Obejrzałem już Teaser - słabej jakości, ale jednak. Mimo, że to tylko niecałe 2 minuty, to ten klimat wprawił mnie w osłupienie. Ja wierzę Nolanowi - mogą się nie podobać wielu jego filmy, ale dla mnie to najlepszy reżyser ostatnich lat, i ma w głowie wiele ciekawych koncepcji. Łączenie ambitnego kina z rozrywkowym nie zawsze wychodzi, ale Nolan jakoś się stara. Zawsze jego filmy, mają jakieś przesłanie, głębszy sens.
Tak czy siak. To może być pierwszy wielki trium Nolana. Nie chodzi tylko o $, które wpłyną. Tutaj jestem zdania, że TDKR pobije Titanica - nieznacznie, ale jednak. Jeśli chodzi jednak o nagrody, to jak Chris dopnie wszystko na ostatni guzik, to spodziewam się prawdziwego wysypu nagród. W tym te najważniejsza - Oskary i Złote Globy za Najlepszy Film i Reżyserie. Hans też może wreszcie dostanie coś za Muzykę - od Króla Lwa nic nie ma. A należało mu się przynajmniej dwa razy - za Gladiatora i Incepcje.
Zapominasz o jednym wielkim szczególe HOBBIT wychodzi w tym samym roku co BATMAN .(Więc z tym wysypem nagród może być ciężko). To będzie prawdziwe starcie tytanów, oby Nolan coś ustrzelił ^_^
No Fakt :) Ale pierwszy Władca miał wiele ważnych nominacji, ale ogólnie zdobył mało ważnych nagród :) Może z pierwszym Hobbitem też tak będzie :)
Wątpię, aby TDKR zdobył Oscary w najważniejszych kategoriach, Akademia niestety nie lubi takich filmów, Mroczny Rycerz był genialny a mimo to nie zdobył nawet nominacji za najlepszy film, a statuetki poszły do Slumdoga, który przecież nie ma startu do TDK. Tak to już jest, zrób film akcji albo S-F a z najważniejszymi nagrodami możesz się pożegnać, zrób łzawy film a nagrody masz, jak w banku.
W bajki wierzysz? Takie filmy nie dostają Oscarów, nie ma najmniejszych szans, chociaż osobiście nie miałbym nic przeciwko, gdyby nie było nic lepszego
Jeżeli Nolan zamknie to w imponującym stylu w co wierzę to szansa na Oscara za scenariusz nie jest nikła , a i w kategoriach technicznych ma spore szanse kto wie .Jeszcze filmu nie widzieliśmy a już rozprawiamy o nagrodach dla niego dziwne :) To pokazuje jak wielu pokłada nadzieję w to że będzie to film wybitny, i jak wysoko poprzeczkę zawiesił sobie Nolan.