PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485802}

Musimy porozmawiać o Kevinie

We Need to Talk About Kevin
2011
7,4 102 tys. ocen
7,4 10 1 102114
7,8 52 krytyków
Musimy porozmawiać o Kevinie
powrót do forum filmu Musimy porozmawiać o Kevinie

no a nie wydaje wam sie ze od pierwszych scen filmu widac ze kevin i eva to ta sama osoba?

ocenił(a) film na 9
urszulakk

Dlaczego tak uważasz?

siarczan

Pewnie z powodu scen w których Eva zamacza twarz w wodzie, a po zanurzeniu ukazuje się twarz Kevina (lub na odwrót)..?
W sumie ciekawe spostrzeżenie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Stefanek

Gdzie tu masz spoiler człowieku? Po 1) to tylko hipoteza założyciela tematu a po 2) panuj nad sobą, może choć trochę.

ocenił(a) film na 8
urszulakk

To jest oczywiste, że syn wrodził się w matkę, bynajmniej ja to tak zrozumiałam.

ocenił(a) film na 7
mirandafilm

Ta wdał się w matkę i nie ma w tym żadnej większej głębi. Tylko już tak abstrahując od tego, na litość kuźwa boską, BYNAJMNIEJ ma KOMPLETNIE inne znaczenie niż przynajmniej. Dzieci, nauczycie się znaczenia słowa zanim go użyjecie, bo chcąc zabrzmieć mądrze brzmicie idiotycznie.

ocenił(a) film na 8
Voytash89

Po pierwsze nie dzieci, a po drugie nikt nie kazał Ci interpretować mojego komentarza dosłownie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
mirandafilm

Po pierwsze nie chwaliłbym się, że nie dzieci, bo to stawia w jeszcze gorszym położeniu, a po drugie co tu do interpretowania? Przez prosty, za żadną interpretację się nawet nie brałem. Bez odbioru.

ocenił(a) film na 7
Voytash89

przekaz*

ocenił(a) film na 8
Voytash89

To o co Ci chodzi człeku? (Teraz) Bez odbioru. PS: Pytanie z tych retorycznych, nie odpowiadaj :)

użytkownik usunięty
mirandafilm

Chodzi mu o to, że używasz słowa "bynajmniej" nie wiedząc, co znaczy.

ocenił(a) film na 8

Nie mam problemu z interpretacją swoich własnych słów, może to Wy nie rozumiecie mnie, po prostu..

ocenił(a) film na 7
użytkownik usunięty
mirandafilm

A więc zdajesz sobie sprawę, że to co napisałaś, czyli

"To jest oczywiste, że syn wrodził się w matkę, bynajmniej ja to tak zrozumiałam"

Nie ma żadnego sensu? Bynajmniej i przynajmniej to nie to samo, wiesz? Bynajmniej to to samo co WCALE NIE. Trzeba po prostu umieć się przyznać do błędów.

ocenił(a) film na 8

Bynajmniej.

ocenił(a) film na 6
mirandafilm

http://photos.nasza-klasa.pl/5041990/45/main/ed9b667a1e.jpeg

ocenił(a) film na 8
Sighma

Ulala, przynajmniej Ty o tym wiesz :-)