Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Nie ten sam co w komiksie. Ten tylko się oblizuje i mlaska. Ile razy się zaśmiał w filmie? Ze trzy razy?

ocenił(a) film na 10
Ketosz

Teraz patrzę na to z innej strony dzięki tobie : ) Po prostu byłoby fajnie go zobaczyć w trójce, ale myślę że powstała taka część jaka miała powstać. Nie zmienimy tego ; )

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

moze i malo ale jak juz jebnal to porzadnie

ocenił(a) film na 9
Mr_Krytyk

Ja mam wrażenie że w tym filmie Joker tylko udaje niepoczytalnego i niezrównoważonego,a tak naprawdę jest cholernie inteligentnym gościem,który wcześniej wszystko zaplanował.
Żałuje tylko że Joker nie spotkał się ze Scarecrowem osobiście, ta dwójka mogłaby dopiero zaprowadzić chaos w Gotham. Zamiast niego Joker sprzymierzył się z two facem.....

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

Zgadzam się. Mi też Joker po jakimś czasie wydawał się ineligentnym, a nie chorym umysłowo. Może dlatego że był poważniejszy. Ale w końcu zabijał dla zabawy, więc to mało prawdopodobne.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

Mądra dziewczyna. No właśnie zbyt poważny w tym filmie jest......ja wczoraj oglądałem Batmana z 89 i strasznie się śmiałem jak Joker reklamował smilex:-)

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

Dziękuję : )
Reklama smilexa była rzeczywiście śmieszna ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

mi się od początku wydawało że Joker coś planuje bo nie można być aż tak szalonym :D

ocenił(a) film na 9
jestemtwoimojcem

Joker i Scarecrow to by rozwalili całe miasto,ale nie sprzymierzył się z Dentem bo najlepszym ciosem będzie upadek dobrego człowieka a nie psychicznego psychiatry

ocenił(a) film na 10
dawid10809

O to chodziło właśnie w tym wątku. Joker chciał pokazać że nawet ktoś tak wspaniały jak Dent, może zejść na złą drogę. Joker rzeczywiście był zbyt genialny żeby być psychopatą ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

szkoda Denta .... całe życie w jednej chwili rozwalone jak afgańskie domy ....
Nie był potworem -on wszystkich wyprzedzał

ocenił(a) film na 9
dawid10809

Dziwne że w szpitalu Dent nie zabił Jokera. Ja bym zastrzelił drania z uśmiechem na ustach.
Słuchajcie jednak minimalnie lepszym od Eckharta w roli two facea, jest Tommy Lee Jones:-) . Ta gra aktorska,ta mroczna charakteryzacja,dziwie się czemu nie dostał nominacji do oscara za tę role:-)

ocenił(a) film na 9
jestemtwoimojcem

Bo uznał że wynik rzutu monetą to decyzja losu a jeśli los chce żeby Joker żył to lepiej tego nie kwestionować

ocenił(a) film na 9
jestemtwoimojcem

ja bym od razu zastrzelił Jokera :D
ale Tommy nie jest nawet minimalnie lepszy niż Aaron

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Mi szkoda go było. Stracił dziewczynę, cierpiał przy poparzeniu. Niektórzy to by stracili już sens życia.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ja bym rozwalił Jokera na miejscu :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Każdy by pewnie chciał to zrobić, tylko najgorzej że Dent rozwiązywał wszystko za pomocą monety.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

poprzednie sposoby wyboru doprowadziły go do spalonej buźki i straty dziewczyny

ocenił(a) film na 10
dawid10809

No właśnie.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

lepiej nie walczyć o sprawiedliwość -albo stan się przestępcą albo się nie wpieprzaj w paradę

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ja myślałem tak :gdybym miał przed sobą kogoś takiego jak Joker i miałbym gnata to :gdy wypadnie orzeł zabije go,jeśli reszka rzucam znowu

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Też dobry pomysł ; ) Joker by się trochę zdziwił.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

zrobiłem tak gdy siostra zabrała mi 5 dych -powiedziałem "gdy wypadnie orzeł stłukę cię" a gdy wypadnie reszka ?"pozwolę sobie rzucić ponownie "

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Trochę ostro, ale też bym się wkurzyła. Chociaż ja i moja siostra to sobie nie zabieramy kasy, ale ona pozwala sobie brać coś bez pytania, co jest strasznie denerwujące.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ustaliłem że przywalę jej raz -i dotrzymałem słowa .szkoda tylko że miałem kastet na łapie :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Z moją siostrą też dochodziło czasami do potyczek, ale to chyba u każdego rodzeństwa ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ale te 50 dych były dla mnie warte więcej niż jej życie :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

50 zł to dla mnie czasem majątek ; ) Ale zależy kiedy, jak krucho z kasą, to tak.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ja od rodziców nigdy kasy nie brałem -wolałem samemu zarobić żeby gdy coś sobie kupię nie było że mam to komuś dać bo oni za to zapłacili

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Ja nie dostaję kieszonkowego, ale co jakiś czas babcia lub ciocia coś dadzą : ) No i słodycze czy jakieś ubrania to nam mama kupuje. Sporo rzeczy kupuję za to co dostanę od rodziny, bo jeszcze nie zarabiam.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

kiedyś pod względem kasy będę na poziomie Batmana :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Życzę ci tego z całego serca : )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ale i tak nie będę biegał po dachach w nocy :D będę miał inne zajęcia :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Aczkolwiek skakanie po dachach byłoby ciekawe ;D

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

-u mnie to była by broń,noże ,kastety :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

No to nieźle ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ja byłbym postacią typu Punisher,Red hood :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Ciekawy wybór. Ja zawsze zazdrościłam Harley Quinn, miała super faceta, który miał poczucie humoru i klasę. Ona była urocza i zabawna. Taka szalona miłość ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

i oryginalny-w końcu nie każdy facet kupuje swojej dziewczynie paczkę z bombą ::D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Też prawda ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

Joker by wylał jej na włosy jakiś kwas i by powiedział"ładniej ci w rozpuszczonych"

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Świetny tekst : ) Chciałabym zobaczyć jak to mówi do Harley. Ale dla mnie i tak są uroczą parą :D

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

szczyt uroku-on maniakalny morderca o niewiadomym pochodzeniu a ona psychiczna pani psycholog :D

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Ale Harley przecież jest taką śmieszką, a kiedy Joker jest w humorze, to i on jest dobry dla niej ; ) Wiem że to para psychopatów, ale lubię ich.

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

a co do tego tekstu - ja czasami mam specyficzne poczucie humoru , i kolega mi to powiedział na lekcji /że gdyby dawid miał dziewczynę to by wylał jej na włosy kwas i powiedziałby "ładniej ci w rozpusczonych"

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Ja czasem też mam dziwne poczucie humoru. Albo usłyszę coś i zaczynam się strasznie śmiać ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

pamiętam jak było na zdjęciach klasowych:uśmiech
wtedy do mnie ktoś gada : my nie idziemy nikogo zabić

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Czyli twój charakter jest im znany ;D Ja to zawsze cicho siedzę, ale nie jestem najspokojniejsza w klasie ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

ja w kwestii najspokojniejsza osoba jestem na tyłach

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Każdy ma inny charakter. Mam w klasie dużo osób ,,aktywnych" i trochę mniej tych cichych ; )

ocenił(a) film na 9
natka17_1998

wykraczając poza temat :ciebie też zastanawia sens biegania nocą po dachach i walczenie z przestępcami ? tu minusy przeważają plusy
+ miasto staje się bezpieczniejsze
-kontuzje
-brak snu
-ryzyko śmierci