W ramach pracy domowej (poszerzania własnej wiedzy filmowej) polecam sok z żuka, Edwarda, Ed Wooda. To podstawa:)
To troll.
http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%3A+Powr%C3%B3t+Kr%C3%B3la -2003-11841/discussion/Film+10+10,1837772
W szczególności że w tym filmie gra Depp. Jak można go porównać do wiecznie cierpiącego Edzia.
wątpię zeby barnabas collins mial wyraz twarzy wiecznie cierpiącego i jego hobby bylo łamanie oparć od łóżka. Nie porównywałbym "belladonny" do tworczosci Burtona
Johny Deep i Tim Burton !! Porównani do zmierzchu ! No nie wierzę, widocznie nie zapoznałeś się zbytnio z Twórczością spektakularnego reżysera i stąd to porównanie :)
Wyżej wymieniona para, i sukces murowany. !!!
Z Burtonem jest jak z Tarantino... albo się go kocha albo nie można na niego patrzeć. Widać im większa różnica pokoleń tym większa przepaść w percepcji gatunku ...
Dokładnie tak jak mówisz kmiler78 !! Burton i Tarantino to bardzo specyficzne kino :) Które osobiście uwielbiam !
Kiedy czytam niektóre wypowiedzi to odnoszę wrażenie, iż należałoby zatem przed startem wykluczyć DJANGO UNCHAINED Quentina tylko wyłącznie dlatego, że nie przypomina Unforgiven. Wszystko moi Drodzy zależy od postrzegania. Jeden człowiek obejrzy dajmy na to Almodovara i powie "kupa gówna" inny pojmie jak wiele siebie umieścił reżyser w każdej produkcji. Tomalaaa89 dzielę z Tobą uwielbienie tymi Panami właśnie ze względu na nieszablonowość i inność od tych wszystkich filmów kręconych zgoła szablonowo i zgodnie z modą...
Nie żebym nie doceniała Burtona, ale moim zdaniem on jest mocno przeceniony i zrobił jednak kilka mało ciekawych filmów - mnie osobiście nie spodobały się 3 jego filmy ("Artur i Minimki", "Alicja w Krainie Czarów" i "Charlie i fabryka czekolady"), uważam, że z wieloma rzeczami przesadzono, i nie wiem jakoś ten styl narracji do mnie nie przemawia.
Wiem co ludzie w nim widzą, ale dla mnie z kolei to czasami męczące. Fakt, Zmierzch trudno przebić jeśli chodzi o wyprodukowanie kiepskiego filmu, to jednak trzeba przyznać, że odkąd się ta seria pojawiała, to nastał boom na wampiry. Co również zaczyna nosem wychodzić.
po zwiastunie oceniasz, że to będzie drugi Zmierzch? To chyba masz jakieś zaburzenia percepcji, bo jak dla mnie to o 180 stopni inna stylistyka.
osobiście przypuszczam że to było coś takiego ze strony Burtona " moda na wampiry, hm ja im pokażę wampiry ! "
bo niby o wampirach?? ie oglądałem zmierzchu ale chyba czymś innym to pachnie niż tanią papką dla 12latków/..
To co napisałeś nie ma sensu. Plagiat to całkowite zerżnięcie pomysłu a skoro nie jest to samo co zmierzch ... to nie jest plagiat.
W takim razie "Zmierzch" to plagiat "Wywiadu z wampirem", a "Wywiad" plagiatuje "Hrabiego Kaczulę". http://www.filmweb.pl/serial/Hrabia+Kaczula-1988-117120
Hrabia kaczula jest późniejszym wymysłem. Przecież pani Rice wydała książki dużo wcześniej niż wydano film. A fabuła Zmierzchu jest całkiem inna niż z kronik wampirów przecież..tym bardziej że Mayer pisała o tak ludzkich wampirach,że to praktycznie ludzie są tylko, że z soczewkami kolorowymi, a Anne Rice pisała powieści gotyckie(dla dorosłych!!) na modłę tych z XIX wieku, gdzie wampiry ociekały mrokiem, rządzą, krwią.... Jeśli chce się trollowac to radzę więcej poczytać bo wymienione tytuły nie mają ze sobą nic wspólnego i niewiedza jest aż śmieszna:) Ciśnie sie na usta słowo "tępaki" albo "ignoranci", ale po co się obrażać, skoro trolla to tylko podjudza? Powinni zrobić chyba jakieś ograniczenia na tym portalu....np wiekowe.
jaki plagiat ? błagam ! czy to ma znaczyć że każdy kolejny film o wampirach będzie plagiatem "Drakuli" ???
Po pierwsze to to jest ROBERT Pattinson a nie Edward , po drugie to oni nie są do siebie podobni bo Johnny mimo że jest starszy to jest od Roberta o niebo przystojniejszy , a po trzecie to nawet gdyby byli do siebie podobni to nie oznacza że ten film jest plagiatem tu chodzi o fabułę a nie o aktorów !