2 genialne sceny w filmie:
1. Walka w recz pomiedzy malzonkami, tuz po akcji z kuchenka gazowa. Z fajnym hip-hopowym kawlkiem w tle. Normalnie miodzio. Niezly "uklad choreograficzny". A moment w ktorym John "kopie" lezaca Jane, niczym Roberto Carlos pilke z wolnego - ubaw po pachy.
2. Scena finalowego "tanca". Az mi ciarki po plecach przeszly. Co prawda, jest to chyba najbardziej nieprawdopodobna scena w calym filmie, gdyz ze wszystkich stron leca setki kul i kilka pociskow rakietowych (Neo chyba by wymiekl ;)), a nasi bohaterowie w "zabojczym tancu", nic sobie z tego nie robia. No i ta rewelacyjna latynoska muzyczka. Ehhh....
Goraco polecam i pozdrawiam.
A tak na marginesie.
To czego Wy sie spodziewaliscie po tym filmie?! Slysze tylko jeki i zawodzenia. Film typowo wakacyjny - szybki, lekki, przyjemny (choc, gdy tylko da mu sie szanase, to mozna wylapac mnostwo roznych smaczkow - trzeba tylko chciec!). Wiem, ze wszystkim marzy sie film, ktory bedzie mieszanka matrixa, leona zawodowca, milczenia owiec i szeregowca ryana, ale takiego filmu nie ma i nie bedzie!!! Ludzie maja zbyt wygorowane wymagania. Zadaj wrecz rzeczy niemozliwych od rezyserow i scenazystow. Pamietam "zalobe" po ukazaniu sie alien vs. predator. O rany, co to sie wtedy dzialo. Wszyscy w oczekiwaniu na premiere, wyobrazali sobie, ze film ten bedzie taki niesamowity, ze w jego trakcie predator wyskoczy z kinowego ekranu, a flaki obcego zaczna wyzerac dziury w fotelach. Paranoja. Moim skromnym zdaniem Avs.P jako film broni sie, ale do pierwowzorow mu bardzo daleko. Jezeli wszyscy oczekuja od filmow tylko "ambitnosci" i chirurgicznej wrecz precyzji i dokladnosci w fabule, to po co zmuszac sie do ogladania takich filmow jak te dwa, skoro z gory wiadomo, ze takie one nie sa?
dla mnie to dwie sceny to było za mało ,żeby ten film polecać innym.angelina jolie sie kończy . po dwóch niesamowitych rolach w gia i przerwana... rozbudziła apetyty na więcej , ale więcej już nie będzie. brad pitt jeszcze tylu wpadek co ona nie ma , ale wszystko przed nim . poza sexapilem brad i angelina nie mają w tym filmie nic do zaoferowania. winić za ten stan rzeczy należy twórców tego filmu a tytułową pare bohaterów za to ,ze dla kasy sa gotowi zagrać w każdej tandecie.