PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Dobre wieści

http://www.slashfilm.com/rumor-8-minute-dark-knight-rises-prologue-attached-miss ion-impossible-ghost-protocol-imax/

Zaczyna się robić coraz ciekawiej :)

ocenił(a) film na 9
FG1

Ciekawe czego można się spodziewać po tym prologu, być może Nolan pokaże jakieś wydarzenia poprzedzające fabułę Mrocznego Rycerza (a może nawet Początku), które wprowadzą w akcje Trójki. Tak czy owak zapowiada się to naprawdę bardzo interesująco i czuję że film jako całość będzie prawdziwie epickim przedsięwzięciem:)

Connor_John

Może Liam Neeson pojawi się w prologu?

ocenił(a) film na 9
FG1

Jest to niemal pewne, w końcu był widziany na planie TDKR. Jeśli nie żyje, to musi to być rola w prologu

Connor_John

To jest pierwsze 8 minut czyli podobno wejście do jaskini.

ocenił(a) film na 7
FG1

To ciekawe. Bo jeśli promocja TDK obejmowała w grudniu pierwszy zwiastun, a prolog jak pamiętam pojawił się w styczniu, to może teraz sytuacja będzie analogiczna i zwiastun TDKR pojawi się w listopadzie :)

użytkownik usunięty
FG1

Myślicie, że ten prolog będzie fragmentem filmu, to będzie taki extra dodatek, coś jak Animatrix przed 3cią częscią Matrixa?
W przypadku tDKR, przed premierą pokazywano scenę napadu na bank (pierwsza scena z filmu).

ocenił(a) film na 9

Ja myślę że to właśnie będą pierwsze sceny filmu, tyle że w formie retrospekcji. Możliwe że nawet Wayne nie będzie brał w nich udziału, a będzie to związane tylko z Ligą Cieni i pochodzeniem Bane'a. Takie wprowadzenie do fabuły TDKR i przedstawienie zalążka głównej intrygi. Gary Oldman w jednym z wywiadów powiedział że scenariusz nowego Batmana jest fenomenalny. I tego właśnie się spodziewam:)

Connor_John

Ja osobiście liczę, że nie będą to sceny TDKR, tylko coś nakręcone specjalnie pod ten prolog.( np : co stało się z Batmanem po TDK, albo jakiś motyw z Ras al Ghulem, który nie pojawi się w filmie, ale będzie ładnym uzupełnieniem do całej trylogii Nolana)
pzdr

FG1

To na pewno będzie pierwsza scena z filmu. Tak było w przypadku TDK.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

mam nadzieje że prolog ukaże się też w necie bo żal mi wydawać kase na seans Mission IM.4

mrPARADOKS

Do TDK był.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

najbardziej nie moge się doczekać samego zwiastunu i prologu ciekawe jak to będzie wyglądać

mrPARADOKS

Też jestem bardzo ciekaw jak to będzie wyglądało, zwłaszcza jeśli idzie o klimat, czy będzie bardziej jak Begins, czy TDK. A może twórcy pójdą w jeszcze inną stronę.

FG1

Nie rozumiem was. Sam obejrzałem wszystkie możliwe zwiastuny (3 + Wizard Trailer), klipy (bodajże 15), prolog i tv spoty (tych było 16) do TDK przed premierą, a potem żałowałem (bo znałem 3/4 filmu przed seansem). Teraz nie popełniam tego błędu przy żadnym filmie.

W grudniu przed "Sherlockiem", bądź "M.I.4" będzie pierwszy pełny trailer, a także powinny wyjść kolejne plakaty (do BB i TDK pierwszy plakat pojawiał się 4 grudnia, i w przeciągu miesiąca opublikowane były kolejne 3 do tych filmów) i to w oczekiwaniu mi zupełnie wystarczy. Doradzam wam to samo, no bo jaki sens ma oglądanie pierwszych 6 minut filmu, żeby później czekać na resztę 8 miesięcy?