pierwsze tapety z tego filmu??? luknijcie sobie
http://www.entertainmentwallpaper.com/movie/dark_knight_rises_the/index.html
Catwoman wygląda w tym filmie żałośnie. Nie ma w niej nic z kota. Obejrzyjcie sobie Catwoman w filmie "Powrót Batmana" i grze "Batman Arkham City". Tam postać można nazwać Catwoman, tutaj kompletne nieporozumienie.
Ogarnij się dirt16. To jest zupełnie inna, "uraealniana" konwencja, więc przekomiczne by było oglądać na ekranie kobietę wyglądającą jak kot.
A jeśli podajesz przykłady jaką Kotkę powinniśmy sobie obejrzeć, to najlepiej komiksową... a no tak zapomniałem, nigdy nie przeczytałeś żadnego komiksu.
Nie oglądałeś "Batman Begins", nie wiesz o co biega w nowej serii, to się nie wypowiadaj (czyli postąp podobnie jak na forum TDK).
W takim razie Batman również wygląda przekomicznie, ponieważ w filmie wygląda tak jak w komiksie.
I skąd te teorie, że nie czytałem żadnego komiksu, nie oglądałem "Batman Begins"? Obie nie są prawdziwe więc nie wyskakuj mi z takimi tekstami bo się tylko kompromitujesz. Nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz.
Po za tym, na forum TDK, napisałeś, że więcej nie będziesz odpowiadał na moje posty, czyżbyś zapomniał? Widocznie przyczepiłeś się do moich tekstów jak mucha do gówna. Szukasz tylko okazji aby mnie sprowokować. Tak, jesteś prowokatorem, więc zmień opis w swoim profilu.
manypakiao7 - No Comments. Tekst "Catwoman MIAŁ" wystarczająco świadczy o twojej inteligencji dzieciaku.
Wiem, że nie czytałeś żadnego komiksu i nie widziałeś "Begins" po twoich wypowiedziach na forum TDK (jeśli się mylę odpisz jakie komiksy czytałeś i jak wrażenia po BB). Zresztą pamiętam, że swoim ostatnim postem na forum TDK cię "zgasiłem", po czym podwyższyłeś ocenę filmu na 7 i skończyłeś się wypowiadać.
A Batman nie wygląda tak jak w komiksie, poza tym na jego wygląd i genezę mieliśmy przeznaczony cały film, a na Catwoman nie byłoby na to czasu, a bez wytłumaczenia wyglądałaby komicznie.
PS: Poszukaj w słowniku co znaczy "prowokacja"!
Chcesz dowodów na to, że oglądałem "Batman Begins"? Proszę bardzo:
Oglądałem film kilka lat temu w telewizji na TVN. Tak wiele nie pamiętam, ale do dziś przypomina mi się kilka scen. Aby nie było wątpliwości, podam ci nawet kilka dialogów:
Gdy Bruce Wayne jeździł z gościem tym samochodem który miał być przeznaczony dla armii, był z niego zadowolony i spytał: "Robicie takie czarne"?
Jakiś koleś miał akcję ze Scarecrow, po tym jak wylądował w szpitalu wciąż powtarzał: "Strach na wróble, Strach na wróble..."
Gdy Scarecrow zaatakował Batmana gdy po raz pierwszy się spotkali w budynku, jego ostatnie słowa: "Chyba potrzebujesz trochę ognia", po czym Batman płonie i wylatuje przez okno.\
Całkiem dobry film, ponieważ można zobaczyć początki Batmana, dałem mu ocenę 7.
Chyba wystarczy. I jak? Zadowolony? Zdziwiony?
Jeśli chodzi o komiksy, to tutaj nie wiem jak ci to udowodnić, że przeczytałem. Jeśli napiszę nazwy, to odpowiesz, że znalazlem w internecie, nawet gdybym ci przepisał wszystkie dialogi w komiksie. No ale cóż, komiksy czytałem gdy jeszcze chodziłem do podstawówki, najbardziej pamiętam komiks o Strachu na wróble (w którym wystąpili Batman i Robin). Czytałem również komiksy "Batman Beyond". Pamiętam, że nawet prowadziłem o tym bloga (w którym pomagał mi nawet użytkownik z serwisu "BatCave"), ależ to było daaaawno, miłe wspomnienia.
Prowokacja?
Chcesz mnie widocznie sprowokować do tego, abym zrobił coś głupiego, jak sam napisałeś "zgasiłem cię ostatnim postem". Mimo, że podwyższyłem ocenę po ponownym obejrzeniu filmu, ale to teraz nie istotne.
Pozdro
Kłócimy się a ty do mnie "pozdro". Dzięki. ;D
No dużo nie pamiętasz z BB (scena ze Scarecrove nie była na dachu), ale tak czy siak musisz go sporo nie pamiętać, skoro wymieniasz takie błędy w TDK jak "samochód (a raczej Batmobil) nie był podobny do tego z komiksów (trochę ich czytałem), pozostałych filmów, a także filmów animowanych" bo przecież mamy wyjaśnione skąd, jak i co robi taki a nie inny batmobil w tej konwencji.
Odnośnie tego fragmentu "W takim razie Batman również wygląda przekomicznie, ponieważ w filmie wygląda tak jak w komiksie." odpowiedziałem ci już tak: "A Batman nie wygląda tak jak w komiksie, poza tym na jego wygląd i genezę mieliśmy przeznaczony cały film, a na Catwoman nie byłoby na to czasu, a bez wytłumaczenia wyglądałaby komicznie." i czekam na odp.
Też jestem z BC od 2007 roku!
@dirt
PROTIP: Jak następnym razem ktoś będzie używał argumentu "no jakie ty komiksy czytałeś dziecko", to wal w ciemno:
1. Jesteś wielkim fanem "Batman: Year One" i "The Dark Knight Returns" Franka Millera - to podstawa, bez tych komiksów w każdej dyskusji wymiękasz.
2. W drugiej kolejności - "Batman: The Long Halloween" i "Batman: Dark Victory" Loeba. Pamiętaj - cenisz je za powrót postaci Batmana jako prawie archetypiczny "the worlds greatest detective"! Poza tym te komiksy również mają wpływ na filmy Nolana, więc rzecz jasna je czytałeś.
3. Uwielbiasz, podkreślam, uwielbiasz "The Killing Joke" Moore'a i według Ciebie właśnie tak powinien być przedstawiany Joker.
4. "Arkham Asylum: Serious House On Serious Earth" to twój bat-elementarz!
5. W trójce będzie Bane, więc Knightfalla znasz wzdłuż i wszerz.
Znajomości tychże komiksów nikt w internecie nie będzie weryfikował, a na forum filmwebu - jak najbardziej wystarczy, żeby uchodzić za jako-tako obytego.
Pozdrawiam i życzę powodzenia we wszystkich flameach!
Ja się oderwę od grona narzekaczy i stwierdzę że wygląda świetnie. Na razie jedyną rzeczą która mi się nie podoba w TDKR jest Batwing.
ty wolałbyś aby Catwoman miał wielkie uszy, wąsy, ogon i świecący się kombinezon
Tragiczna czcionka, mój pulpit automatycznie by taki syf odrzucił, czyste zdjęcia bez obróbki wyglądają o niebo lepiej. Ktoś w Paincie dorzucił tytuł filmu i to robi z tego tapetę ?
Dla przykładu
http://images4.fanpop.com/image/photos/22700000/The-Dark-Knight-Rises-Fan-Poster -batman-22728346-850-1206.jpg
przykład, który podałeś, wygląda jak dzieło kogoś, kto zajarał się aż do przesady różnymi filtrami. Bez urazy, ale o ile w architekturze istnieje nieformalna zasada, że jak wrzucisz bluszcz na cokolwiek, to jest lepiej, to chyba nie ma to przełożenia na plakaty filmowe.