Wciągnęłam się w taką tematyke, Zabiłem swoją matkę i to już obejrzałam i chcę więcej,
polecacie coś?
Zostały Ci jeszcze: "Zbezcześciłem zwłoki swojej matki", "Zabiłem swojego ojca" i oczywiście "Zabiłem swoją matkę 2".
we mnie podobne emocje wzbudzil film "Pianistka", ale nie wiem w jakim sensie podobne filmy masz na mysli
chodzi o problemy dziecko- rodzic, nie pytajcie czemu mnie tak wciągnął ten temat :p
w tym artykule jest dużo tego typu filmów:
http://www.filmweb.pl/article/Od+Kevina+do+Kevina-81105
Polecam szczególnie Sztukę płakania i Chłopaka rzeźnika. Oba w artykule. O problemach w rodzinie jest jeszcze między innymi Chłopięcy świat i całkiem nowy Kieł. To ostatni to kino zdecydowanie dla odważnych, ale warto.
O relacjach rodzinnych, choć nie tylko, jest też świetny i uwaga ... optymistyczny film "Mała miss" . polecam.
Podobno też głośne irańskie "Rozstanie" jest o rodzinie, a konkretnie o jej rozpadzie i dziecku w tym wszystkim. Jeszcze nie widziałam, ale na pewno obejrzę, gdy nastrój mi się poprawi po Kevinie i Dziewczynie z tatuażem...
A o sfrustrowanych nastolatkach- mordercach polecam też świetny film "Słoń" . Do tej pory pamiętam długie białe korytarze w szkole.
Uwielbiam "Naszą klasę", to jeden z lepszych filmów, jakie ostatnio widziałam. Jednak on bardziej dotyka przemocy międzzy rówieśnikami i jeśli chodzi o ten temat, to polecam też Słonia.