PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Jak myślicie

ocenił(a) film na 10

Wejdzie do pierwszej 20 na IMBD?

ocenił(a) film na 10
Lech1909

A jakie tam panują nastroje, bo bardzo rzadko tam wchodzę?;)
Jeśli są urażeni że nie dostali Jokera 2, to z pewnością nie.

WhiteDemon

Nie już nie wejdzie. Tam filmy prawie nigdy nie idą w górę,tylko spadają.
Obecnie TDKR przy 632 000 głosów ma 8.6/10 i jest #53 w TOP 250.
Więc tragedii nie ma. :)

ocenił(a) film na 10
transformers567_fw

A no nie ma:)
Zresztą, ja tam nie przywiązuję do tego specjalnej wagi. To ranking "fajności", jak i tu...
Są takie produkcje, które na ponad sto tysięcy głosujących mają średnią 7,6 a ja bym na to splunęła.
I nic się z tym nie da zrobić, hah.

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Jeśli chodzi o film na podstawie komiksu to cała trylogia Nolana zalicza bardzo dobre noty wśród takich portali,no kurde na tym hejterskim Filmwebie przy 100 głosach miec 7,8 to bardzo dobrze ;] nie którzy np patrzą na to że film ma 8,3 ale co z tego skoro tylko z 2 tysiące głosów to absolutnie nic,liczy się ilość oddanych ocen

ocenił(a) film na 7
Joleke22

100 tysięcy głosach* ;p

ocenił(a) film na 10
transformers567_fw

Racja chociaż TDK jakiś czas po premierze TDKR z 7 miejsca wskoczył na 6 czyli na swoje aktualne wiem ze to niewielka róznica no ale jednak.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

Racja takie popularne filmy gdzie głosy idą w tysiącach nigdy nie pójdzie w górę tylko będzie stopniowo spadać w dół,ojjj TDKR podobno taki gniot a przy 116 tysięcach głosów na tym portalu ma 7,8 ;] coś tu chyba nie gra ? :D

ocenił(a) film na 10
Joleke22

A tam, po prostu napalili się na Jokera, z powodu wiadomo jakiej tragedii nie doszło to do skutku, ludzi wziął jakiś taki żal i m.in. daltego też pewnie dlatego dowalają TDKR dla zasady. Tak mnie się wydaje i w sumie po części rozumiem.

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Mi się wydaje raczej że kwestie oczekiwań,większość oczekiwała po tej części takiego TDK tylko zamiast Jokera miał być Bane,mnie np zachwycił bo jak w każdej porządnej trylogii po tej części oczekiwałem tylko i wyłącznie zamknięcia całej historii.

ocenił(a) film na 10
Joleke22

Mam tak samo.

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Ale prawda jest taka że Dark Knight jest z całej 3 najbardziej Batmanowski ;p

ocenił(a) film na 10
Joleke22

?
Ja bym określiła, obfitujący w bardzo szybkie akcje, ale doobra;)