Podobno przeciwnikami Batmana mają być pingwin i Riddler. Tak twierdził zapytany o to Michael Caine.
Nie sądzę gdyż Nolan zasugerował , że chce postawić na złoczyńców mniej znanych więc Pingwin czy człowiek zagadka odpadają .
Będę głęboko wdzięczna jeśli nie wskrzeszą Catwoman. Nie da się pobić Michelle Pfeiffer. Po prostu się nie da.
Catwoman z Batman Returns nie była zbyt wiernym odwzorowaniem tejże postaci z komiksów (podobnie jak Pingwin czy Joker) co nie zmienia faktu że wypadła bardzo fajnie ;p Zresztą w wersji Nolana też mieliśmy tego typu zmiany, np. połączenie postaci Ducarda i Ra's Al Ghula ;]
Co do przeciwników, ja słyszałem że Nolan nie chce dawać w trójce tych którzy już się pojawili we wcześniejszych filmach. Tak więc Pingwin, Riddler, Poison Ivy, Mr. Freeze i Bane raczej odpadają. Szkoda w sumie, bo bardzo bym chciał zobaczyć Bane'a bliższemu wersji komiksowej bo ta kupa mięcha z B&R to była porażka :/ Szkoda też Two Face'a, niby Dent był obecny przez cały film ale jako bad guy stanowił tylko mały epizod. Z drugiej strony jest jeszcze paru fajnych więc może to i lepiej że postawią na oryginalność zamiast dawać to samo co już było tylko w innej kombinacji i konwencji. No ale jak to będzie to się zobaczy. W końcu jeszcze tego nie kręcą, a wszystkie informacje które się pojawiają to tylko plotki tudzież luźne pomysły/przemyślenia aktorów i ekipy.
Wiecie ja uważam poczatek i TDK za znakomite czesc ale w tdk nie podobal mi sie joker byl uwalony na twrzy a nie jak Jack Nicholson w roli jokera cala twarz na bialo i tak wyglada prawdziwy joker dobra a teraz cos w zwiazku Untitled Batman Project ciekawe czy po raz pierszy w historii batmana aktor bedzie gral 3 razy Bruca Wayne mi pasuje Christian Bale
moim zdaniem najlepiej zagral batmana i alfred tez spoko gra tego lokaja a i ja niechcialbym zeby grali ci sami wrogowie co w poprzednich batmanach
Ja bym chciał, kilku z tych:
Scarecrow (zrobiony porządnie a nie na popychadło albo bohatera epizodycznego), Harley Queen, Catwoman, Riddler, Black Mask, Firefly, DeadShot, Facade, Spook,
A potem (w kolejnych częsciach) : Mr. Freeze, Hush, Bane, Prometheus, Poison Ivy, Mad Hatter, Pingwin, Ventriloquist (w ostateczności),
Najciekawsze postacie to moim zdaniem Prometheus, Hush, Professor Pyg (chociaz to byloby az zbyt chore)
Mozna by zrobic mega widowiskowa wersje z dwoma latajacymi przeciwnikami:
Killer Moth i FireFly :)
Trzymajmy się faktów. Będzie 2 przeciwników. Kobieta i mężczyzna.
Wg. nie powinni być: Harley Quinn i Bane. A jako ukochana - Talia Als Gul.
Jeśli Batman ma być wrogiem publicznym i ma być scigany przez władze miasta Gotham to mi to pachnie jakimś sabotażystą-manipulatorem-intrygantem w roli wroga. Na myśl nasuwają mi się Hush, Riddler, Anarky, Psycho-Pirate, Mad Hatter, Poison Ivy...
powołam się na jedną z plotek ze wrogiem ma być Hugo Strange. mógłby ktoś opisać mi tą postać wiem tylko ze to lekarz.
Proszę bardzo. Oto link do opisu tej postaci:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://en.wikipedia. org/wiki/Hugo_Strange
Albo wejdź na Google Tłumacz, a następne do tłumaczenia angielskiej Wikipedii. Tam jest już jego cała biografia.
co do wrogów:
w bibliotece szkolnej leżało wydanie FILMU sprzed 2 lat i była w nim krótka wzmianka o angażu Philipa Seymour Hoffmana jako Pingwina
Podobno po premierze Mrocznego Rycerza, Nolan pozytywnie odniósł się do propozycji aktora i stwierdził, że nie wyobraża sobie nikogo innego w tej roli
czy to może być jeszcze aktualne? :)
Raczej nie. Sam aktor wyraził się jasno, iż nie chce grać w Batmanie, i że nie dostał żadnej propozycji od Nolana. Natomiast Nolan nie chce Pingwina w 3 Batmanie, bo uważa tą postać za nie realną. Oprócz tego chce postawić na postaci, które nie pojawiły się jeszcze w poprzednich filmach.
Więc Pingwina należy skreślić z listy kandydatów do roli bossa.
Pingwin wcale nie jest nierealny Ó_ó ...
Urodził się nieco zdeformowany, obrzucony przez społeczeństwo został gangsterem. Zafascynowany ptakami. Jakby mu zabrać te "zabójcze parasolki"* to mamy postać w 100% realną.
*Zwróćmy uwagę, że Jokerowi też Nolan odebrał jego "gadżety" typu zatrute klipsy, strzelające kwasem kwiatki, paraliżujące obrączki na palec etc.
Prawdą jest, że Pingwin jest prawdopodobną postacią, ale nie dla Nolana. Z resztą nowe postaci w 3 Batmanie, to by było coś.
No a co z Tomem Hardy'm? Jego postać też jest w pewnym sensie 'nowa' u Nolana. Tym bardziej, że nadal nie do końca wiadomo, kogo miałby zagrać. Hugo Strange'a?
Miał też zagrać Bullocka. Media nie potrzebnie wywołują zamęt wokół tej sprawy. To są jedynie sugestie, wyssane z palca. Skoro nie wiadomo, kogo zagra, to po co wprowadzać ludzi w błąd!
osobiście chciałbym jednak zobaczyć Riddlera w tej III części. Jeżeli to ja bym reżyserował Batmana, to nie stawiałbym na "słabo" znanych - oczywiście dla potencjalnych odbiorców- złych bohaterów. Znana postać może przyciągnąć więcej osób - Joker( nie znam osoby, która nie wie kim on jest) kojarzy się z 2 rzeczami: talią kart oraz z Batmanem..Co do Pingwina- moim zdaniem tak czy siak - zbyt żałosny - nawet jeśli miałby być tak zmontowany jak Joker Ledgera.
Ludzie, wszyscy tylko Zagadka,Kobieta Kot i Bane.Wiem że to świetne postacie ale przydałby się ktoś kogo nie było w dotychczasowych ekranizacjach.Moim faworytem wśród takich postaci jest Szalony Kapelusznik a i Brzuchomówca byłby niezły(przynajmniej jako ten drugoplanowy złoczyńca).
ps.Jak jakąś część będzie robił ktoś inny jak Nolan to wreszcie chciałbym zobaczyć Clayfaca
Bane niby był, ale to co Schumacher z nim zrobił... nie mam słów.
Bane u Nolana, byłby prawdziwy, taki jakiego jeszcze nie znają fani starych filmów o Batmanie. Bane po prostu byłby wtedy jak nowy.
Brzuchomówca to postać rodem z kiepskich komedii gangsterskich. Jak dla mnie to najbardziej zjebany przeciwnik Batmana. I nic nie pomoże, że reżyserem jest Nolan ;)
Bane jako świetnie wyszkolony zabójca a nie tępy osiłek- to może być to ;P Pisałem już o tym, jak bym widział tę postać w nowym Batmanie :)
A przeciwniczka?
A nowa dziewczyna Batmana?
Najbardziej chciałbym zobaczyć Kobietę Kot lub Talię Als Gul jako ukochaną Batmana. Natomiast jako przeciwniczkę - Harley Quinn. Może teraz będzie jej kolej, bo Poison Ivy już była, a Nolan chce nowych postaci.
Wszystkie trzy panie bardzo sobie cenie, więc nie ukrywam, że trudno którąś odstawic do lamusa ;) Harley Quinn mogła by byc, gdyby Nolan znalazł Heatha Ledgera w spódnicy.
Tak na marginesie to będzie w tym filmie o jedną kobietę za dużo moim zdaniem :P
Dla mnie Bane byłby odpowiedni jako ktoś kto odeśle gacka na emeryture a ja nie chce aby ta seria skończyła się na trzech częściach.
Ciekawe kto zostanie następcą Nolana.Swego czasu Zack Snyder wyraził zainteresowanie nakręceniem Powrotu Mrocznego Rycerza. Osobiście chciałbym zobaczyć batmana w jego reżyserii, mógłby połączyć najlepsze cechy filmów Burtona i Nolana.