Muły siostry Sary

Two Mules for Sister Sara
1970
7,2 8,4 tys. ocen
7,2 10 1 8408
7,1 8 krytyków
Muły siostry Sary
powrót do forum filmu Muły siostry Sary

już wiem na czym sie wzorował tworząc django i skąd ściągnoł soundtrack. ogromy minus dla tego człowieka bo nie potrafi nic sam wymyślić.............

sitall

gdybyś tylko znał choć trochę proces twórczy Tarantino to wiedziałbyś, że wszystko w jego filmach jest skądś ukradzione

sitall

Wiesz, co to jest "pastisz"? Filmy Tarantino to właśnie pastisze i on się wcale z tym nie kryje. Znawcy kina lubią taką zabawę, bo mogą wyszukiwać źródła inspiracji. Tylko trzeba te źródła znać, a nie odkrywać Amerykę z opóźnieniem ;)

lifter67

eee to do dupy ;0 nie przepadam za tarantino, ale myślałem, że tworzy coś własnego, a tu o. Ściągacz jeden xd

MegaSzczota

To należysz to bardzo elitarnego grona ludzi, którzy NIE MIELI POJĘCIA, że Tarantino bawi się konwencjami i jest tzw. postmodernistą. Gratulacje ;) Wiesz, wielu ludziom (np. mnie) to nie przeszkadza.

lifter67

nie wiem, nie znam wszystkich ludzi świata i nie wiem jak elitarne jest moje grono.

MegaSzczota

haha, świetny komentarz.

lifter67

Tarantino to postsraczka a nie postmodernista.

markin

Gratuluję fekalnych zainteresowań, ja pozostanę przy filmach.

lifter67

bynajmniej

markin

Kurde, a jakim debilnym filmem jest Amadeusz Formana, przecież tam nie stworzył wlasnej muzyki tylko ukradl gotowa muzyke Mozata. Debil. A Pianista? PRzecież ukradl muzyke Wladyslawa Szpilmana i Chopina. Jakie zlodzieje, zadni reżyserzy.

Kurde, w filmie o Szpilmanie nawet historie ukradł, nie stworzyl nowej.

użytkownik usunięty
markin

'dopoki nie wszedlem do internetu nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow' (St. Lem).

lifter67

chyba pasztet a nie pastisz.... a wiesz dlaczego pasztet???

lifter67

Zawsze, kiedy odkrywasz czyjeś złodziejstwo, jeśli go kochasz, nazwiesz to pastiszem. Podobają mi się akurat filmy z oryginalnymi pomysłami, więc Tarantino nie jest moim ideałem.

voleon

dokładnie jak gimbusy którym się podoba Tarantino bo tak wypada kiedy się mówi o złodziejstwie i tandecie tego pseudo twórcy to lecą w formułowanie eufemizmów do żenada Tarantino. Tutaj w formie pastiszu.

markin

O matko, co za trolle, którym się wydaje, że każdy, kto ośmiela się mieć inne poglądy, jest głupim gówniarzem...

lifter67

są tacy którzy nie są lemingami

lifter67

Heh, Andy Warhol wg Ciebie to gowno nie twórca, bo przecież zapożyczał a nie bawił się konwencją. Rysunki satyryczne, parodie to przecież nie kino bo gdzie tam, sztuka musi być wszechoryginalna. Masz Autostopowicza ocenionego na 10..wiesz ile tam jest zapożyczeń? Wg Ciebie to postsraczka, gwno nie film, wg Twoich kryteriow. A Kung Fu Szał? Stary, wg Twoich wlasnych kryteriow powinienes temu filmowi dac 1/10.

markin

Wg. Ciebie jak miał stworzyć film, który ma być nawiazaniem do wielu kultowych westernów i bawić sie ich konwencja, cechami poszczególnych konkretnych filmów, jeśli miałby...do nich nie nawiazywac? To trochę idiotyczne. Jak Andy Warhol miałby bawić się konwencją obrazu Marlin Monroe....nie używając i nie nawiązując do obrazu, zdjęcia Marlin Monroe? Troche debilne...

użytkownik usunięty
voleon

'dopoki nie wszedlem do internetu nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow' (St. Lem).

lifter67

pisząc takie bzdury widać, że nie wiesz co to jest pastisz

markin

Oświeć mnie w takim razie.

lifter67

www.google.pl

Hildefix

Dzięki, Cpt. Obvious.

lifter67

"odmiana stylizacji; utwór naśladujący istotne cechy jakiegoś dzieła lub stylu, zagęszczający je i uwydatniający. Może pełnić rolę żartobliwą jako zabawa literacka lub też stanowić świadectwo sprawności warsztatowej jego twórcy. W przeciwieństwie do parodii nie pełni funkcji satyrycznej i uprawiany może być w celu pochwały stylu, maniery danego pisarza lub gatunku, nie w celu jego krytyki[1][2]." coz mozna dodac?

lifter67

wybacz,nie doczytalem ironii i wczesniejszego komentarza :)

Hildefix

Spox :)

sitall

1. Tarantino zawsze bierze muzykę skądś 2. "Django" to pierwszy film, w którym Tarantino użył myzyki tworoznej do tego filmu np. piosenka której tytułu nie pamiętam, ale leci tak "He's name is King,..." o dr Schulzu

sitall

Ty za to wymyśliłeś!

sitall

od lat mówię, że Tarantino to syf i tandeta

sitall

A konkretnie to podaj rzeczy wspólne dla obu filmów. Bo ja nie potrafię ich dostrzec. No chyba, że masz na myśli akcję filmu, czyli dziki zachód, to tak. A może konie, bo u Tarantino też na nich jeździli.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sitall

Yyyy, wy serio? Błagam, niech ktoś się przyzna, że po prostu trolluje...