mieli racje.Avengers,Hobbit jak i Prometeusz oraz Zycie Pi byli nominowani do Oscara,a Batman podobno głębszy i mroczniejszy przeszedł bez echa.Fajnie dziękuje akademia jednak potrafi docenić dobry film i efekty.
A kogo obchodzi akademia ? Od dawna nie są już wyznacznikiem dobrych filmów.
Spójż sobie np. Na Imdb i zobacz ile głosów,jaką średnią,i które miejsce w rankingu ma Mroczny Rycerz Powstaje,a jaką ma Avengers,Prometeusz,Hobbit czy Życie Pi
Pozatym Avengers i Prometeusz mieli nominacje tylko za efekty.Hobbit też był w mniej ważnych nominacjach nominowany.
A obchodziła was kiedy były nominacje.Przecież napisałem,że był nominowany w kategorii efekty,a Batman nie miał,ani jeden nominacji.Przykro mi,ale nie musisz pisać tego co już napisałem.Ale byli w mało ważnych nominowani,a Batmana nie chcieli nawet w tych.
Ponoć chodziło o tą aferę w Denver to raz ,a dwa że ponad 3 000 członków Akademii nie oddało głosów.
Głosowało tylko 3,500 ludzi.
To co ? Jak nie nominowali DiCaprio za Django to znaczy że źle zagrał ?
Akademia z roku na rok,coraz bardziej się ośmiesza. Nowego Batmana docenili zarówno widzowie ,jak i krytycy,więc zdanie "Akademii Filmowej" nie za bardzo mnie intersuje.
Nowy Batman nijak się ma jako kontynuacja 2 wielkich hitów.Jest to dobry film o Batmanie,dobrze zagrany aktorstwo i niezłą fabułą,ale Akademia tak jak ja uważam,że jest to powtórka z rozrywki,bo większość motywów jak bomba, czy poświęcenie Bruca przypominało Avengers,które było pierwsze,a ekranizacje o superhero nigdy nie powinny być realistyczne to błąd i fabula jak na Nolana od Memento i Incepcji to bardzo słaba.
Operacja Argo to bardzo dobry film pokazujący,że Ben Affleck,że oprócz dobrego aktorstwa wybitnym reżyserem jest i kto nie skumal żartów oraz dialogów to cóż nic dziwnego,ale za to mają słuszność,że Mroczny rycerz powstaje to jeden z najsłabszych filmów Nolana,kóry idzie w komercje.
Tak...wybitnie wyreżyserowany film.Suspens...budowa napięcia,watek ojcostwa.
Oskar niczym Nobel dla Obamy czy puchar dla wnuczka ministra w "Misiu".
Na zachętę)))))))))))
Ku fu panda to arcydzieło. No tak lepiej dla Obamy niż dla kaczyńskiego Smoleńsk powstaje.Akurat w Operacji Argo Amerykanie są przedstawieni w złym świetle i pokazane,że sami są sobie winni co wynika z początku filmu.
)))))))))))))))))))))))))))))
Ty to potrafisz rozśmieszyć.
Gdybyś jeszcze wpadł jak to robić nie ośmieszając się to już same korzyści)))))))
Misiu...pobudka.
Powrocik do ostatnio założonego temaciku mp polecam.
Aż się ugina od głosów poparcia dla przenikliwości twojego umysłu.
No mówiłem,że dwa debile oceniający Prometeusza na 1 to nie jest żaden autorytet.Ku fu panda jest bardzo psychologicznym filmem pełnym inspiracji odmieniającym życie.
Na oceny użytkowników mojego typu to ty się nie sil bo już nie śmieszno sie robi tylko straszno)))))))))))
Z tą Pandą to ci chyba też nic w głowie nie rozjaśni... bo tylko taki pajac jak ty nie może zrozumieć,że to żaden dramat psychologiczny jak w twoim przypadku...tylko familijna, animowana komputerowo bajka.
Zbyt sie spinasz z ocenami))))))))))))
Można by pomyśleć ,że w rozpisce masz tylko Bergmana i podobnych.
A masz na pierwszej widocznej stronie z kilkanaście bajeczek z wysokimi ocenami.I nic mi do tego.
Guścik masz wyborny;)))
I nie ja sie będę z nim męczył czy chciał go jakkolwiek zmieniać.Ogarnij się.
Lepiej mi napisz jakie filmy ci gustomierz podpowiada.Tak jestem ciekaw.
Kung Fu Pandę z tej listy już możemy wykreślić.Monotonnie i nudnawo sie robi)))
musisz mu wybaczyć te nadmierne podniecenie zostało mu już tylko parę metrów do zrobienia kilometra laski w tym miesiącu-jest wyczerpany ale to ze szczęścia jebie mu się we łbie bo w nagrodę pan obiecał mu ponosić przez kwadrans policyjny mundur
Twój avatar na to wskazuje.Ciekawe jak bardzo musiałem cię zainteresować skoro specjalnie założyłeś konto,aby wypowiadać się w moich tematach. Szok dnia,ale tak jak pisałem to ludzie oceniają twoje posty,a zresztą dobraliście się idealnie jeden lubi pandy jeden zgwałcony przez ojca pisowca.
Zastanów się nielocie...za co trzecia część trylogii miałaby być nominowana do Oskara.?Przecież to nic nowego.
Rodzaj kontynuacji o podobnych efektach i estetyce.Dobry film,gdzie składowe są na dobrym poziomie.A ani jedna nie jest wybitna.
Ogarnij się)))
W takim razie przyznaj, że Mroczny Rycerz to najlepszy film na podstawie komiksów jaki kiedykolwiek powstał. :)
Najlepszy to był Avengers,a,ze Batmana nie czytałem to się nie wypowiem,bo głupio komentować coś o czym się nie wie,ale ogólnie patrze na całą trylogie i poprzednie filmy z cyklu Batmana.Ale jeśli chodzi o ekranizacje myślę,że Iron Man 3 i Wolverine pobiją Supermana i trylogie Nolana.
Odwołujesz się do Oscarów jako wyznacznika, a Mroczny Rycerz miał najwięcej Oscarów i nominacji. Kolejny fanboy Marvela - Iron Man 3 i Wolverine pobiją Supermana i trylogie Nolana - mało prawdopodobne.
Tak, tegoroczne nominacje są chyba jednymi z najgłupszych w historii.
Życie Pi - efekty specjalne - chyba jedna z najgłupszych nominacji w historii
Argo - najlepszy film - .....
Lincoln - bo o Lincolnie, nic dodać nic ująć.
To czym się w tym roku chwalić?
No to jak uważasz te nominacje za zasłużone, a zwłaszcza Argo za najlepszy film i Zycie pi za efekty, to chyba tylko te dwa filmy w 2012 widziałeś.
Oscary w tym roku mocno ssały. Zresztą nie tylko w tym.
A pozycja takiego średniaka jak Hobbit w tym rankingu to śmiech