To jest maska? :o
Nie wiem jak można się czepiać realizmu, po tym jak wyglądał Two-Face w TDK (który nie powinien z bólu mógł chodzić, i któremu dawno temu powinno wyschnąć oko) i nikomu to nie przeszkadzało... Ale to jest maska? :o
Większość głowy jest odsłonięte, choć widzimy jej tylko 40%. Ciekawi mnie co to jest na ustach (coś do toksyny?), ale póki co jest prosto (goła klata) i wygląda dobrze (choć mój brat, który uwielbia Nolanowe Batmany, na jego widok zażartował: "Co on wyszedł z sexshopu?" - ale dla mnie to błędne skojarzenie). :D
Podsumowując, Nolan mnie zaskoczył, choć póki co trudno mi się wypowiedzieć (tak samo jak po pierwszej fotce Jokera), ale bardziej mnie szokuje szybkość z jaką wypuszczono zdjęcie do sieci. Czekam na więcej... ;)
A co do muskulatury, to wygląda nieźle, zobaczymy jak się sprawdzić w akcji...
Gdzie jeszcze przeczytam twój identyczny post oprócz komentarzy batcave, ich forum i tej strony?
Moja pierwsza reakcja była taka se, jeżeli chodzi o sam wygląd maski, jednak zobaczymy, jak prezentuje się w pełnej okazałości.
Nie wiem, a przeszkadza ci to, że podaje moje zdanie na dany temat w kilku miejscach, a żeby było prościej kopiuje je zamiast pisać od nowa? A wracając do pytania - już nigdzie....
Co do Jokera czy Two Face przed premierą drugiego gacka ludzie też mieli pełne gacie obaw, a wyszło zaje*iście. Nolan zrobi dobrego Bane'a, o to mogę być pewien
Mi się podoba. Wygląda lepiej niż w komiksowej masce. Kwestia gustu. Z resztą to pierwsze zdjęcie także poczekajmy na całość.
że niby gdzie ty coś takiego widzisz? ja widzę jedynie tam jego kolano ;o Oprócz samej foty mnie ciekawi ten dzwięk co wypuścili razem... wtf?
Widzę to na jego lewej ręce!
Nie wiem zbyt trudno sformułowana wypowiedź czy co, przybliż sobie obraz na lewą rękę Bane'a i zobaczysz coś w stylu ćwieków.
Moim zdaniem wygląda trochę lepiej niż Bane (Jeep Swenson) z "Batman i Robin" Joela Schumachera [ http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100529114339/marvel_dc/images/3/3c/Bane_ MOVIE.jpg ], i musimy na razie się zadowolić tym co jest. Może następne zdjęcia ukarzą prawdziwe oblicze tej postaci.
Mam także nadzieję, że tym razem usłyszymy "Ja jestem Bane i mógłbym cię zabić, ale śmierć to tylko koniec cierpień i koniec twojego wstydu. Zamiast tego po prostu cię... ZŁAMIĘ!..." ("Batman: Knightfall - Złamany Nietoperz", #62, 1996) lub jakieś inne kozackie zdanie przed złamaniem Batmana, a nie tylko jakieś durne pomrukiwania jak w filmie Schumachera.
Hmmm, teraz dopiero zauważyłem jak pseudo-inteligentny i kiczowaty jest ten tekst Bane'a z Knightfall. Mam nadzieję, że Nolan czegoś takiego nie wsadzi do filmu. Najlepiej żeby w ogóle nie było złamania gacka. Wszyscy się tego spodziewają, zero zaskoczenia. To by było złe. Bardzo złe.
Pamiętajmy, że to tylko tłumaczenie autorstwa pani Katarzyny Rusteckiej z TM-Semic, a ta pani była wręcz specjalistką od rozperd@lania czytelnika swoim tłumaczeniem :P
myśle że bane u nolane nie złamie batmana dosłownie tylko po prostu go złamie psychicznie
Jak dla mnie słabo to wygląda, powinen przytyrać jeszcze bardziej... A Nolan zamiast wpychać na siłę obsadę z Incepcji do nowego Batka, powinien wziąć kogoś NAPRAWDĘ przykoksowanego i dobrze zbudowanego, Hardy jest za niski do tej roli.
Pietras_kun: napisz od razu, że idealni do Bane'a są tuzy aktorskie typu John Cena, Hulk Logan albo The Rock ;)
Tom Hardy jest idealny do roli Bane'a, gdyż oprocz umiejetnosci przygotowania sie odpowiednio do roli ma cos takiego jak umiejetnosci aktorskie, charyzme niezbedna do tej roli. A Bane taki jaki na zdjęciu jest wystarczający, jeden mutant już w filmie został przedstawiony i wiadomo z jakim skutkiem ;] Po prostu idealnie wierny komiksowi Bane w filmie by sie nie przyjal.
no właśnie. Bane to przypakowany i olbrzymi zabójca. powinni wziąć naprawdę jakiegoś byka albo dorobić/poprawić go komputerowo. niemniej jednak cieszy mnie fakt, że jednym z przeciwnikiów Człowieka Nietoperza będzie Bane
Bo to kaganiec jest :P
Hardy brał chyba korki u Hardkorowego Koksa czy jak mu tam ;d
http://www.batmanunmasked.com/displayimage.php?album=71&pos=51 (pierwsza fotka Jokera)
A co do Bane`a to byłem na początku sceptycznie nastawiony do tej postaci. Ale po pierwszej fotce jestem już spokojny. Pierwsze moje wrażenie na ten "kaganiec" to "wygląda nieźle" a teraz uważam że wygląda to rewelacyjnie :)