Abstrachując od sprzeczek, czy te dwie postaci pojawią się na ekranie, czy uważacie że Joker i two-face zostaną wspomni w nowym filmie? Bardzo ciekawi mnie, czy Nolan definitywnie uśmiercił Harveya i czy zobaczymy jego pogrzeb, czy pozostawi nam pole do dalszych spekulacji pod tytułem "co się stało z 2-face".
Co do Jokera, nie chciałbym aby ktoś go zagrał, ale uciesze się, jeśli o tej postaci usłyszymy, może w kontekście ucieczki z Arkham czy coś w tym stylu :) Byłoby cudownie, gdyby trylogia skończyła się tak jak BB - Batman dostaje od Gordona informacje, iż na miejscu zbrodni znaleziono kartę i historia zatoczy koło.
Całkowite pominięcie tych postaci pozostawiłoby pewien niedosyt. Nie uważacie?
mam nadzieje że te dwie owe postacie zostaną wspomniane w TDKR jestem troche przygnebiony że jokera nie bedzie ale bane też jest godnym przeciwnikiem mrocznego rycerza. Druga połowa harvego denta nie została dłużej zawitana ale gdyby two face nie zginoł końcówka TDK by nie miała tej kwitesecji .Chodzą też nie oficjalne informacje którę donoszą że widziano Cilliana Murphyego na planie TDKR może akurat przyjdzie nam zobaczyć stracha na wróble poraz trzeci jeśli okaże to prawdą to film bedzie miał odebnie dodatkowego plusa.
Pogrzeb Harveya Denta był pokazany w TDK, ale może coś wspomną odnośnie jego morderstw. W TDKR będzie tyle wątków i tylu bohaterów, żw raczej wątpię żeby znaleźli miejsce dla Stracha na wróble. Pewnie wspomną o Jokerze, ale to będzie mały epizod bez aktora aby zakończyć jego wątek.
No właśnie ten pogrzeb to było kilka sekund przemowy komisarza Gordona obok zdjęcia Harveya, wg wielu mogła to być specjalna konferencja, a nie uroczystość pożegnalna. Harvey spadł przecież z względnie małej wysokości, Batman spadł zaraz po nim i przeżył. TEORETYCZNIE powrót tej postaci byłby możliwy. W każdym razie liczę na poruszenie tej kwestii, może mała retrospecja z pogrzebu. To by zamknęło wszelkie spekulacje.
Co do Jokera, była wzmianka o nie wykorzystanych materiałach z H.Ledgerem i gdyby Joker pojawił się na choćby 5 sekund, miałbym banana na twarzy.
Podobno w TDKR miały zostać wykorzystane sceny z Ledgerem, aby choć na chwilę pokazać Jokera na ekranie. Swoją drogą jestem strasznie niezadowolona z tego, że Jokera nie będzie w nowej części nietoperza. Miał zostać wykorzystany wątek z Harley Quinn, ale raczej nic z tego nie wyjdzie.