... dlaczego wszyscy tak wychwalaja ten film, a ocena pod nim widniejaca to marne 7,319? Przeciez 'srednia' z komentarzy to bedzie spokojnie dziewiatka czy cos pod dziesiec, a tu takie cus :P.
niestety nie wszyscy maja poczucie humoru, a same filmy monty pythona wymagaja takze pewnego ilorazu inteligencji i dystansu do spraw mniej lub bardziej powaznych :)
Z tego samego powodu z jakiego De Niro ma prawie taką samą ocene jak jakieś przeciętne aktorzyny jak Sandler czy inni.
zgadzam sie filmy pythonow to nie jest amerykanska komedia z "inteligentnym humorem" to jest sztuka, arcydzieło...to tak jak porównywac obraz Durera ze zdjeciem w szmatławcu..
Zabrzmi to brutalnie, ale ocena na filmwebie b. czesto jest g*** warta. Zainteresowanie jakie wzbudził (1,5 tys. glosow) tez jest swego rodzaju oceną. Ciekawostką jest to, że ocena na imdb (60tys glosow) przewyższa filmwebową, choc zwykle bywa odwrotnie.
Rzeczywiście jest to przerażające, że takie arcydzieło komedii, podobnie jak inne filmy Pythonów (np. Sens Życia), mają marną ocenę "7", podczas gdy żenujące amjerikanskie pseudkomediowe gnioty mają po "9","10". Wynika z tego, że albo gust forumowiczów jest fatalny, albo humor w filmach Pythonów nie jest na tyle zabawny i nie zasługuje na wyższą ocenę :\
wg mnie odp jest prosta. poprostu monty python to specyficzne poczucie humoru (czy inteligentne? chyba tak) i dla jednych np mnie film jest arcydzielem z dla drugich jest to nic nie warty syf na poziomie Graczykow ;/ nie mowie ze jesli Ci sie film nie podoba to jestes debilem... poprostu masz inne poczucie hu,oru i tyle! nie ma sensu szukac innych odpowiedzi - mamy przeciez sens zycia :P
Od czasu zamieszczenia tego posta, jak widać, pare osób musiało obejrzeć ten film, bo ocena wzrosła. I bardzo dobrze! :D Szzczerze mówiąc, chyba żaden inny film ZAGRANICZNY mnie tak nie rozbawił :]. Bo DEBESTINDEHOŁLŁORLD :] i tak jest Miś :D
codo oceny filmow na filmweb to nie radze na to patrzec. coprawda moje ulubione filmu na FW maja największe oceny ale wiele mniej znanych filmow jest takze dobrych a oceny czesto maja strasznie niskie.
pozdawiam
bo wielu jest zniesmaczonych tym humorem. to jest pure-nonsen i absurd w najczystszej postaci. wielu bawi scena z krolikiem. ale sa tacy ktorych monty bulwersuje. bo oni nie przejmowali sie niczym. smiali sie ze wszystkiego. ale w sposob czasem tak absurdalny ze niezrozumialy.
Stężenie absurdu jest tak wysokie, że aż wylewa się on z ekranu.. Film przy tym jest kapitalny, INTELIGENTNY i świetnie pomyślany. Mnie jako studentowi filologii angielskiej, który zna takie teksty jak "Sir Gawain and the Green Knight" czy "Beowulf" szczególnie podoba się sposób w jaki na każdym kroku Monty Python je parodiuje, wraz z całą literaturą i historią własnego narodu. Nie mówiąc o wszystkim, bo Pythoni śmieją się ze wszystkiego. Ten film można oglądać wiele razy i ciągle przychodzą na myśl nowe, jeszcze zabawniejsze konotacje do poszczególnych scen. Prawdopodobnie najlepsza komedia na świecie.
Ja mam na to inną odp. Po prostu nie wszyscy, którzy głosowali napisali coś o tym filmie. Zazwyczaj jest tak, że najchętniej pisze się o filmach, które się lubi. A pozostałym poświęca się mniej czasu. Akurat tyle, by zagłosować.