PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Może faktycznie zagra go Guy Pearce. Może pojawi się w końcówce filmu tak jak Two Face w TDK.

ocenił(a) film na 7
DSLMarvel_Behnke

Zastanawiam się po co wielu fanów serii puszcza plotki na temat obecności w filmie człowieka zagadki, jokera, czy two face'a w tdkr? Po pierwsze, ani warner bros ani reżyser nic na ten temat nie mówią. A po drugie, pewna na 100% obecność kobiety kot i Bane'a wystarczy, żeby film aż kipiał akcją!

ocenił(a) film na 8
Maciek60

two face is dead !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tynarus120

nie o to chodzi...

ocenił(a) film na 8
Maciek60

Ale przecież fora są od tego, żeby troche podywagować, nieprawdaż? Co do Człowieka Zagadki to wydaje się że sugestię zawiera sam zwiastun. Przyjrzyjcie się momentowi, w którym pośród zapadających się wieżowców pojawia się symbol Batmana. Na lewym skrzydle nietoperza wyłania się znak zapytania (symbol Riddlera) a na drugim wąż (symbol Bane'a?). Nie mam wątpliwości, że jest to zamierzony efekt twórców zwiastuna, więc możliwe, że coś jest na rzeczy ....

ocenił(a) film na 10
indy1986

Ja tam nie chce Człowieka Zagadki. Zupełnie mi tu nie pasuje.

ocenił(a) film na 9
Wojtek_dpo

Cały czas cicho licze ,że pojawi się dr.Hugo Strange ,w koncu ktoś obserwuje walke Batmana w ostatnich sekundach zapowiedzi :)

ocenił(a) film na 10
Dave123

No Strange byłby spoko.

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

Dla mnie Riddler mógłby być. Pod warunkiem oczywiście, że w tę rolę wcieliłby się aktor o "odpowiednim" warsztacie:-). Cały czas zastanawia mnie jednak kim jest John Blake - postać grana przez Josepha Gordon - Levitt'a.

ocenił(a) film na 9
Wojtek_dpo

Dokładnie... Bo trochę się zawiodłem gdy się dowiedziałem, że Bane będzie głównym przeciwnikiem Batmana. Miałem nadzieję, że będzie tylko pomocnikiem właśnie na przykład Hugo Strange'a. A teraz wyobraźcie sobie... Odpowiednio ucharakteryzowany Robin Williams jako Hugo Strange. To dopiero byłoby coś :D

ocenił(a) film na 9
wesoly_kostek23

O tak Robin Williams w koncu zagrał by w Batmanie po tylu latach( miał grac Jokera w wersji Burtona) i na pewno była by to jedna z jego najlepszych ról :D. John Blake to policjant ,który miał kiedyś jakieś nie mile spotkanie z Jokerem z tego co na forum wyczytałem :)

ocenił(a) film na 10
Dave123

A mi Robin Williams nie pasuje na Strange`a. :)

ocenił(a) film na 9
Wojtek_dpo

I tu się mylisz ;p Pewnie nie widziałeś filmu "Fisher King". Po tym filmie stwierdziłem, że Robin Williams potrafi wcielić się w każdą rolę...

ocenił(a) film na 8
wesoly_kostek23

Williams od kilku lat jest na dnie (na koncie same głupkowate komedie), więc raczej do żadnej większej produkcji go nie wezmą.

ocenił(a) film na 9
Mr_Grieves

No wiem, że się stoczył, no wiem... I dlatego uważam, że zasługuje na jakiś godny powrót, no bo kiedyś to był naprawdę znakomity aktor.

ocenił(a) film na 10
indy1986

W sumie ciężko to zinterpretować. Po lewej faktycznie można uznać ,ten fragment za znak zapytania, ale po prawej węża za cholere nie widze :p

ocenił(a) film na 10
DSLMarvel_Behnke

Ja właśnie zauważyłem jedno jak i drugie. Ale potrzebowałem sugestii od kolegi wyżej i kilka przewinięć więc może tak sobie tylko gadamy a to jakiś zbieg okoliczności ? Heh, film staje się legendą na rok przed premierą :D

ocenił(a) film na 8
DSLMarvel_Behnke

osobiscie uwazam ze człowiek zagadka byłby znacznie lepszym czarnym charakterem niz kobieta kot wiec szkoda ze nolan nie wprowadił takiej postaci do tego filmu

DSLMarvel_Behnke

Może pojawi się pod koniec filmu, tak jak Joker w Początku... W formie wskazówki znalezionej przez policję.

ocenił(a) film na 7
Dimond

tylko TDKR bedzie ostatnią cześcia zamykającą całą trylogie batmana wiec raczej tego bym się nie spodziewał w końcówce filmu

mrPARADOKS

Trylogia ma być Nolana, ale nikt nie powiedział, że Warner Bros. nie zamierza dalej ciągnąć tej serii. Zbyt wiele warty jest ten bohater, niestety. Jestem więcej niż pewny, że powstaną następne części.

ocenił(a) film na 7
Dimond

no ale bez reżyseri nolana to już nie bedzie to samo ale jak bedą kolejne cześci to z ciekawości napewno obejrze

mrPARADOKS

Może i nie będzie, ale to jeszcze kwestia doboru odpowiedniego reżysera i scenarzysty. Dla mnie na pierwszym miejscu zawsze stoi obsada - powinna być niezmienna. W poprzedniej wersji to się nie kleiło, dlatego każda kolejna część zaczynając od Forever była coraz słabsza.

ocenił(a) film na 7
Dimond

ale napewno w czwartej cześci christian bale by już nie zagral człowieka nietoperza i to by był minus jak postacie drugo planowe też by się zmieniły to wtedy by była kicha

mrPARADOKS

Też się tego obawiam.