W okolicach grudnia chyba, ostatnio mało interesuje się ogólnymi nowinkami na temat TDKR :)
Bo po pierwszych dwóch świetnych częściach, trójka "Piratów" stała się jednym z największych rozczarowań roku (według plebiscytu KMF największą porażką), a czwórka (i zapewne kolejne części) to robione pod kasę kompletne gnioty!
podpisuje sie pod tym.chociaz nie widzialem 4.uwazam ze gradacja nastepuje wraz z przybywajacymi czesciami.
wg mnie pzk to swietne kino widowiskowe,nie szukam tam glebszego przekazu i innych tego typu rzeczy ktorych brak nie podoba sie filmwebowym 'znawca' fillmowym.dla mnie jest to czysta rozrywka ladnie podana.
uuuuu...
ktoś tu lubi się powtarzać...
Juby usazadnij na jakiej podstawie powieliłeś jakże ...hmmm... wyczerpującą emocję, że tak rzeknę.
sanczopansa od Ciebie chętnie się dowiem po czym wnioskujesz, że jestem dzieckiem ? i okazyjnie czemu nie masz swojego zdania i wdup
mam swoje zdanie ktore swietnie odzwierciedlaja wypowiedzi juby_. wnioskuje to po chorej fascynacji marnymi efektami 3d a w wypadku batmanow zabieg 3d to samobojstwo. film stracilby jakies 25 %w moich oczach.zreszta musze cie zmartwic ale nolan nie ma/mial zamiaru robic batmanow w 3d :(
widzisz każdy ma swoje zdanie, ja też byłam przeciwniczką 3d, ale po obejrzeniu HP w 3d stwierdziłam, że jakość i efekty są o wiele lepsze niż normalnie.
fakt noszenie okularów 3d jest uciążliwe, szkególnie dla kogoś kto musi nosić okulary korekcyjne (f*ck!), ale moim zdaniem warto się przemęczyć tych kilka godzin dla świetnego efektu
jak nie lubisz 3d to nie, nikt cię tu przecież nie namawia, wyraziłam tylko swoje zdanie a wy jak trolle mnie objechaliście nie podając żadnego konkretnego powodu/argumentu.
a co do mojego wieku, to nie zdziwię się, jeśli jestem niewiele młodsza od ciebie, jak nie starsza :)
watpie ze jestes niewiele mlodsza a juz nie wyobrazam sobie ze jestes ode mnie starsza,przyklad;
'Juby usazadnij na jakiej podstawie powieliłeś jakże ...hmmm... wyczerpującą emocję, że tak rzeknę' ?!
moze w wypadku hp 3d wypalilo natomisat w wielu innych produkcjach nie. batmana w ogole nie widze w takiej oprawie a jestem jego zagorzalym fanem.
rozumiem ze wyrazilas swoje zdanie ,jak dla mnie bledne .nie kazdy film nadaje sie do krecenia w wersji 3d
Już ci tłumaczę skąd moja wypowiedź LoveKiller.
Otóż po pierwsze, żal mi cie jeśli nie wiesz, że "był już pierwszy?!" zwiastun do filmu (bo skoro jesteś na forum filmu, to znaczy, że musiałeś wejść na sam film, a tuż nad wiadomościami widać Teaser w zwiastunach). A po drugie: 3D to pogrążający się z miesiąca na miesiąc niepotrzebny bubel nazywany w Hollywood "Dolar, dolar, dolar". Wszyscy powinni się cieszyć i dać Nolanowi nagrodę specjalną za to, że robi jeden z największych filmów przyszłego roku bez 3D, a ty masz nadzieję go zobaczyć w takiej technologii? Gratuluje i żegnam...
jak już chcemy rozmawiać to ja to nie "on" ale "ona" ;)
w końcu ktoś się nademną lituje, jakie to słodkie :)
wiesz wyobraź sobie, że niektórzy od października do czerwca się uczyli, a potem całe wakacje pracowali od rana do nocy, więc nie mieli czasu wejść nawet na 15 minut na filmweb, bo woleli pójść spać.
poszerz horyzont myślenia ;)
to było po pierwsze ;)
co do 3d, to wiadomo, że tam gdzie nie ma spektakularnych efektów specjalnych 3d nie przejdzie, ale nie oszukujmy, się w Batmanie wszystko bazuje na efektach specjalnych. poza tym seria o Batmanie to taki sam "bubel z Hollywood nazwany "Dolar, dolar, dolar"
;)
No to chyba nie widziałaś ostatnich dwóch Batmanów, gdzie efekty specjalne (szczególnie komputerowe) zminimalizowano do minimum jak na dzisiejsze standardy.
nie, nie widziałam. nigdy, żadnego Batmana. na forum weszłam dla żartów.
może i efekty są zmniejszone do minimum, ale i tak jest ich dużo :)
Nolan ze Snyderem opracowali podobno nowy format 3d na potrzeby Man of Steel. W sumie już bym chciał wiedzieć OCB.
Nolan dawał pomysł i pomagał pisać scenariusz do nowego "Supermana". Sam przy swoich filmach nie zajmuje się zdjęciami (ma od tego genialnego Wally'ego Pfistera), a co dopiero wymyślałby kamery do nie swojego filmu. W dodatku nie popiera on tej technologii, więc wszystko co napisałeś to jedna wielka bzdura.
Później poszukam linka ale jestem tego akurat pewien. Akurat operator nie musi odpowiadać za patent technologii 3d więc walnąłeś bzdurę. Kamery też wymyślać nie musiał bo ta technologia nie różni się pod względem obrazu tylko innej jego konwersji. W sumie bardziej jest to pomysł Snydera ale Nolan stwierdził że w takim 3d mogłyby być jego film. Jak czegoś nie wiesz o wszechwiedzący to nie musi być to bzdura.
"Akurat operator nie musi odpowiadać za patent technologii 3d więc walnąłeś bzdurę" - operator wybiera technologie w której chce kręcić i to on jest głównie odpowiedzialny za takie rzeczy (no chyba, że gdzieś wtrąci się Cameron). :D
Poza tym Nolan w trakcie pre-produkcji "Suprmana" był zajęty pisaniem "Batmana"!
http://kultura.newsweek.pl/zack-snyder--miliarder-kina,75341,3,1.html
Masz Nolanowi według Snydera podoba się pomysł. Czytałem o tym jeszcze w jakimś numerze "Filmu" chyba ale w tym wywiadzie z "Newsweeka" też masz wzmiankę.
Ja tu jestem niezwykle szczęśliwy, że nie będę musiał ubierać tego "czegoś" i męczyć się przy oglądaniu Batmana, a Ty jeszcze tego pragniesz ;/
http://files.sharenator.com/181148_triple_facepalm_super_RE_The_most_awesome_thi ng_u_will_ever_see-s600x480-89034.jpg
co to ma znaczyć? Domyślam się, że to twój komentarz dla mojej głupoty, i że napiszesz, że zacząłem zdanie od małej litery.
Ale to nie głupota, tylko prawda :) 3 była rozczarowaniem, a 4 niezła.
Nie nie napisze, że zacząłeś z małej litery. Ale: "co to ma znaczyć?"
http://media.comicvine.com/uploads/4/47181/877144-mega_facepalm_super.jpg