Znacie filmy w takim stylu. Bardzo mi się podobał i chętnie bym zobaczył coś o podobnej tematyce
Kynodontas - również studium pewnej rodziny o nieco nietypowym stylu wychowania dzieci. Klimat zbliżony.
Podobna tematyka. Jednak w obrazie Gusa Van Santa troszeczkę inaczej jest to ukazane. Film bardzo dobry.
Błażej mordooo! Polecam ci film pt. "Snowtown" z 2011 roku! Na pewno się nie zawiedziesz. Twój były szef oglądał i sądzi, że owy film przypadnie ci do gustu.
ja polecam odmienne stany moralnosci, Boy A, Donnie Darko, Pokój Marvina, Milczenie.
a jezeli chodzi o efekt miażdżonego mózgu to polecam Shutter Island. ;>
Bo nie wiem jak was, ale mnie bardziej interesują filmy Nie o wychowywaniu trudnej młodzierzy, lecz o filmy tak inteligentne, że potrzebujesz obejrzeć je kilka razy by porządnie zrozumieć, a potem ten film tak cię wciąga że chcesz go oglądać wiecej i wiecej.
oraz takie psychologiczne w którymch to widz moze zdecydowac o prawidlowosci wydarzen powiewaz są np 2 dostepne i nie wykluczalne siebie nawzajem wersje. tak jak wyspa tajemnic czy k-pax
"Son my son, what have ye done". Skojarzenie przyjdzie samo. Na pewno nie jedno.