PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

O co chodzi z tym jakimś znakiem w zwiastunie i że niby gdzie on jest?

użytkownik usunięty
urinmyveins

Znak zapytania - symbol człowieka zagadki.
Wąż - fani twierdzą , że jest to symbol Bane'a [osobiście nie znam jego genezy więć nie wiem]

http://imageshack.us/photo/my-images/841/przechwytywaniejn.jpg/

ocenił(a) film na 9

Oh, jak patrzę na ten screen... chyba niektórzy szukają dziury w całym. Ale dziękuję za odpowiedź.

urinmyveins

Ludzie zawsze szukają dziury w całym.

użytkownik usunięty
urinmyveins

W znak zapytania, jeszcze jako tako da się uwierzyć, ale tego węża to widzą chyba tylko "wybrańcy" :)

Jak się jeszcze oddali to widać dość wyraźnie ten znak zapytania, ale co do węża to się zgadzam :P

ocenił(a) film na 7
typek234

po prostu to chmura i tyle a inni doszukują się nie wiadomo czego

użytkownik usunięty
mrPARADOKS

Nie wiem,czy się zgodzicie, ale chyba lepiej szukać symboli w zwiastunie Batmana niż mnożyć teorie spiskowe np w sprawie wiadomej katastrofy lotniczej. A jak się okaże, że wąż i znak zapytania rzeczywiście tam są, to fajnie, bo epizod z riddlerem byłby miłym smaczkiem.

ocenił(a) film na 9

A ja myślę, że za dużo jest już ''nowych'' postaci. A kogoś byś widział w roli Riddlera?

ocenił(a) film na 7
urinmyveins

Ja bym chciał zobaczyć Johnego Depa w tej roli ale obsadzenie człowieka zagatki w epizodycznej roli było by bez celowe

użytkownik usunięty
mrPARADOKS

BYłby to taki mały "smaczek" dla fanów. Skoro Nolan ma zamknąc historię pomijając tyle ciekawych przeciwników, to może wklei gdzieś epizod. Może scenę otwierającą? Coś jak w Bondach :)

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

Tylko nie Depp.

mrPARADOKS

Depp jak najbardziej by pasował. Może JGL tak naprawdę gra Człowieka Zagadkę?

ocenił(a) film na 9
neo_angin

A co Wam nie pasuje w tym policjancie?

użytkownik usunięty
urinmyveins

Tutaj macie screen z tym wężem. Czasami ten niby język przypomina mi dziób kaczki.

http://imageshack.us/photo/my-images/217/przechwytywaniejn.jpg/

Ja tam nadal nie widzę węża xD

ocenił(a) film na 9
daken

Ja tam niczego nie widzę, tylko jakiś chmur

ocenił(a) film na 7
urinmyveins

Szczerze wątpię w Zagadkę i mówiąc prawdę gdyby Joseph Gordon Levitt go zagrał byłbym rozczarowany. Mam nadzieję że retrospekcje o których dużo jest mowy mogą pokazywać Johna Blake'a jako policjanta GCPD zanim stał się Jokerem. Ewentualnie jakąś epizodyczną scenę z Jokerem w Arkham.

Co do tych symboli na plakacie to bajki. Pytajnik widać nie tylko w chmurkach (z resztą jak i węża) ale zwłaszcza po lewej stronie postera jednak nie sądzę by Nolan ćwiczył bystrość w fanach i przemycał jakieś głupie zapowiedzi.

ocenił(a) film na 5
Kustosz_Dzwieku

"Johna Blake'a jako policjanta GCPD zanim stał się Jokerem."
Zgiń, przepadnij!

użytkownik usunięty

To rzeczywiście przypomina kaczkę. Czyżby jednym z przeciwników Batmana był prezes K?

wybaczcie, węża za Chiny tam nie widzę. ;)

ocenił(a) film na 5
urinmyveins

Z pewnością nic takiego tam niema. Gdyby było to umieściliby też na plakacie.

urinmyveins

Być może to ma tam być i jest takim chwytem, żeby fani sobie coś wyobrażali.