PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485802}

Musimy porozmawiać o Kevinie

We Need to Talk About Kevin
2011
7,4 102 tys. ocen
7,4 10 1 102114
7,8 52 krytyków
Musimy porozmawiać o Kevinie
powrót do forum filmu Musimy porozmawiać o Kevinie

Pytanie

ocenił(a) film na 5

Dlaczego wszyscy mieszkancy nienawidzili matki Kevina? Tylko dlatego, ze byla matka mordercy?

ocenił(a) film na 9
celebes

Raczej tak;] Nie chciała się tłumaczyć, a mieszkańcy musieli się na kimś wyżyć po tak wstrząsających wydarzeniach...
W ogóle wydaje mi się, że to właśnie matka jest najbardziej tragiczną postacią w całym filmie;> Wzbudza więcej współczucia niż Ci, którzy zginęli

użytkownik usunięty
bartek2303

Nie wiem, w jaki sposób miałaby się tłumaczyć, tym bardziej, że zaślepienie własnym bólem ludzie nie chcieliby jej słuchać. Więcej współczucia niż jej ofiary (a raczej ich rodzice i bliscy) nie wzbudza, po prostu w filmie mamy jej perspektywę, dzięki czemu możemy widzieć sprawy tak, jak ona je widzi, i ją rozumieć.

ocenił(a) film na 4
celebes

Nie wszyscy. Murzynek na kółkach jej współczuł. Trochę jej winy jest w tym że takiego psychola do ludzi. Mogła go oddać na oddział zamknięty w jakimś prowincjonalnym szpitalu. Poszarpał by się trochę na łańcuchu to by spokorniał.

celebes

A to nie jest tak, że matka broniła Kevina w sądzie? Bo jest taka sena, w której wychodzi z sądu, prawnik mówi, że musi się odwołać takie tam...no chyba, że to któryś z rodziców Ją o coś oskarżył-nie wiem do tej pory, jak to postrzegać. Ale gdyby rzeczywiście go broniła, to to dla mnie wyjaśniałoby nienawiść sąsiadów.

ocenił(a) film na 8
celebes

SPOILER Podczas ostatniej sceny w więzieniu Tilda wspomina coś że Kevin kevin był na prozaku podczas masakry. Tego dnia zauważyła że syn wygląda na chorego; efekt wzięcia dużej dawki. Przypuszczalnie zrobił to aby mieć okoliczność łagodzącą a mieszkańcy winili ją ponieważ to od niej wykradł lek. Oczywiście to tylko jedna z przyczyn ich nienawiści jak widzimy z postów powyżej.