PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832339}
6,7 7,9 tys. ocen
6,7 10 1 7863
6,2 25 krytyków
Mission: Impossible - The Final Reckoning
powrót do forum filmu Mission: Impossible - The Final Reckoning

Pierwsza godzina, to jakiś rodzaj żartu z widza, bo widzi przebłyski z poprzednich części, ekspozycja nigdy się nie kończy, a dialogi są nabrzmiałe od powagi. Na ekranie dzieją się absurdalne rzeczy, ale aktorzy wypowiadają je z takim namaszczeniem, jakby za chwilę zniknął prawdziwy świat. Nie polecam.

ocenił(a) film na 9
chris3z8

nie wiem czego oczekiwales od filmu serii MI. Jakiegos wielkiego patosu, tak na zakonczenie pewnej serii? Bardzo dobry zabieg z przypomnieniem poprzednich czesci, poczawszy od samego poczatku. To, ze pojawily sie postacie z pierwszej czesci mialo swoj naprawde dobry urok. A co do tego, ze aktorzy wypowiadaja sie tak jakby za chwile mal zniknac prawdziwy swiat - od chyba 3 czesci MI byly takie sceny :) na tym to polega, ratowanie swiata, uswiadomienie widzom, ze wszystko szlak trafi jak nie wykonaja misji

ocenił(a) film na 3
malgoria

Panie, tego patosu było za dużo! Po półtorej godzinie rzygać się chciało od tej nieznośnej paplaniny. Sceny akcji skopiowane z poprzednich części, jakby nikt nie wiedział, że to tania zagrywka. Współcześni twórcy nie potrafią robić dobrej rozrywki - przypomnij sobie , Mumię', ,,Biznesmen i gwiazdy", "Ewa chce spać" czy ,,Miś" - kino rozrywkowe powinno mieć luz, a nie spięte pośladki i robienie poważnego filmu w dennym kinie akcji. Jedno z drugim nie pasuje.

chris3z8

Z tego co czytam, może być kiepsko. Chcę się osobiście przekonać w kinie, jak to zakończyli. Najwyżej się rozczaruję. Ryzyko zawodowe ;-)

ocenił(a) film na 3
mariooks1945

Nawet średnia na RT nie jest jakoś przesadnie wysoka. Zakończenie tej serii jest kuriozalne - będziesz miał ubaw, jak bardzo nie potrafią się wyluzować, bo mieli pistolety nad głową, a aktorzy zapomnieli, że są na planie, a w nie w obozie;)

chris3z8

Ha ha dzięki za ostrzeżenie :-) Pośmiać się w tym sensie też dobra rzecz ;-)

ocenił(a) film na 4
mariooks1945

Tak ale to bedzie smiech bardzo gorzki,taka analogia mi przyszla do glowy,ten film to tak jakbys ogladal mistrza figurowego na lodzie,ktory zaczyna swoj wystep bolesnym  upadkiem  tylkiem na lodzie,powstaje i za kazdym razem upada az do finalu taki wlasnie jest ten film,tak jest zle...

aronn

Nie strasz ;-)

mariooks1945

Nie słuchaj go..on oglądał pewnie przewijając tikmtoka

mariooks1945

Nie słuchaj go..on oglądał pewnie przewijając tikmtoka

ocenił(a) film na 8
chris3z8

- Idź do kina na Mission Impossible
- Narzekaj, że  "Na ekranie dzieją się absurdalne rzeczy"
¯\_(ツ)_/¯

ocenił(a) film na 3
tesseract66

Absurdu można pokazać z umiarem. MI nie trzyma się żadnych zasad, więc dlaczego mam to pochwalać? W dodatku najlepsze kino akcji zawsze ma w sobie humor oraz sarkazm, a nie kurczowe trzymanie się poważnej miny.

chris3z8

Nie zgodzę się z Tobą. Świetne kino akcji nie musi zawierać elementów humorystycznych. T2, Gorączka, Mad Max Fury Road, Predator, Szklana Pułapka, Obcy 2, Mroczny Rycerz, Zabójcza Broń, Trylogia Bourne'a...

ocenił(a) film na 3
mariooks1945

Przecież taki Predator czy Mad max ma elementy komediowe. Mroczny rycerz miał szczęście że powstał w tamtym momencie kiedy była moda na mroczne superbohaterstwo. Teraz by nie powstał - podejrzewam. Pozdro.

chris3z8

Ma, ale bardzo subtelne ;-) Co do Mrocznego Rycerza, podzielam ten pogląd. Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
chris3z8

Powazny moze byc nawet jak na te .serie ,przeciez poprzednia czesc miala duzo tej powagi ale w dobrym wydaniu zas  ostatnia czesc robi z powagi groteske,bo dialogi sa wrecz.kiczowate szczegolnie czarnej pani prezydent i jej sztabu,ale reszta tez nie lepsza,ja bylem zazenowany tym co widzialem

ocenił(a) film na 7
tesseract66

Tyle wyciągnąłeś z jego dłuższej wypowiedzi, gratulacje xD

ocenił(a) film na 3
chris3z8

Zgadzam się w 100% - strasznie przegadany. Potwornie się zawiodłem, bo poprzednia część rozbudziła oczekiwania, bo była z jajem. Oczywiście należało się liczyć z dziurami scenariuszowym i przesadzoną kaskaderką, no ale zupełnie nie spodziewałem się takiego przynudzania, gadania to smętnym, to podniosłym tonem. Naprawdę rozważałem ruch Mamonia i wyjście z kina. Bo przez półtorej godziny nic się nie działo!

ocenił(a) film na 3
Col__Kilgore

Miało być finał z hukiem, a strzelali z kapiszonów ;)

ocenił(a) film na 7
chris3z8

Racja, to było straszne. ME to nie realizm, ale tutaj odlecieli w jakieś dziwne wątki i akcje, które w końcu przestały mięc sens.