Ciekawe czy będzie jak w komiksie i Bane złamie Batmanowi kręgosłup. Chyba nie bo już
samo odejście od tematu uwolnienia wariatów z Arkham przez Bane stanowi zmianę fabuły
Kręgosłupa pewnie nie złamie, ale może mocno poturbować. Nie liczyła bym na to, że się będą kanonu komiksu trzymać.
Złamanie kręgosłupa Backowi jest dla mnie - oczywiście - świetnym pomysłem, nie mniej też nie widzę AŻ tak tragicznego podejścia, co najwyżej właśnie mocne poturbowanie Backa. W światku filmowym nie ma kolesia, który mógłby zastąpić Backa w roli Backa <xd>, a bez tego.. co, pół filmu ma być jak Bruce dochodzi do siebie? Z drugiej strony, jeśli Ra's pokaże to swoje uzdrowicielskie źródełko może istnieć szansa, że Bacek by z niego skorzystał w razie wu złamania, haha xd
W tym realistycznym świecie źródełkiem może być super klinika albo laboratorium.
Pamiętaj, że to głównie film dla młodzieży i sceny z łamaniem mogą zostać różnie przyjęte :D zresztą, skoro w Mrocznym Rycerzu, nie były pokazane żadne drastyczne sceny z udziałem Jokera to złamanie na bank odpada:)
bo ja wiem, sama postac jokera budzila lek-przynajmniej u mnie a co dopiero wsrod malych dzieci/mlodziezy,poza tym sceny ze znikajacym olowkiem i bomba w brzuchu nie nalezaly do scen dla widzow 12+;p
@sanczopansa, nie mniej Nolan robił to w sposób, co by nie przekroczyć tego progu pg13 - nie wiem, czy łamanie kręgosłupa nie jest zbyt drastyczne <chyba, że można np. pokazać gdzieś z daleka z pięknym odgłosem 'crack' xP>, w sumie nie znam się na tym, ALE - tak jak napisałeś - biorąc pod uwagę niektóre sceny z Joker'em Nolan jest w stanie coś wykombinować <SPOILERY: dodam jeszcze jedną scenę do tych, co wymieniłeś: gdy brzydko mówiąc rżnie mordkę Gambol'a, dosadnie jest to dane do zrozumienia mimo, że sam 'zabieg' nie zostaje pokazany xd>
doskonale pamietam ta scene,potem rzucil zlamany kij bilardowy 2 opryszkom zeby 'wybrali' miedzy soba kto dolaczy do jokera.
w zasadzie masz racje co do pokazywania scen 'dyrastycznych' przez nolana.nie chce nawet zgadywac co bedzie w 3 oslonie ale juz nie moge sie doczekac mam chyba z 5 filmow na ktore czekam i na 1 miejscu jest wlasnie tdkr:)
Ja i tak stawiam, że łamania nie będzie. Jak twierdzą niektóre osoby skończy sie najwyżej na mocnym poturbowaniu i sie z tym zgadzam. Albo bedzie scena z podniesieniem Gacka i próba złączenia go z kolanem Bane, ale nie dojdzie do złamania a jedynie poturbowaniu ( jak kolwiek to brzmi). Zresztą matiii jak juz mieli by pokazac te łamanie to napewno scena była by bardzo widoczna a nie gdzieś z daleka ;)
"Zresztą matiii jak juz mieli by pokazac te łamanie to napewno scena była by bardzo widoczna a nie gdzieś z daleka ;)"
@Kulerr, takie coś to musiałoby być za pewne już przy filmie z kategorią R. Wystarczy oblukac co rusz 'mocniejsze' sceny przy choćby TDK by zrozumieć, że Nolan i spółka starają się robić film jednak pod pg13 co by większa część ludzi mogła na ten film pójść.
wieksząść ludzi nastawia się na złamanie kregosłupa batmana ale przecież dobrze wiemy że pan nolan stara sie bardziej odchodzić od komiksowego pierwowzoru przykładem jest tego TDK w którym postać harvego denta i jokera został zinterpretowana oczywiście na plus wiec sądze że złamanie mrocznego rycerza nie wchodzi w gre ponieważ nolan chce nas czymś zaskoczyć a nie zekranizować co do ostatniej strony komis KNIGHTFALL .Wszystkie spekulacje roszczygną sie na premierze filmu
Matiii własnie do tego zmierzałem cały czas, najwyżej gacek zostanie pobity i pewnie bedzie scena która bedzie wyglądała jak by miał zginąć ( tak wnioskuje z wypowiedzi gordona w trailerze). Pewnie Bruce bedzie pobity i na jakis czas sobie odpuści w końcu bedzie ścigany i przez policje i bandziorów :). A gdy Gordonowi sie dostanie to postanowi wrócić do formy i do gry ( wnioskuje po pompeczkach, które nie wyglądają na takie w stylu "popompuje sobie" tylko jak " trza znów zrobić forme i naklupać komu trzeba"). Tak czy inaczej, obstaje przy skopaniu Batmana i to dość dotkliwym.
kurde nie da sie zmienić, chciałem napisać że tak wnioskuje z rozmowy Gordona z pewnym panem :)
Podzielam koncepcje - i będzie to nawiązywać swoją drogą do tytułu z 'powstaje' ^^ <swoją drogą dalej nie mogę pogodzić się z tym tytułem xd>
Co by nie miało być to nie mogę się doczekać. Te nowe filmy o batmanie wbijają mnie w fotel. Chociaż Anne Hathaway jakos nie widze w roli kobiety-kota
Figurę ma, więc o 'lateks' nie trzeba się martwic xd
Ja wierzę w Nolan'a i że wyciśnie z Hathaway prawdziwą kocice <nie mniej nawet jak film wyjdzie nie będę mógł powiedzieć, że była/jest lepsza od Kobiety Kota w wersji M. Pfeiffer>
Na pewno nie będzie złamania kręgosłupa, wiadomo byłoby to zbyt przewidywalne, a tego nie chcemy. Nolan kiedyś mówił, że będzie bardzo ciężko zrobić lepszy film od TDK. Aby to osiągnąć musi wymyślić mega fabułę i takie zakończenie, że ludzie zapamiętają ten film na wieki, bo tak perfekcyjną kreacje jaką był Joker będzie ciężko powtórzyć. Chociaż Hardy jest znakomitym aktorem, postać Bane'a może mu nie pozwolić rozwinąć skrzydeł tak jak w Bronsonie. Przesuwanie terminu oddania scenariusza, ta tajemniczość, zerowe informacje świadczą o tym, że fabuła będzie genialne z resztą podobno tylko pięć osób na świecie zakończenie. Kolejnym czynnikiem odpowiedzialnym za scenariusz jest często pomijany Jonathan Nolan, który wymyślił genialne Memento i Prestiż. No i w końcu Nolan i spółka mają pełną swobodę co do scenariusza.
"Nolan kiedyś mówił, że będzie bardzo ciężko zrobić lepszy film od TDK."
Jeśli chodzi o Backi - taaa. Śmiem twierdzić nawet, że 'trójka' nie pobije prześwietnej 'dwójki' ALE mam nadzieję <nie, w sumie jest to pewne xP> że przynajmniej będzie wypośrodkowana - lepsza od 'jedynki' ale <ciut> gorsza od 'dwójki'. Naprawdę powątpiewam, że 'trójeczka' mogła by mnie zwalić z nóg tak jak to było przy TDK. I tu nie chodzi tylko o postać Joker'a xd