PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119168
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

żadna rewelacja, ale film nie był zły. nowością było dla mnie to, że brak tu happy endu, to czyni film oryginalnym. poza tym nic specjalnego..

krzyslikejazz

No cóż, jak się czujesz urażony, twoja sprawa.

ocenił(a) film na 10
delicateblonde

Ty nie czuła kobieto . Dlatego nie lubisz takich filmów hehe

krzyslikejazz

Hehe-srehe
:P :P

delicateblonde

bo nasza łobuziara woli oglądać piratów i tym podobnych rzeczy.

mp_555

Wtyobraź sobie, że tak. Co w związku z tym?

delicateblonde

Tak młoda panno nie będziemy rozmawiać xD. Nie wiem po co ciągniesz ten wątek w nieskończoność. Chyba już ci wytłumaczyliśmy dlaczego tem film jest warty wyższej oceny, co? Czy oczekujesz od każdego z nas recenzji na 5 stron? :|

mp_555

Juz mi się wymiotowac chcę: czy wy przestaniecie i czy dojdzie do was, że ja oceniam ten film na 5? odwalcie się.

ocenił(a) film na 8
delicateblonde

Niema co się unosić. Każdy ocenia film jak chce i zdania typu "zmień ocenę na wyższą bo film jest super" i na odwrót, najlepiej omijać szerokim łukiem i traktować jakby ich nie było.

delicateblonde

Ja już zwymiotowałem, na klawiaturke :x
Ja tam nikogo na siłę nie przekonuję tylko nie rozumiem po co te teksty typu ''jak mi udowodnicie to dam wyższą ocenę'' i po co ciągle sie odgryzasz? chcesz żeby twoje było na wierzchu czy co?:PPPPP

mp_555

A goń się :PPP \za krótki, za krótki- kurcze, dlaczego nie akceptują krótkich komentarzy?\

delicateblonde

Ok xDD .......................................................

mp_555

O łoł, ale co ja widzę. Zmieniłaś nick. Trojanka? :)

mp_555

No, tak jakoś.... Wiesz, ten nick bardziej do mnie pasuje: jestem zakręcona na punkcie mitologii [zwłaszcza Wojny Trojańskiej]... :DDD

delicateblonde

A zresztą wiesz co? Bez sensu się tak z wami przekomarzać. Ubolewam nad tym, że nie potrafię tak naprawdę się wykłócać... czasem by się pprzydało... Macie rację: film zasługuję na coś więcej niż 5... podniosę do 7, zgoda? Może rzeczywiście powinnam popatrzeć nato od takiej storny, jak wy...

delicateblonde

ok, fajnie że podniosłaś ocenę .............

delicateblonde

Wiem wiem, już byłem na twoim blogu. Ale jaką mitologią interesujesz się? tylko grecką? A grałaś może w Zeusa - Pana Olimpu? :)

mp_555

Nie. Jaką mitologią? Grecką i Rzymską. Są butalne ale piękne.

delicateblonde

A... tego Zeusa Pana Olimpu? Ta.. z przyjaciółką kiedyś grałyśmy: fajne nawet..

delicateblonde

Ok. Poza tym zapraszam na stronę http://archeos.pl/forum/ - Jest to forum o różnych mitologiach, głównie greckiej bo na początku tylko na niej bazowała (no i oczywiście na grze o której ci już wspomniałem) Jeżeli naprawdę lubisz mitologię, to liczę, że chociaż rzucisz okiem na tą stronę :) Od razu podkreślam, że nie jest ona mojego autorstwa, ale jestem na niej wystarczająco długo, żeby móc ją wypromować :D Dobra, nie będę cię już męczył bo pewnie masz dosyć xD

ocenił(a) film na 9
delicateblonde

Ja dałem temu filmowi 9/10 i zdania nie zmienię nigdy, ponieważ uważam, że nie powinno się zmieniac stawianej noty pod wpływem nacisku innych osób, bo to wtedy nie będzie własna ocena. Uważam też, że niema sensu kłucic czy ten film zasługuje na 9/10 czy na 10/10, to głópie, bo przecież każdy ma swoje zdanie, grunt, że potrafi docenic ten film. Nie dam mu 10/10 poniewaz uważam, że nie jest tak dobry jak film, któremu dałem 10/10 (a był taki jeden film). Potrafię zrozumiec kogoś kto daje mu 10/10, bo tez dałbym "Mostowi..." 10/10 gdybym nie oglądnął tamtego filmu.

ocenił(a) film na 10
Thomas_J

A jak się nazywa film, któremu dałeś 10/10?

Krzysiu011089

CHyba chodzi o ''Moją dziewczynę'' .....................

Thomas_J

Jeśli masz na myśli mnie to ja nikogo nie naciskałem, to były tylko żarty :P Oczywiście że własne zdanie jest najważniejsze.

ocenił(a) film na 10
mp_555

Wiem, że nikogo nie naciskałeś, a pożartowac wolno każdemu.

Thomas_J

Ejże, ejże- ja po prostu myślę, że zbyt impulsywnie oceniłam film, że oceniłam go niesprawiedliwie. A poza tym gdybym ocenuy nie podwyższyła, to do sądu ostatecznego miałabym zapchaną skrzynkę pocztową postami: "witaj Trojanka! na forum most do therabitii pojawił się nowy komentarz" miałam dość.

delicateblonde

A zresztą, jako jedyna tu chyba kobieta, mam słabsze nerwy od was, więc spassowałam. mp_555 już się odwalił, kiedy nafdejdzie wasza kolej?

ocenił(a) film na 7
krzyslikejazz

ja mam pytanie nie związane z filmem...:) jak się sprawdza kto jaką ocenę filmowi wystawił?:P możecie mnie potępiać ale ja filmom które mam w ulubionych wystawiłem 10/10 choć nie wszystkie na taką zasługują(a raczej większość, ale taką ocenę najłatwiej mi wystawiać, bo nie zastanawiam się czy film zasługuje na 10,9,8 itp.)

burza666

klikasz na profil i tam jest Aktywnośc------>głosy (filmy)

ocenił(a) film na 8
delicateblonde

Ja też się odwalam i dowalam na odwal linka do krótkiego zwiastuna "Mostu...", który ostatnio stworzyłem ;) Zapraszam.
http://pl.youtube.com/watch?v=ZvCg0idjkUc

ocenił(a) film na 10
Elof

Elof, zwiastun the best.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Krzysiu011089

Podpisuje sie pod tym :D trailer naprawdę świetny

mp_555

tak swietny :) troche smutnawa muzyka, ale pasuje

moze wejdzi ktos z Was na forum skoro tak bardzo lubicie most? :)
http://www.mostdoterabithi.fora.pl/

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
delicateblonde

Hej, chciała to chciała dać 5 i już. Przecież nikogo nie można "zmusić" do polubienia filmu. I też my możemy mówić jaki to on jest wspaniały i ile ma tych pięknych przesłań, ale jeżeli ich człowiek sam w sobie nie zrozumie, ta ocenia się nie zmieni. I przynajmniej tu widać, że ludzie nie są jednakowi i ile Nas różni jak i zarazem łączy. I sądzę, że to też jest piękne jak sam Most do Terabithii. :)

Karus

ladnie napisane :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 10
emperex

Dzięki :]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]].

Karus

Kurczę, fanów tego filmu jest więcej, niż się spodziewałąm... Jestwem jak widać dziwna i odmnienna, bo film nie wywarł na mnie tak piorunującego wrażenia... Dziwne, dziwne... Ale ja zawsze byłam dziwaczką.
Powiem wam więcej, chociaż wzbudzę tą wypowiedzą kontrowersje. Bardziej, dużo bardziej od "Mostu..." podobały mi się opowieści z Narnii. I dialogi typu "wolne kible!" też mi nie przypadły do gustu. I może rzeczywiście film jest dobry, ale nic więcej.Mówicie o jego pzesłaniu, hmmm... właściwie widzioałam wiele filmów z przesłaniem sto razy lepszym od tego tu.

delicateblonde

To tylko Twoja strata ze nie odnalazlas piekna tego filmu. Jednemu sie podoba to, drugiemu co innego. Takie jest zycie =]

emperex

Takie jest życie... Też tak uważam. Piękno jest rzeczą bardzo względną, czyż nie? Każdy odnajduje je gdzie indziej... :)