PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Może w końcu to Czarna Maska będzie przeciwnikiem Batmana , nie mam nic przeciwko temu żeby pojawili sie starzy wrogowie ( np, Legher w Mrocznym Rycerzu był świetny jako Joker tak samo Ekherman jako Dwie Twarze ).
Ale niechciał bym żeby powielali znowu dawne tematy.

I mam nadzieję że to własnie Czarna Maska się pojawi w następnym filmie.

patryks83

"Może w końcu to Czarna Maska będzie przeciwnikiem Batmana , nie mam nic przeciwko temu żeby pojawili sie starzy wrogowie ( np, Legher w Mrocznym Rycerzu był świetny jako Joker tak samo Ekherman jako Dwie Twarze )."

Chyba Eckhart:)

"Ale niechciał bym żeby powielali znowu dawne tematy. "

Oczywiście do konwencji Nolana nie wszyscy przeciwnicy się dadzą zekranizować (Bane, Pingwin, Clayface, Mr. Freeze na ten przykład odpadają)

"I mam nadzieję że to własnie Czarna Maska się pojawi w następnym filmie."

Ja bym wolał w końcu jakąś porządną akcje Scarecrowa.

_AcidDrinker_

Sorry ale piszę z pamięci a co do Strach na Wróble to już był w dwóch częściach i nie sądzę żeby go wsadzili do trzeciej, jakiś czas temu napomkneli o tym że przeciwnikiem ma byc Zagadka ale moim zdaniem Jim Carrey był niezły w tej roli, pózniej pojawiły się informacje jakoby Hoffman miał zagrac Pingwina , a sam Nolan chciałby żeby także Robin się pojawił a w tej roli według niego Shia LaBeouf .

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Scarecrow-bb.jpg

Dlatego bym wolał Czarną Maskę chociaż jako jednego z przeciwników.

patryks83

a kto to czarna masaka? bo w starym ani nowym batmanie go nie widziałem...

piter_ziomal

glownym przeciwnikiem batmana bedzie pingwin. jest to juz chyba nawet potwierdzone, a na filmwebie ujawnilo sie zdjecie jak najprawdopodobniej pingwin bedzie wygladal

ocenił(a) film na 7
_AcidDrinker_

Dlaczego Pingwin nie dałby się zekranizować (mi mówił że bardzo chętnie :P )... Przecież nie jest jakiś nadnaturalny czy coś. W komiksach był to przecież normalny facet tyle że miał upodobanie do ptaków i smokingów, ale kto nie ma? :)

ocenił(a) film na 5
Kulasisko_Pospolite

Mr.Freeze może być facetem uzbrojonym w ciekły azot, czyli da sie zekranizować.
Bane może być poprostu przypakiem - ćpunem ;) też sie da.
Pozatym mogliby rzeczywiście zrobić Husha, Black Mask, Firelfly'a...
Ja przede wszystkim chciałbym, zeby Scarecrow odegrał jakąs większą rolę i wreszcie zekranizowany jak trzeba (w pełnym stroju i jakiejś masce ale wszystko odpicowane oczywiście). Strach na Wróble to moim zdaniem najlepszy, najbardziej klimatyczny przeciwnik Batmana i jeden z najciekawszych złoczyńców w historii, a to że Nolan z niego zrobił podrzędnego przydupasa woła o pomste do nieba. Ogólnie Batmany Nolana bardzo mi sie podobają, ale Scarecrow (świetny Cillian Murphy) został całkowicie zmarnowanym potencjałem.
Polecam komiks "Scarecrow:Dark Wings Fly Away in Fear" 1998r wyd. TM Semic (chyba mój ulubiony)