PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Batman miał tylu różnorodnych wrogów, a Nolan z każdym zrobi tę samą historię, bez humoru, bez polotu, bez jakiejkolwiek stylizacji czy filmowych smaczków.

_Andrzej_

Ponieważ Christopher Nolan wyciągnął postaci batmana mroczną duszę to co innym się nie udało. Batman jako mroczny rycerz nie może mieć mieć dużo humoru jak i jego wrogowie, ponieważ do tego filmu, do tych postaci nie pasuje to, a pasuje bardziej tajemniczość postaci(np. joker nie wiemy jak zdobył te rany i dlatego ten film jest bardziej ciekawszy wtedy gdy patrząc na tę postać sami dobieramy najbardziej możliwą sytuację lub sami ją wymyślamy . Sam możesz przyznać co się dzieje jak przy takich postaciach dopuszczają większą ilość humoru, przykładem mogą być batman forever i batman i robin - w tych filmach żle to zostało dobrane.

ocenił(a) film na 2
Joker_9

Zdecydowanie nie chodziło mi o humor jaki prezentują "dzieła" Schumachera. Raczej o czarny humor w stylu wczesnych Bondów. Jeśli nie chcemy po prostu "Mrocznego Rycerza" - a ja bardzo nie chcę - tylko że z innym przeciwnikiem to Nolan musi coś zmienić. A najlepiej żeby nową odsłonę Batmana jakoś uatrakcyjnił. Zważywszy na mnogość przerysowanych postaci w uniwersum Gacka zabawa formą jest jak najbardziej wskazana.

użytkownik usunięty
_Andrzej_

mi te starsze się nie podobały...