PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Czy to naprawdę koniec Nolanowskiej serii Człowieka nietoperza ? Jest jeszcze tyle
możliwości, chciałbym zobaczyć jak reżyser stworzył by czarne charaktery takie jak człowiek
zagadka, pingwin, freez czy też trujący bluszcz i wielu innych ... Jak i sprzymierzeńców takich
jak Robin i Cat woman, choć krążą plotki że ta ost pojawi się w tej części, i mam nadzieje że
to tylko plotki o zakończeniu trylogi ;/

ocenił(a) film na 9
Tomalaaa89

http://niezlekino.pl/tag/the-dark-knight-rises . Kilka ciekawych ujęć z planu ;) Ciekawe też czy bane będzie robił się większy czy coś :P

ocenił(a) film na 7
Tomalaaa89

wszystkie zdjęcia które tu podałeś były już, wystarczy poszukać

ocenił(a) film na 9
Tomalaaa89

A ja mam nadzieję że Nolan ma na tyle oleju w głowie że zakończy Batmana z klasą, na 3 częściach, a nie będzie ciągnął do 10 części jak to teraz się robi.

ocenił(a) film na 7
Tortuga033

gdy TDKR spisze się na medal to nolan zaowocuje wspaniałą trylogie batmana

mrPARADOKS

Po czym wybije sobie z głowy "naprawianie" ekranizacji kolejnych komiksów i stworzy coś "swojego" :D

użytkownik usunięty
Sebu_BGZ

Podobno mają być kolejne części ale Nolan nie będzie już reżyserem tylko producentem... tak słyszałem kiedyś w radiu. Podejrzewam więc że będzie to najlepsza część nowej serii Batmana.

ocenił(a) film na 9

I bez Bale'a?...

ocenił(a) film na 7
urinmyveins

jak nawet bedą kolejne cześci to jurz nie bedzie to samo .

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

Już !! I nie wiem dlaczego twierdzisz że nie może być to samo, Batman jest kultową postacią która walczyła z odpowiednimi wrogami, I filmowy realistyczny Batman Nolana jest świetny, więc dlaczego kończyć coś co jest tak dobre, a poza tym zazwyczaj jest tak że pierwsza filmowa część jest najlepsza a później jest coraz gorzej a w przypadku Mrocznego rycerza jest inaczej, bo każdy przyzna że druga część jest dużo lepsza ;) i myślę że Ta jej dorówna :)

ocenił(a) film na 7
Tomalaaa89

tak no ale jeśli po TDKR bedą robić kontynuacje to niebedzię już to samo ponieważ nolan już nie bedzie tego reżyserował wiec byśmy mogli zapomnieć o wspaniałej ekranizacji komiksowej

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

Taa znowu by się jakiś Schumacher znalazł..

ocenił(a) film na 9
Tortuga033

nie ma to zbyt wiele wspólnego z komiksową wersją, i właśnie to jest w tym fajne, ten realizm na nowo wykreowane postacie :) Więc bardzo chciałbym zobaczyć całą sage, jak to się wszytko potoczy :) I jestem prawie pewien że powstaną kolejne części :) I wszyscy inni fani Nolanowskiego batmana na pewno też na to liczą, jak się komuś nie podoba nie musi oglądać ;]

ocenił(a) film na 9
Tomalaaa89

Ja na to nie liczę i masz rację, jakby co to najwyżej nie będę oglądać.

ocenił(a) film na 8
Tortuga033

Pewnie poczekają z 6-7 lat i zaczną nową serię o Gacku. Hollywood uwielbia rebooty.