PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Witam, co jakiś czas padają fajne tezy na temat, tego co wydarzy się w nowym Batmanie a w szczególności kto się w nim pojawi. Jedne powodują uśmiech, inne ździwienie, jeszcze inne chęć uderzenia głowa w biurko tak czy siak większość powoduje gorące dyskusje i umila nam czekanie na premierę filmu. Wybieram 3 najciekawsze:

"Pojawi się Człowiek Zagadka" ...bo w trailerze widac znak zapytania.

"Pojawi się Joker i ..będzie nim John Blake grany przez Josepha G.L" ..bo John Blake = JO*****KE

..i najnowsze i w chwili pisania tego posta najgłupsze:

"Pojawi się się Mr. Freeze" ..bo The Dark Knight R- ICE- S.

Zbierajmy następne :)

ocenił(a) film na 7

moje osbiste zdanie na ten temat jest takie, że zagadka pojawi się pod koniec filmu, a Gordon-Levitt zagra jokera nie będąc jokerem. Dokładnie chodzi mi o to, że ucieknie z więzenia podkrywając się pod policjanta bez make-upu.

ocenił(a) film na 10
Indy_6

3 jest najgłupsze, bo pisze się "rises", a nie "rices".

użytkownik usunięty
MatiZ_3

To jest teza z amerykańskiego forum - w wymowie rises (rajzes) jest "ajs" czyli lód :-P Ta zaskakująca wypowiedź zainspirowała mnie do utworzenia tego wątku :)

ocenił(a) film na 7
Indy_6

jokera nawet bez make upu odrazu da się rospoznać ponieważ ma na twarzy blizny

ocenił(a) film na 8

"Bane złamie Batmana" - to zdanie na forum TDKR zostało napisane jakieś 1247 razy.

użytkownik usunięty
Mr_Grieves

O tak, to jest jedna z najgorętszych tez. Myślę, że do premiery zostanie udowodniona i obalona jeszcze wielokrotnie. Dla mnie, argumentem na NIE jest fakt iż komiksowy Bane ważył z 300kg i mógł rzucić Batmanem jak zabawką. Ten filmowy jest bardziej realny, jeśli złamie batkowi kręgosłup to jakoś przypadkiem (na przykład zepchnie go ze schodów albo uderzy czymś ciężkim). Jeśli mamy się jasno określić to ja nie wierzę iż dojdzie do uszkodzenia kręgosłupa.

ocenił(a) film na 8

idąc takim tokiem myślenia " the dark knight" gdzie w tytule znaleźć Two-face albo Joker ??? To tak, że Dark i knight to 2 słowa i już mamy 2 face? a the jak the joke? Bezsens :)

użytkownik usunięty
Kulerr

Zbieramy również tezy nie związane z tytułem: np złamanie kręgosłupa czy pojawienie się człowieka zagadki bo ktoś widział znak zapytania w trailerze:) Moim zdaniem, człowieka zagadki nie będzię. Chciałbym aby pojawiła się o nim wzmianka lub odegrał epizodyczną rolę, ale jesli miałbym stawiać kasę to twierdzę, że Nolan pominie tą postać.

ocenił(a) film na 8

To teraz troche obrazoburczo, ale mamy Christian BALE. Zmieniamy L na N i co mamy ? BANE i juz bez oglądania trailera można było sie skapować, ze Nolan planuje wcielić Bane do swojej trylogii :D.

ocenił(a) film na 8

Cytuję:
"... zagadka pojawi się pod koniec filmu, a Gordon-Levitt zagra jokera nie będąc jokerem. Dokładnie chodzi mi o to, że ucieknie z więzenia podkrywając się pod policjanta bez make-upu."

po prostu obłęd :)