PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319360
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Podobno przeciwnikami Batmana mają być pingwin i Riddler. Tak twierdził zapytany o to Michael Caine.

Batgirl_I

Ma byc podobno Człowiek Zagadka ????????

michu991

To tylko plotki, ale to bardzo prawdopodobne.

ocenił(a) film na 7
Batgirl_I

Nie sądzę gdyż Nolan zasugerował , że chce postawić na złoczyńców mniej znanych więc Pingwin czy człowiek zagadka odpadają .

Rales

Będę głęboko wdzięczna jeśli nie wskrzeszą Catwoman. Nie da się pobić Michelle Pfeiffer. Po prostu się nie da.

uliczka_2

Oczywiście, że muszą. Powinni zrobić komiksową catwoman, a nie jakołś wymyśloną przez Burtona.

Vinter

Catwoman z Batman Returns nie była zbyt wiernym odwzorowaniem tejże postaci z komiksów (podobnie jak Pingwin czy Joker) co nie zmienia faktu że wypadła bardzo fajnie ;p Zresztą w wersji Nolana też mieliśmy tego typu zmiany, np. połączenie postaci Ducarda i Ra's Al Ghula ;]

Co do przeciwników, ja słyszałem że Nolan nie chce dawać w trójce tych którzy już się pojawili we wcześniejszych filmach. Tak więc Pingwin, Riddler, Poison Ivy, Mr. Freeze i Bane raczej odpadają. Szkoda w sumie, bo bardzo bym chciał zobaczyć Bane'a bliższemu wersji komiksowej bo ta kupa mięcha z B&R to była porażka :/ Szkoda też Two Face'a, niby Dent był obecny przez cały film ale jako bad guy stanowił tylko mały epizod. Z drugiej strony jest jeszcze paru fajnych więc może to i lepiej że postawią na oryginalność zamiast dawać to samo co już było tylko w innej kombinacji i konwencji. No ale jak to będzie to się zobaczy. W końcu jeszcze tego nie kręcą, a wszystkie informacje które się pojawiają to tylko plotki tudzież luźne pomysły/przemyślenia aktorów i ekipy.

HuntMocy

Wiecie ja uważam poczatek i TDK za znakomite czesc ale w tdk nie podobal mi sie joker byl uwalony na twrzy a nie jak Jack Nicholson w roli jokera cala twarz na bialo i tak wyglada prawdziwy joker dobra a teraz cos w zwiazku Untitled Batman Project ciekawe czy po raz pierszy w historii batmana aktor bedzie gral 3 razy Bruca Wayne mi pasuje Christian Bale
moim zdaniem najlepiej zagral batmana i alfred tez spoko gra tego lokaja a i ja niechcialbym zeby grali ci sami wrogowie co w poprzednich batmanach

ocenił(a) film na 5
Naruto6hokage

Ja bym chciał, kilku z tych:
Scarecrow (zrobiony porządnie a nie na popychadło albo bohatera epizodycznego), Harley Queen, Catwoman, Riddler, Black Mask, Firefly, DeadShot, Facade, Spook,
A potem (w kolejnych częsciach) : Mr. Freeze, Hush, Bane, Prometheus, Poison Ivy, Mad Hatter, Pingwin, Ventriloquist (w ostateczności),

ocenił(a) film na 7
Batgirl_I

Najciekawsze postacie to moim zdaniem Prometheus, Hush, Professor Pyg (chociaz to byloby az zbyt chore)

Mozna by zrobic mega widowiskowa wersje z dwoma latajacymi przeciwnikami:
Killer Moth i FireFly :)

Mooman

Trzymajmy się faktów. Będzie 2 przeciwników. Kobieta i mężczyzna.
Wg. nie powinni być: Harley Quinn i Bane. A jako ukochana - Talia Als Gul.

ocenił(a) film na 5
polonista_filmweb

Jeśli Batman ma być wrogiem publicznym i ma być scigany przez władze miasta Gotham to mi to pachnie jakimś sabotażystą-manipulatorem-intrygantem w roli wroga. Na myśl nasuwają mi się Hush, Riddler, Anarky, Psycho-Pirate, Mad Hatter, Poison Ivy...

Bloodbane

Z tego należy wyciąć Riddlera, skoro wiemy na 100%, że go nie będzie.

ocenił(a) film na 10
polonista_filmweb

powołam się na jedną z plotek ze wrogiem ma być Hugo Strange. mógłby ktoś opisać mi tą postać wiem tylko ze to lekarz.

michal055

Proszę bardzo. Oto link do opisu tej postaci:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://en.wikipedia. org/wiki/Hugo_Strange

polonista_filmweb

Albo wejdź na Google Tłumacz, a następne do tłumaczenia angielskiej Wikipedii. Tam jest już jego cała biografia.

użytkownik usunięty
polonista_filmweb

co do wrogów:
w bibliotece szkolnej leżało wydanie FILMU sprzed 2 lat i była w nim krótka wzmianka o angażu Philipa Seymour Hoffmana jako Pingwina
Podobno po premierze Mrocznego Rycerza, Nolan pozytywnie odniósł się do propozycji aktora i stwierdził, że nie wyobraża sobie nikogo innego w tej roli
czy to może być jeszcze aktualne? :)

Raczej nie. Sam aktor wyraził się jasno, iż nie chce grać w Batmanie, i że nie dostał żadnej propozycji od Nolana. Natomiast Nolan nie chce Pingwina w 3 Batmanie, bo uważa tą postać za nie realną. Oprócz tego chce postawić na postaci, które nie pojawiły się jeszcze w poprzednich filmach.
Więc Pingwina należy skreślić z listy kandydatów do roli bossa.

ocenił(a) film na 5
polonista_filmweb

Pingwin wcale nie jest nierealny Ó_ó ...
Urodził się nieco zdeformowany, obrzucony przez społeczeństwo został gangsterem. Zafascynowany ptakami. Jakby mu zabrać te "zabójcze parasolki"* to mamy postać w 100% realną.

*Zwróćmy uwagę, że Jokerowi też Nolan odebrał jego "gadżety" typu zatrute klipsy, strzelające kwasem kwiatki, paraliżujące obrączki na palec etc.

ocenił(a) film na 5
Bloodbane

powinno być "odrzucony" w poście powyżej - literówka ;-/

Bloodbane

Prawdą jest, że Pingwin jest prawdopodobną postacią, ale nie dla Nolana. Z resztą nowe postaci w 3 Batmanie, to by było coś.

użytkownik usunięty
polonista_filmweb

No a co z Tomem Hardy'm? Jego postać też jest w pewnym sensie 'nowa' u Nolana. Tym bardziej, że nadal nie do końca wiadomo, kogo miałby zagrać. Hugo Strange'a?

Miał też zagrać Bullocka. Media nie potrzebnie wywołują zamęt wokół tej sprawy. To są jedynie sugestie, wyssane z palca. Skoro nie wiadomo, kogo zagra, to po co wprowadzać ludzi w błąd!

ocenił(a) film na 7
polonista_filmweb

osobiście chciałbym jednak zobaczyć Riddlera w tej III części. Jeżeli to ja bym reżyserował Batmana, to nie stawiałbym na "słabo" znanych - oczywiście dla potencjalnych odbiorców- złych bohaterów. Znana postać może przyciągnąć więcej osób - Joker( nie znam osoby, która nie wie kim on jest) kojarzy się z 2 rzeczami: talią kart oraz z Batmanem..Co do Pingwina- moim zdaniem tak czy siak - zbyt żałosny - nawet jeśli miałby być tak zmontowany jak Joker Ledgera.

emqbro

Chciałbym zobaczyć Bane

użytkownik usunięty
polonista_filmweb

Ludzie, wszyscy tylko Zagadka,Kobieta Kot i Bane.Wiem że to świetne postacie ale przydałby się ktoś kogo nie było w dotychczasowych ekranizacjach.Moim faworytem wśród takich postaci jest Szalony Kapelusznik a i Brzuchomówca byłby niezły(przynajmniej jako ten drugoplanowy złoczyńca).
ps.Jak jakąś część będzie robił ktoś inny jak Nolan to wreszcie chciałbym zobaczyć Clayfaca

ocenił(a) film na 5

Bane niby był, ale to co Schumacher z nim zrobił... nie mam słów.
Bane u Nolana, byłby prawdziwy, taki jakiego jeszcze nie znają fani starych filmów o Batmanie. Bane po prostu byłby wtedy jak nowy.

ocenił(a) film na 10

Brzuchomówca to postać rodem z kiepskich komedii gangsterskich. Jak dla mnie to najbardziej zjebany przeciwnik Batmana. I nic nie pomoże, że reżyserem jest Nolan ;)

Bane jako świetnie wyszkolony zabójca a nie tępy osiłek- to może być to ;P Pisałem już o tym, jak bym widział tę postać w nowym Batmanie :)

Back to School

A przeciwniczka?
A nowa dziewczyna Batmana?
Najbardziej chciałbym zobaczyć Kobietę Kot lub Talię Als Gul jako ukochaną Batmana. Natomiast jako przeciwniczkę - Harley Quinn. Może teraz będzie jej kolej, bo Poison Ivy już była, a Nolan chce nowych postaci.

ocenił(a) film na 10
polonista_filmweb

Wszystkie trzy panie bardzo sobie cenie, więc nie ukrywam, że trudno którąś odstawic do lamusa ;) Harley Quinn mogła by byc, gdyby Nolan znalazł Heatha Ledgera w spódnicy.
Tak na marginesie to będzie w tym filmie o jedną kobietę za dużo moim zdaniem :P

użytkownik usunięty
Back to School

Dla mnie Bane byłby odpowiedni jako ktoś kto odeśle gacka na emeryture a ja nie chce aby ta seria skończyła się na trzech częściach.

Na pewno zrobią kolejne części, ale bez Nolana i Beel-a

użytkownik usunięty
polonista_filmweb

Ciekawe kto zostanie następcą Nolana.Swego czasu Zack Snyder wyraził zainteresowanie nakręceniem Powrotu Mrocznego Rycerza. Osobiście chciałbym zobaczyć batmana w jego reżyserii, mógłby połączyć najlepsze cechy filmów Burtona i Nolana.

Trochę wątpię, bo będzie kręcił trylogię nowego Supermana i Xerksesa, więc nie będzie miał zbyt wiele czasu. No, ale on do tego najbardziej się nadaje.