PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Przeciwnicy...co Wy na to?

użytkownik usunięty

Joseph Gordon-Levitt jako Joker i Juno Temple jako Harley ?
Czemu nie, krótki rozdział z udziałem tych dwóch postaci mógłby pokazać jak działanie Jokera jest kontynuowane przez Harley albo scena kiedy obydwoje próbują uciec z Arkham...o ile moje inf. nie są złe to Joker się kiedyś tam uwolnił dzięki Harley i tak powstała nasz urocza dziewczynka Pana J.
Chodzi mi o krótką scenkę coś takiego jak dwie pierwsze sceny w DK połączone ze sobą....coś z taką długością...ale żeby "ukazało coś więcej".
;D

ocenił(a) film na 10

Juno ma ponoć zagrać jaką dziewczyne z ulic Gotham, nie wykluczone, że prostytutke. Jak dla mnie to postać przez nią grana bedzie powiązana z Seliną Kyle.

ocenił(a) film na 8
Back to School

Podoba mi się ta wizja, ponieważ sam miałem taką samą (tylko z dłuższym wątkiem tej dwójki). No ale już potwierdzono kogo ma zagrać Joseph Gordon-Levitt i nie jest to niestety Joker (z drugiej strony "potwierdzano" też, że Tom Hardy zagra detektywa Bullocka, a ostatecznie gra Zgubę, więc nie wiadomo).

ocenił(a) film na 9
Back to School

Żadnego Jokera, a już tym bardziej "bajkowej" Harley Quinn nie będzie. Juno Temple prawdopodobnie wcieli się w postać Holly Robinson, nieletniej prostytutki i przyjaciółki Seliną Kyle ( http://dc.wikia.com/wiki/Holly_Robinson_%28New_Earth%29 ), natomiast Joseph Gordon-Levitt - Alberto Falcone ( http://dc.wikia.com/wiki/Alberto_Falcone ), syna "ojca chrzestnego" Gotham Carmine "Rzymianina" Falcone (w BB granego przez Toma Wilkinsona)

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

Przecież według najnowszych wiadomości Levitt jednak nie zagra Alberto Falcone'a.
http://www.imdb.com/news/ni8799588/

ocenił(a) film na 10
Mr_Grieves

Z Alberto Falconem to były tylko plotki i przypuszczenia. Myśle jednak, że to by było dobre rozwiązanie.

użytkownik usunięty
ash_williams85

ojaj nie jesteś zbyt pewny siebie?
Napisałem że ja to tak widzę, a jeżeli chodzi o te wszystkie inf. to im nie ufam....nie mówię że wszystkie są fałszywe no ale większość to tylko ploty.

użytkownik usunięty
ash_williams85

A tak na marginesie to żadne z Twoich doniesień nie są potwierdzone, zapewne pojawią się jeszcze najróżniejsze spekulacje na temat tej dwójki aktorów...."Levitt jako Riddler a Temple jako nowa dziewczyna Bruca która poznaje jego tożsamość?"Czemu nie...na razie "pewniaków" jest dwóch.

ocenił(a) film na 9

@Footsoldier13 o co ci chodzi. Wyraźnie napisałem "prawdopodobnie", więc skąd te żale.

użytkownik usunięty
ash_williams85

Niee..żadne żale.
Po prostu Ty od razu zakładasz że " Jokera nie będzie " , ja tylko pisze moje przemyślenia...to jak ja widzę ten film.
Uważam że nie brano by do filmu aktora tak podobnego do Ledgera który grałby kogokolwiek innego niż Jokera.
Wiem że Levitt grał w Incepcji , wydaje mi się że to jedyny film z udziałem Levitta wyreżyserowany przez Nolana, możliwe że reżyser chciał przetestować zdolności aktorskie Josepha.
Jakie żale^^?

ocenił(a) film na 9

Przemyślenia przemyśleniami, ale rzeczywistość może być niestety zupełnie inna niż się spodziewamy. Joseph Gordon-Levitt jest faktycznie podobny fizycznie podobny do Ledgera. Niestety Nolan już dawno zapowiedział, że po tragicznej śmierci Ledgera w jego serii przygód Batmana nie zobaczymy więcej Jokera ( http://www.filmweb.pl/news/%22Batman+3%22+bez+Jokera,+twierdzi+Nolan-61400 ), powiem, że osobiście też wolałbym clowna, bardziej niż (prawdopodobnie) Black Mask albo Alberto Falcone'a, no ale niestety. Jedyny prawdziwy agent anarchii nie żyje i trzeba się z tym pogodzić.

użytkownik usunięty
ash_williams85

Może ale nie musi.
Odczuwam że Tobie chodzi o to że ja sądzę że on ma zagrać jakąś sporą rolę...wręcz przeciwnie, wątek Jokera został zakończony.
Jak wyżej napisałem chodzi mi o krótki występ Levitta jako Jokera a nie o to żeby była mu poświęcona połowa filmu.

ocenił(a) film na 9

Coś jakby Batman składający wizytę Jokerowi w Arkham Asylum?

użytkownik usunięty
ash_williams85

No dokładnie coś w tym stylu, krótka scena ale ważna.

ocenił(a) film na 8

Mi również podoba się ta wizja. Moją ulubioną postacią jest Joker a Harley jako 'bliska' mu osoba jest drugą na tej liście, więc chętnie bym zobaczyła wątek z nimi związany ;)

ocenił(a) film na 5

Tak..mi się to również podoba, Levitt jest..tak podobny do Ldgera że to..wręcz głupie jeśli nie zagra Jokera..a Juno Temple również bardzo jest podobna do wizerunku Harley..jestem prawie pewien że to tylko taka zmyła dla lepszego efektu

Adriann1992

wątpię czy on zagra Jokera, wytrzymałby porównanie? Z drugiej strony rzeczywiście jest bardzo podobny, a wątek Jokera nie został zakończony. Zobaczymy co to będzie. Już wiem, że film będzie świetny, bardzo czekałam na Kobietę Kot, jestem ciekawa jak będzie wyglądała jej historia w tym filmie.

alien_2

Anne Hathaway o nie ! Dlaczego oni to zrobili ? Kristen Bell bardziej pasuję do roli Harley niż ta Juno.

Przecież Heath Ledger nie żyje. Z tego powodu historia Jokera w tej serii powinna być zakończona

użytkownik usunięty
Aryjczyk2

Właśnie że nie...śmierć aktora nie równa się ze śmiercią postaci, dlatego powinni zakończyć wątek Jokera w nowym filmie.