PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=692191}

Mroczny zakątek

Dark Places
2015
6,2 16 tys. ocen
6,2 10 1 15828
3,8 4 krytyków
Mroczny zakątek
powrót do forum filmu Mroczny zakątek

dark places

ocenił(a) film na 6

drastyczny sposób matki na ratowanie majątku na dodatek wtedy, kiedy na syna padają takie oskarżenia!!! nie rozumiem czemu "leon zawodowiec" strzela do dzieciaka? pewnie i tak by nie rozpoznała sprawcy... nie do końca to przemyślane przez matkę, farma pod młotek, córki do sierocińca, syn do poprawczaka, kasa kiedyś tam może i by spłynęła do dzieciaków na usamodzielnienie a może i nie.......mimo to dobrze się ogląda, fajnie obsadzone, polecam

krasula_1

Dziećmi miała zająć się jej siostra. Były dwie sceny na to wskazujące: rozmowa rudej z siostrą w aucie i scena pisania listu do dzieci. A pieniądze z odszkodowania miały iść też na adwokata dla Bena. Plan nie był taki zły. Słabość widziałam gdzie indziej. W czasie tego upozorowanego morderstwa któreś z dzieci mogło się obudzić. I tak też się stało, tylko z innej przyczyny.

ocenił(a) film na 6
BinBin

fakt, coś tam takiego wspomniano między siostrami, ale i tak to b.drastyczna opcja, czemu "leon" strzelił do dzieciaka? mieli umowę i kasę dostał a dzieciak co by mógł powiedzieć...??? że ktoś wlazł do domu i strzelił do mamy a twarzy na pewno by nie opisał, ciemno było, to po co zabijać!!!

krasula_1

Zgadzam się, że rozwiązanie drastyczne, ale też przedstawiona sytuacja w filmie wskazywała, że kobieta wyczerpała wszystkie opcje. Nie chcę dyskutować czy naprawdę wszystkie, po prostu w jej przekonaniu to była ostatnia możliwość.
Myślę, że "Leon" strzelił do dziecka, bo obawiał się, że zostanie przez nie rozpoznany. Mieli umowę, ale zanim strzelił do dziecka, powiedział do matki: nie taki był plan. Matka jego zdaniem nie dopilnowała, żeby nie było świadków jego morderstwa. Owszem, było ciemno, ale myślę, że killer nie chciał ryzykować.