PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=692191}

Mroczny zakątek

Dark Places
2015
6,2 16 tys. ocen
6,2 10 1 15833
3,8 4 krytyków
Mroczny zakątek
powrót do forum filmu Mroczny zakątek

"Mroczny zakątek" Gillian Flynn jest moim osobistym tegorocznym bestsellerem. To świetny dramat, który na długo pozostanie w mojej pamięci. Film był dobry, Charlize świetna, ale jednak książka wywarła na mnie dużo większe wrażenie. Przeczytałam ją w jeden dzień, zaniedbując wszystko wokół. Czytając, słyszałam metal w głowie. W Benie widziałam mojego pierwszego faceta. No, bomba! Polecam, podobnie jak "Ostre narzędzia". Generalnie, jeśli ktoś nie czytał książki, to raczej się nie "zachłyśnie". Książka wbija w fotel, natomiast film w fotelu usadza.

ocenił(a) film na 6
savargia

Czesto czytajac opinie wlacza mi sie dowcip o dwoch jedzacych szczurach-Niezly ten film.-Ksiazka lepsza.

ocenił(a) film na 7
drsmierc

Dobre, nie znałam tego dowcipu:) W większości przypadków, tak właśnie jest, że pierwowzór wypada lepiej. Ale są wyjątki, oj są...

ocenił(a) film na 6
savargia

Sa ale rzadko.A Mroczny zakatek nie wiem czy chce mi sie cos takiego czytac,film srednio ciekawy,ksiazka to pewnie ala triller,raczej nie jestem milosnikiem takiej literatury.

ocenił(a) film na 5
savargia

Może nie na temat, ale: "Ostre przedmioty" - ta książka mnie przytłoczyła, klimat jest ciasny, przerażający, zakończenie szokujące - wymieniłam chyba wszystkie cechy dobrego (wg mnie thillera) - mimo wszystko nie wyobrażam sobie przeniesienia tej historii na ekran - zbyt wiele dzieje się "wewnątrz" głównej bohaterki