PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 318524
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Batmobil ??

ocenił(a) film na 8

Ja się zastanawiam czym tym razem Batman będzie eksplorował ulice Gotham.. w końcu w Mrocznym rycerzu Tumbler eksplodował, a nie sądzę żeby Wayne Enterprises miało więcej takich, albo żeby Fox bawił się ze zmontowaniem go od nowa.. xD
I co z Batpodem? Będzie zbierał kurz w garażu?
I jakie Lamborghini tym razem^^ Bo w Batman:Początek Bruce ujeżdżał standardowe Murcielago Roadster, a w kontynuacji miał już wersje zamkniętą Murcielago LP-640 czyli o generację wyżej.. co będzie następne?:D

smigi

Na pewno znowu będzie się woził czarnym rumakiem.... Jak mógł zrobić "wielki sonar" to i czarnulka sobie nowego zbuduje...

ocenił(a) film na 8
Johnny_D

hmm... sądzę jednak że jakby odbudowali Tumblera.. to byłoby zbyt naciągane. Tak samo jakby dali że Fox miał kilka takich... równei dobrze mogłby wziąć następnego z garażu już w TDK... Fajnie by było gdyby nolan zafundował Wayne'owi nową furę:D

A co do sonaru... ekhem.. taki gatunek,... ekranizacje komiksów zawsze rządziły się swoimi prawami, więc i wieli sonar można mu wybaczyć.. Tak jak wielką mikrofalówkę z pierwszej części, która to cudownym sposobem odparowywała wodę z rurociągów, ale z organizmów dookoła już nie -.-

smigi

A czy ja pisze, że mi nie pasował ten sonar? Jak dla mnie mogliby nie wiadomo jakie cuda techniki wrzucić. Mi tam pasuje wszystko, byleby fabuła trzymała się kupy.

ocenił(a) film na 10
smigi

Odbudują batmanowi dom to i samochód też choć nie musi być taki sam, ale na pewno ulepszony

ocenił(a) film na 9
michal055

Ja zdecydowanie wolałbym Batplane (samolot lub jakiś inny "statek powietrzny"). W Burtonverse (od Batman z 1989 do Batman i Robin) istniał tzw. Batwing, ( http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20080928211822/batman/images/1/10/Batwing1 989.jpg ) który wyglądał tak, jakby stworzono go z myślą o zyskach ze sprzedaży zabawek (bo sam wyglądał jak zabawka). W Nolanverse samolot Batmana powinien wyglądać tak, jak w komiksach sprzed pierwszego filmu Burtona, czyli po prostu jak myśliwiec odrzutowy pionowego startu, w którym wykorzystano różne patenty firmy Wayne'a ( http://ourworlds.topcities.com/batman/batplane/cmc-batman%20annual.html ).

ocenił(a) film na 6
smigi

Zapewne będzie miał Reventona :)
A Batmobila będzie miał może takiego: http://img2.abload.de/img/batmobil_storkp7x.jpg ;]
A Batpod na ebay'a
Wątpię, żeby odbudowali Tumblera

Tak BTW tego sonaru, to od pierwszego Batmana w każdym filmie Nolana pojawia się jakaś maszyna o niezwykłym działaniu
Batman początek - mikrofalówka
Prestiż - maszyna Tesli
Mroczny rycerz - sonar
Incepcja - dream machine

rAd_

I bardzo dobrze ;) Gorzej gdyby Nolan nie potrafił tego wykorzystać w filmie tylko pchał na siłe.

rAd_

i jeszcze jedno. W Prestiżu i Mrocznym Rycerzu pojawia się moneta, która ma dwie takie same strony ;) Nie wiem jak w Incepcji bo jeszcze nie oglądałem..

ocenił(a) film na 6
Johnny_D

Była jakaś moneta, którą bodajże pokazywała Ariadne. Nie wiem czy to ta sama, ale jest to prawdopodobne.