Mi najbardziej by pasowało "Mroczny Rycerz - Powstanie" Może zrobimy jakieś małe
głosowanko?
Znając polski talent do tłumaczenia tytułów, najlepsze, co nas spotka to "Powrót Mrocznego Rycerza".
Dla mnie najlepsze by było po prostu Mroczny Rycerz 2, jeśli nie, to tak jak koledzy wyżej proponowali, lecz trochę inaczej, tj.
Mroczny Rycerz: Odrodzenie/Powrót
Powtarzam to już od dawna, jak może być w tytule 2 skoro to trzeci film w serii?
Co nie zmienia faktu, że nie był on pierwszy w serii. Dodatkowo zbyt prosty wydaje mi się ten tytuł. Swoją drogą wolałem te stare propozycje tytułu jak "Shadow of the bat" czy po prostu "Gotham".
Najrozsądniejsze wydaje mi się "Powstanie Mrocznego Rycerza". Nie wiem jak lepiej zaadaptować na polski ten świetny, anglojęzyczny tytuł.
Sorry ale "Mroczny Rycerz 2" to jakaś groteska...
Nie podoba m się "Mroczny Rycerz Powstaje". Ani "Powstanie Mrocznego Rycerza". Po pierwsze - brzmią strasznie w języku polskim. Po drugie sugerują albo insurekcję, albo powstanie np z upadku. Angielski tytuł jest prosty w odczycie, bo wiadomo, że chodzi o coś w rodzaju odrodzenia lub po prostu powrotu. Więc najlepszym będzie, choć nie idealnym: Mroczny rycerz: Odrodzenie.