PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014823}

Morderca mojej córki

L'assassin de ma fille
2022
6,6 1,6 tys. ocen
6,6 10 1 1626
Morderca mojej córki
powrót do forum filmu Morderca mojej córki

Nie można po prostu napisać, że to film dokumentalny, a nie fabuła?

ocenił(a) film na 7
eltoro10000

Nie zauważyłeś, że pojawił się taki gatunek? Wróciłeś z długiej podróży poza układ słoneczny? Nie chcę wywołać u Ciebie szoku ale ten sam gatunek obejmuje literaturę, vlogi i podcasty.

Woooo

Za późno. Jestem w szoku.

ocenił(a) film na 7
eltoro10000

Zimna kąpiel w naparze z chmielu może pomóc.

Woooo

Zimna kąpiel? To dopiero byłby szok. Daruj sobie takie rady...

ocenił(a) film na 5
eltoro10000

I bardzo dobrze, że pojawiła się taka kategoria. Oddziela zwykłe dokumenty od kryminalnych.

sebazmc

To jeszcze powinni wprowadzić true politic, true geografic i td, i już wszystko byłoby "pooddzielane". Tylko po co? Tylko wprowadza zamieszanie.

ocenił(a) film na 5
eltoro10000

Akurat istnieją "art documentary", "political documentary", "nature documentary" itd. I właśnie porządkują temat, zamiast wprowadzać zamieszanie.

Z tym, że "true crime" to jednak inna kategoria od "crime documentary".

_Garret_Reza_

Czyli dzielenie włosa na czworo, albo, mówiąc inaczej, pomieszanie z poplątaniem...:-)

ocenił(a) film na 8
eltoro10000

A ja mam wrażenie, że właśnie tym czepianiem się o to, dzielisz włos na czworo. Ten gatunek funkcjonuje od lat i dobrze, że wreszcie filmweb zaczął podążać za stanem faktycznym.

Neferubiti

Niczego nie dzielę, przeciwnie, jestem wyznawcą Ockhama, który apelował, by niepotrzebnie nie mnożyć bytów. Gatunek "film dokumentalny" jest wystarczająco i precyzyjny i pojemny zarazem.

eltoro10000

No i proszę, poszli po rozum do głowy i jest:
"Dokumentalny / True crime". Nie można było tak od razu?