Kilka dni temu obejrzałem ten film i zastanawia mnie dlaczego oznaczony jest jako Millennium część 4 ?
Ponieważ jest 6 "filmów" (chyba) połączonych po dwa do każdej z trzech książek i ty obejrzałeś "drugą część" dziewczyna, która igrała z ogniem, a część trzecia jak i czwarta (piąta i szósta jak przeglądałem też) zaczynają się urywkami z poprzedniej części i scenami namalowanymi itp potem jest tytuł, a następnie napis millenium część któraś, a na zakończenie napisy. Więc można się pogubić i uznać daną część za cały film. Tak więc teraz poszukaj i obejrzyj część 3 a zobaczysz że jest połączona z czwartą :)
Pamiętam że jak oglądałem pierwszą cześć to tam nie było takich zabiegów, albo ja też coś przegapiłem i nie obejrzałem którejś części. :)
Pisz jakbyś nie zrozumiał :)
Wszystko zrozumiałem , poszperałem trochę w necie i potwierdza się to co piszesz . Szkoda tylko że w necie dostępne są wybiórcze części.Mężczyźni którzy ..... jest cała , Dziewczyna która igrała .......jest część 4 ( trzeciej nie udało mi się znaleźć) a Zamek z piasku znalazłem tylko 5 część.Dziękuję za info .