PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485802}

Musimy porozmawiać o Kevinie

We Need to Talk About Kevin
2011
7,4 102 tys. ocen
7,4 10 1 102113
7,7 65 krytyków
Musimy porozmawiać o Kevinie
powrót do forum filmu Musimy porozmawiać o Kevinie

Słabo.

ocenił(a) film na 3

Niestety film strasznie mnie rozczarował, spodziewałem się czegoś innego.

Przez pierwszą godzinę nie dzieje się praktycznie nic. Sceny z manipulacją można wyliczyć na 1 ręce. Film nudny, a przesłanie wyolbrzymione.

Plusy to gra aktorska. Szczególnie Ezra przypadł mi do gustu. Pierwszy raz widziałem go w "Charlie" gdzie zagrał równie dobrą rolę.

Filmu nie polecam. Jak ktoś już wcześniej napisał "Film ambitny dla mało wymagających ludzi".

3/10

ocenił(a) film na 3
marcin15k

Dokładnie mam to samo zdanie. Jeszcze na dodatek, moim zdanie realizacja jest po prostu koszmarna, w filmie znajdują się niemal 2 minutowe sceny, gdzie miałem wrażenie jakby się zaciął i jeszcze na dodatek ciągłe przeskoki to w przód, to w tył także można się zgubić który właściwie czas w danym momencie jest pokazywany.

ocenił(a) film na 3
marcin15k

Obejrzałem przed momentem... bardzo podobne odczucia. Film tak zachwalany i nie bardzo wiem za co. O ile same przeskoki pomiędzy teraźniejszością a przeszłością są teraz na porządku dziennym w tego typu filmach to sam w sobie film nie wnosi nic nowego do gatunku. "Coś" dla mas by poczuli się inteligentniejsi. Pierwszą godzinę to zastanawiałem się po co w ogóle to włączyłem. Potem niby zaczyna się coś wyjaśniać... przereklamowany nudny film.

ocenił(a) film na 2
marcin15k

Totalna wata nudowa, zero napięcia, zero emocji, przewidywalny, ledwo dotrwałem do końca. Najbardziej razi brak jakiegokolwiek skupienia się na obrazie psychologicznym głównego bohatera, brak głębszego wniknięcia w postać. Powierzchowność na całej linii, spłycony do granic możliwości, zło pokazane w sposób zbyt oczywisty i groteskowo przerysowany, jakby adresatem miał by być widz debil, który wyciągnie sobie wnioski z filmu, takie jakie wyciąga oglądając codzienne wiadomości i czytając fakt, o "złym świecie, złych ludziach", czy jak w tym przypadku o "złych dzieciach".

ocenił(a) film na 9
math00

Mam wrażenie, że po pierwsze nie macie dzieci - bo początek dla rodziców na pewno spoko - kilka scen z początku dobre, ale nie wszyscy załapali - reszta też fajna, denerwował mnie ten chłopak - czyli dobrze wypadł - cały film na 5+ -