PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1096}

Monty Python i Święty Graal

Monty Python and the Holy Grail
1975
8,0 173 tys. ocen
8,0 10 1 173411
8,2 49 krytyków
Monty Python i Święty Graal
powrót do forum filmu Monty Python i Święty Graal

............

użytkownik usunięty

Absurd........... Czegoś tak okropnego w życiu nie oglądałam :( :(

arrival

NI!

"Boże... oglądałam kiedyś "Coś z zupełnie innej beczki" z innymi 10 osobami. 7 osób turlało się ze śmiechu po podłodze (w tym ja :)) a pozostałe 4 kazało nam wyłączyć te bzdury i włączyć coś z sensem. A co jest niby atrakcyjnego w "sensie"??? Wniosek: ludzie z abstrakcyjnymi umysłami kochają Monty Pythona a ludzie którzy swojej psychiki nie umieją nagiąć do takiego kąta (boją się że pęknie) - nie widzą "sensu".

Bo go nie ma. " <-- w tym momencie padlem.

ocenił(a) film na 9
gesoX

^^ Mam nadzieję, że z uśmiechem na twarzy :D

ocenił(a) film na 9

NI KURWA!

ocenił(a) film na 10

Zagadzam się tylko z kropkami i słowem "absurd" :)

ocenił(a) film na 10
spitfire87

You must cut down the mightiest tree in this forrest... with a HERRING! ;d

ocenił(a) film na 10
Sthurmhowy

Wszystkie, filmy z serii "PYTONÓW" są super. To jest specyficzny humor dla specyficznych ludzi, ja ich kocham ! Oglądałem wszystkie filmy i seriale i każdy mi się bardzo podoba ;) Trzeba być kimś aby rozumieć taki humor, a nie wyzywać, że absurd czy głupie. Są gusta i guściki. Pozdrawiam wszystkich fanów PYTHONÓW ;)

ocenił(a) film na 9
Jedras992

Nie ma co się dziwić, że Pythoni nie wszystkim się pdobają. Wyjątkowo specyficzne to poczucie humoru. Jednak nie możn mówić, że mało intelignetne. Oni cały czas wyśmiewają różne aspekty życia codziennego, brytyjskie przypadłości, religie, tradycje.

Np. scena z czarownicą - jak wieśniacy próbowali dowieść, że kobieta jest czarownicą. Czysty absurd i wyśmianie średniowiecznej ciemnoty.

Ja ten film uwielbiam, jak całą twórczość Pythonów zresztą.

Dla Ciebie absurd to obelga, dla mnie to słowo o znaczeniu pozytywnym ;)

ocenił(a) film na 9

Ja tam bardzo przepraszam, że lubię coś tak okropnego czego w życiu pani nie oglądała. Chciałbym przeprosić w imieniu wszystkich, że to lubimy i w ogóle. Dziękujemy za otworzenie nam oczu i prosimy o wypierdalanie

Ni!

ocenił(a) film na 9

Absurd........ Czegoś tak odlotowego i niesztampowego w życiu nie oglądałam :P :) Dla mnie geniusz^^

ocenił(a) film na 9

NI masz racji, po co ogladasz cos czego nie rozumiesz? To nie jest film dla wszystkich a dla wyjatkowych :P

ocenił(a) film na 10
haldiria1488

Film jest też dla wyjątkowych, ale i dla zagorzałych katolików, którzy się burzą jak, ktoś się ośmieli trochę pokpić z wiary i dla tych, którzy nie za bardzo się tym przejmują... :)

ocenił(a) film na 9
Jedras992

film nie dla dzieciakow zafascynowanych amerykanskimi nowinkami ;) tak tez mozna to okreslic

ocenił(a) film na 10
haldiria1488

Również bardzo trafne określenie :)

ocenił(a) film na 9

No właśnie. Absurd. I to jest w tym filmie najpiękniejsze :D

użytkownik usunięty

popatrz w lustro...

ocenił(a) film na 10

Jak się nie ma poczucia humoru, może uściślając- absurdalnego poczucia humoru, to ten film może wydawać się nieśmieszny.
Moim zdaniem ten film nie jest po to, żeby go rozumieć, ale po to, żeby się z niego śmiać.
Ten film jest dla ludzi, hmm może trochę ciut dziwnych i niecodziennie nienormalnych?
Na pewno jest przeznaczony dla mnie ;)

Ja się ostatnio zasłuchuję w minstrelach Sir Robina - za każdym razem mnie niesamowicie śmieszą. Można obejrzeć tu http://przekarykaturyzowany.blogspot.com/2010/09/simple-classic.html jakby ktoś nie kojarzył.

ocenił(a) film na 10
brainac

ach te kochane Pythonki, zawsze potrafią mnie rozśmieszyć brakiem sensu w swoich skeczach :)

ocenił(a) film na 8

Spróbuj za parę lat i poucz się historii :)

ocenił(a) film na 10

Absurd........... Czegoś tak pięknego w życiu nie oglądałem

ocenił(a) film na 10
iwo2

doskonałe stwierdzenie :)