rys44

Większych bzdur nie słyszałem od czasu opuszczenia forum "Avatara" na tym portalu.

ocenił(a) film na 9
BUNCH

:) :) :)

Mam nadzieje, że nie powstanie amerykańska wersja. Oni to dopiero potrafią spłycić każdy film, tak aby nie trzeba się było wysilać intelektualnie. Ale ... co kto lubi.

ocenił(a) film na 9
BUNCH

Mam nadzieje, że nie powstanie amerykańska wersja. Oni to dopiero potrafią spłycić każdy film, tak aby nie trzeba się było wysilać intelektualnie. Ale ... co kto lubi.

ocenił(a) film na 9
BUNCH

ocenił(a) film na 8
luka1000

hehe w roli głównej Nicolas Cage i Angelina Jolie... a i jeszcze sam Larsson pewnie się gdzieś pojawi :))))

Wujek_Dobra_Rada_3

Może jakby Larsson żył, to by się pojawił, ale niestety nie żyje:/

ocenił(a) film na 8
enigmatyczni

to był dżołk...
oczywiście, że nie żyje

44rys44

Ja też czekam na porządną ekranizację trylogii Stiega Larssona, ponieważ po obejrzeniu tego, co zrobili Szwedzi można zwątpić w wartość sztuki filmowej w ogóle...
Całkowicie zgadzam się z opinią 44rys44.
Aktorzy beznadziejni, snują się po ekranie jakby ktoś im kazał... Film ewidentnie zrobiony "na szybko" w celu zarobienia kasy wykorzystując sukces książki; scenografia żadna, sceny kręcone byle gdzie i byle jak (olane wątki poza Szwecją, no tak.. ile by to kasy kosztowało..ufff)
Scena w której Niederman obezwładnia policjantów na początku 3 części wygląda jak produkcja zespołu filmowego Skurcz..
Nawet im się nie chciało zrobić cycków Lisbeth, wszystko po najprostszej linii oporu..
Dobór obsady - tragedia.. pominę już Lisbeth i Mikaela ale np. Erika, przykro mi ale ta Pani jest o jakieś 20 lat starsza od postaci z książki.. Monika Figuerola - niech ":))" będzie komentarzem, i tak można by długo wymieniać.
Fascynująca książka, godna pożałowania produkcja filmowa...
1 część - 2/10
2 część - 1/10
3 część - 2/10

bart777

niestety nic dodać nic ująć, a najgorsze że zmieniano reżyserów i scenarzystów a marność pozostała taka sama