PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485802}

Musimy porozmawiać o Kevinie

We Need to Talk About Kevin
2011
7,4 102 tys. ocen
7,4 10 1 102113
7,7 65 krytyków
Musimy porozmawiać o Kevinie
powrót do forum filmu Musimy porozmawiać o Kevinie

2/10

ocenił(a) film na 2

To, że ktoś przerobił "Omen'a" w dramat, pobawił się chronologią oraz zaniechał logikę ludzkich zachowań to wcale nie oznacza, że zrobił godny uwagi film.

ocenił(a) film na 8
pachomir

A właśnie, że jest to godny uwagi film. Temat trudny , sceny mocne, gra aktorów swietna. A po filmie długo jeszcze o nim sie myśli.

ocenił(a) film na 9
pachomir

Omen ? Gdzie ty masz w tym filmie momenty związane chociaż z okultystkom ? Albo choć nawiązanie do Biblii ?

ocenił(a) film na 3
Definicja_Smierci

w opisie masz "Tytułowy Kevin to demoniczny nastolatek, który świadomie manipuluje swoim otoczeniem, nie uznaje żadnych zasad (...)" może autorowi chodziło o powiązanie tego fragmentu do fabuły Omena?

ocenił(a) film na 3
ChibiGoku

*do = z

ocenił(a) film na 2
ChibiGoku

to, że powiążę film z innym nie oznacza, że ma być powiązany z nim 100-procentowo. Nie widzicie na serio nic co by łączyło te dwa filmy? Zabierzcie diabła i tą Biblię...

ocenił(a) film na 3
pachomir

no i tu masz rację:) mi właśnie ten opis podsunął skojarzenie też z Omenem i dlatego miałem wysokie nadzieje związane z tym filmem... jak widać się "lekko" rozczarowałem XD

ChibiGoku

Zabawne, miałem "Omen" też jako pierwszy przyszedł mi do głowy podczas seansu. Brak portetu psychologicznego, który by w jakikolwiek sposób uzasadniał postępowanie głównego bohatera. Od urodzenia przesiąknięty złem - dla mnie to niezamierzona autoparodia, bo widać, że twórcy pomysł mieli ambitny, ale nic z tego nie wyszło.

Kubin

"miałem" -> "mi"

ocenił(a) film na 9
pachomir

zawsze bawi mnie kiedy za ocenianie wybitnych filmów bierze się prostactwo:)

ocenił(a) film na 5
pachomir

Zmarnowane 2 godziny.
Nie wiem co ten film miał dać komukolwiek? Brak logiki, spójności, za to dużo gapienia się w podłogę Tildy Swinton.

ocenił(a) film na 9
frederic82

co rozumiesz przez brak logiki i spójność?

tak w ogóle, ludzie, po co bierzecie się za filmy które was przerastają?

ocenił(a) film na 5
Stilnes

Mogę Ci powiedzieć co w Twoich wypowiedziach jest brakiem logiki czy spójności: chcesz, żebym w wszedł z Tobą w polemikę, a jednocześnie obrażasz inteligencję moją i innych.

ocenił(a) film na 9
frederic82

oj tam, oj tam.

tak naprawdę zwisa mi to czy wejdziesz w tą polemikę, czy nie:)
bo co mądrego możesz napisać?